Poveži se s nama

Vijesti

Krenula akcija Porezne i Carinske uprave

Idućih šest dana bit će na terenu od 0 do 24 sata

Objavljeno

Službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave danas su krenuli u šestodnevnu akciju nadzora trgovaca, ugostitelja te djelatnosti iznajmljivanja i davanja u zakup automobila i motornih vozila lake kategorije.

-U cilju sprječavanja sive ekonomije, zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze akcija će se provoditi u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske, svakodnevno uz 24 satnu nazočnost na terenu – poručili su iz Porezne uprave.

Upozorili su kako su porezni obveznici koji isporuku dobara ili obavljanje usluga naplaćuju u gotovini obvezni promet iskazivati potpuno, točno, pravodobno i uredno putem naplatnih uređaja ili na drugi odgovarajući način.

U tijeku je i prvo kolo nagradne igre ‘Bez računa se ne računa’. Građani u njoj mogu sudjelovati tako da prijave nepravilnosti kod izdanog računa.

– Ministarstvo financija – Porezna uprava vas poziva da se i ovaj put aktivno uključite u borbu protiv sive ekonomije, utaje poreza i nelojalne konkurencije na tržištu. U tijeku je prvo kolo nagradne igre koja traje do 24. ožujka 2020. godine. Građani, tražite račun za svaki kupljeni proizvod i obavljenu vam uslugu. Provjerite ispravnost računa na sljedećoj poveznici: www.provjeri-racun.hr i prijavite nepravilnosti Poreznoj upravi. Jer, novac namijenjen državnom proračunu je i vaš novac – dodali su iz Porezne.

Vijesti

Mještani općine Pokupsko dobit će mobilno reciklažno dvorište

Projekt sufinancira Europska unija

Objavljeno

on

Općina Pokupsko potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava Europske unije za provedbu projekta pod nazivom “Mobilno reciklažno dvorište za Općinu Pokupsko”. Projekt vrijedan 376.500 kuna, Europska unija će sufinancirati u iznosu od 320.025 kuna. Cilj projekta je potaknuti i povećati odvajanje te odvojeno prikupljanje različitih kategorija otpada na području općine te doprinijeti povećanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagališta u Republici Hrvatskoj.

 

 

Nastavi čitati

Vijesti

Počinje sezona grijanja u Velikoj Gorici

Ogrjevna sezona trajat će najkasnije do 15. svibnja 2021. godine

Objavljeno

on

HEP-Toplinarstvo će u ponedjeljak započeti s uključivanjem grijanja u Velikoj Gorici. Grijanje će prvo uključiti dječjim vrtićima, školama, domovima zdravlja te domovima za starije i nemoćne osobe, a potom i stambenim te poslovnim zgradama.

– Za uključivanje grijanje u svim zgradama koje su spojene na toplinske sustave potrebno nam je približno tri do četiri dana te ćemo do kraja ovog tjedna osigurati isporuku toplinske energije za grijanje krajnjim kupcima. Pozivamo krajnje kupce koji još uvijek provode radove na unutarnjim instalacijama grijanja u svojim stambenim i poslovnim prostorima da ih što prije završe, a njihove predstavnike suvlasnika ili upravitelje zgrada da dostave pisanu izjavu o završetku radova i ispravnosti unutarnjih instalacija grijanja, kako bi u svim zgradama mogli uključiti grijanje – upozorili su iz HEP Toplinarstva.

Osim u Velikoj Gorici, HEP će uključiti grijanje i u Zagrebu, Sisku, Samoboru i Zaprešiću.

Ogrjevna sezona trajat će najkasnije do 15. svibnja 2021. godine, a odluku o točnom terminu isključivanja grijanja HEP Toplinarstvo će donijeti ovisno o vremenskim uvjetima.

Nastavi čitati

Kultura

FOTO “Turopolu z mojega srca” Zdenke Mlinar čuva turopoljsku kajkavštinu od zaborava

Promociju je organizirala Udruga umjetnika SPARK Velika Gorica koja je, uz Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici, i sunakladnik ove knjige vrijedne za očuvanje tradicijskog govora turopoljskoga kraja.

Objavljeno

on

“Turopolu z mojega srca”, poetska zbirka autorice Zdenke Mlinar promovirana je u subotu 26. rujna, u Društvenom domu Gradske četvrti Pleso. Sukladno uputama Stožera civilne zaštite, promocija je održana uz pridržavanje svih protuepidemioloških mjera.

Ovo je peta knjiga Zdenke Mlinar, a njena posebnost je to što je pisana turopoljskom kajkavštinom i to perom osobe koja nije rođena na ovim prostorima. Tim više, knjiga je iskra svjetla na putu rehabilitacije govora kojem je prijetio zaborav.

Promociju je organizirala Udruga umjetnika SPARK Velika Gorica koja je, uz Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici, i sunakladnik ove knjige vrijedne za očuvanje tradicijskog govora turopoljskoga kraja. Za glazbeni ugođaj pobrinuo se maestro Siniša Belošević koji je uglazbio dvije pjesme iz ove knjige: “Zemla, turopolska” i “Beli angel”.

SPARKOVCI su ponosni i na činjenicu da se knjiga “Turopolu z mojega srca” promovira baš u danima kada i Grad Velika Gorica organizira manifestaciju Dani europske baštine, na temu Turopoljski dijalekt – govor mojeg zavičaja.

Galerija fotografija:

 

Nastavi čitati

Reporter 397 - 24.09.2020.

Facebook

Izdvojeno