Poveži se s nama

Sport

Kravarsko korak do naslova

Prošlog vikenda bilo je napeto na Breškoj ligi. Subotnje kolo održano je u Kozjači na igralištu Kojza, a nastavilo se u nedjelju na plaži u Pokupskom. Kravarsko lagano trese šampanjac za Veliku Gospu

Objavljeno

16. MALONOGOMETNA LIGA VUKOMERIČKE GORICE 2019.

14. i 15. kolo

Prošlog vikenda bilo je zaista vrlo interesantno na Breškoj ligi. Subotnje kolo održano je u Kozjači na igralištu Kojza Draga, domaji poznatog brežana FK Peveca i njegovih sinova, te selonačelnika Jerlekovića (Bozanića) koji je pak ugostio gradonačelnika Dražena Barišića. Domaćin se predstavio u više nego odličnom izdanju; nabrijane utakmice, posjećenost, zabava koja je potrajala do kasnih sati. Tako smo uz igralište primjetili VAR (video assistant referee) koji je sudac Petrac “koristio”, na koji su “Kojzačani” ponosni jer ga imaju prije gradskog stadiona, ali uz VAR bockao je oči putokaz za ‘napaljene’.

Što se tiče natjecateljskog dijela, vodeći dvojac Kravarsko i Šiljakovina vodili su teški boj, nije sve išlo tako lako kao što rezultat govori protiv Dubranca i Lučelnice.

   

Rezultati 14. kola: Šiljakovina – Dubranec 3:1, Donji Hruševec – Gornji Hruševec 2:2, Markuševec – Hotnja 4:1, Opatija – Velika Buna 3:2, Kravarsko – Lučelnica 7:2, Pokupsko – Cerovski Vrh 4:2, Kozjača – Strezojevo 1:0, Gornja Opatija – Novo Brdo 2:0.

  

Dan poslije, mjesto događaja igralište Plaža u Pokupskom. Na Plaži je izgleda puno toga riješeno. Šiljakovina je kiksala, Gorencova družina iz Donjeg Hruševca trasirala je put prema naslovu Kravarskom. Dvoboj bez pobjednika 1:1 najmanje je odgovarao dečkima iz Šiljakovine. Kravarsko lagano trese šampanjac za Veliku Gospu. Samo pobjeda Šiljakovine iduće subote u Cerovskom Vrhu kada je utakmica kontra Kravarskog drži u nadi Šiljakovinu, ali u takvom scenariju družina iz općinskog središta trebala bi kiksati protiv Opatije. Čuda postoje i sve je moguće za one koji vjeruju!

 

Rezultati 15. kola: Gornja Opatija – Velika Buna 3:2, Markuševec – Opatija 1:3, Kravarsko – Gladovec 9:1, Lučelnica – Gornji Hruševec 2:1, Cerovski Vrh – Hotnja 6:3, Donji Hruševec – Šiljakovina 1:1, Pokupsko – Dubranec 0:5, Novo Brdo – Strezojevo 3:2.

Poredak: 

1. KRAVARSKO 37
2. ŠILJAKOVINA 33
3. LUČELNICA 28
4. MARKUŠEVEC 25
5. GORNJA OPATIJA 25
6. NOVO BRDO 25
7. DUBRANEC 23
8. DONJI HRUŠEVEC 22
9. VELIKA BUNA 20
10. KOZJAČA 19
11. GORNJI HRUŠEVEC 17
12. CEROVSKI VRH 16
13. OPATIJA 15
14. POKUPSKO 13
15. GLADOVEC 12
16. STREZOJEVO 6
17. HOTNJA 0

Nastavi čitati

Sport

Noći borilačkih sportova ove godine ipak neće biti

Prvo je odgođena, pa najavljena i sada je konačno otkazana

Objavljeno

on

Noć borilačkih sportova, koja se trebala održati ovoga petka na Trgu Stjepana Radića, svoje osmo izdanje morat će pričekati do boljih vremena. Razlog otkazivanja je situacija oko koronavirusa. Naime, Velika Gorica je do danas mjesec dana bila bez ijednog aktivnog slučaja koronavirusa, a kako je teniski turnir u Zadru aktualizirao nepoznanice oko ove bolesti, organizatori su odlučili da u takvoj atmosferi ne žele raditi događaj koji okuplja velik broj gledatelja.

– Uvažavajući trenutnu epidemiološku situaciju, a budući da je zdravlje i sigurnost ljudi na prvom mjestu, predviđenu manifestaciju koja se trebala održati odgodit ćemo za neko drugo vrijeme. Ostanite odgovorni, pridržavajte se svih uputa kako bismo širenje zaraze sveli na minimum. Do nekog novog susreta – objavili su organizatori.

Borilački sportovi, kao kontaktni sportovi, posebno su „stradali“ uslijed ove krize zbog odgode natjecanja te se nakon smirivanja epidemije činilo da će konačno doći na svoje i ponovno stati pod svjetla reflektora u Noći borilačkih sportova. Ipak, dok se ne steknu svi uvjeti za bezbrižan nastavak natjecanja, borilački sportovi će još morati pričekati.

Nastavi čitati

Sport

Prije 28 godina Radnik postao prvoligaš

Dogodilo se 24. lipnja 1992. godine na stadionu u Velikoj Gorici

Objavljeno

on

Sportske novosti su već 75 godina (od 1945.) neprikosnoven dnevni sportski a tiskani medij u Hrvatskoj. Toplo se nadamo da će to i ostati usprkos krizi uzrokovanoj nepredvidivim i neugodnim virusom. Danas 24. lipnja 2020. godine Sportske i novinar Toni Roić (prati i piše za našu HNK Goricu, na fotografiji dolje stoji četvrti s lijeva) nisu zaboravili na 9. stranici objaviti sjećanje na događaj prije punih 28 godina. Tada je NK Radnik iz Velike Gorice na svom stadionu pred 4 tisuće gledatelja dobio Pazinku iz Pazina 3:0 (Hrkovac 2, Štoos) i postao prvak 2. Lige a time i prvoligaš. U Pazinu je najprije bilo 1:0 za klub iz srca Istre.

Toni Roić, četvrti s lijeva

Za Radnik su igrali mahom domaći dečki: Knapić (stigao iz Dinama Zagreb), Branko Pavlica, Štoos, Terseglav, Tomčić, Dittrich, Hrkovac (od 85. Dalibor Župetić), Marušić, Cvetko, Sambolić, Livada (od 73. Željko Domitrović Beli). Treneri: Ivica Poljak i pomoćni Ivica Senzen. Predsjednik kluba bio je legendarni Ivan Mišerić Pevi, kasnije autor prekrasne i super vrijedne monografije o Radniku, kojeg je tako uspješno naslijedila HNK Gorica.

Ivan Mišerić Pevi

Što danas rade negdašnji igrači prvoligaša Radnika? Vratar Dražen Knapić bavi se u Zagrebu poslovima taksiste a kolega mu Siniša Klafurić također radi ali je i trener vratara u HNK Gorici. Branko Pavlica ostao je u nogometu (sportska oprema i trener mlađih kategorija). Mario Štoos radi u zračnoj luci Franjo Tuđman na Plesu i povremeni je trener amaterskih klubova. Trgovinom se bavi Igor Terseglav. Zoran Tomčić je zaposlenik u osiguravajućem društvu i trener. Trener je i Damir Dittrich ali i trgovački putnik.

Zoran Tomčić dok je bio trener Poleta Buševec

Damir Dittrich kao trener u Dinamu Hidrel

 

Dubravko Hrkovac bavi se ugostiteljstvom u Novom Čiču a ranije je bio trener i predsjednik lokalnog Dinama Hidrel. Dalibor Župetić je radio u Ferotermu. Krešimir Marušić je trener a imao je svoju nogometnu akademiju. Damir Cvetko je zaposlenik u PPS Galeković u Mraclinu i nogometni je djelatnik u trećeligašu NK Kurilovec. U velikogoričkom Komunalcu radi Branko Sambolić a taksist i trener je Dinko Livada,

Dinko Livada dok je bio trener Udarnika

Željko Domitrović Beli radi u zračnoj luci Franjo Tuđman a prije je trenirao seniore amaterskih klubova širom Turopolja. Dean Klafurić je profesionalan trener, trenutno zaposlen u Ethnikosu s Cipra. Zoran Zebec je taksista a sve podatke dao je negdašnji kapetan momčadi Hrkovac. Preminuo je Alen Pek još dok je bio relativno vrlo mlad.

Ivica Senzen kao trener Klasa

Trener Ivica Poljak živi u Novom Zagrebu ali odlazi i u rodni Ogulin. Imenjak mu Senzen uživa na pitomim i zelenim Vukomeričkim goricama u Dubrancu a trenirao je još i Klas, Lukavec..Tadašnji predsjednik Radnika Ivan Mišerić Pevi je u mirovini.

Nastavi čitati

Moja županija

FOTO Šahisti Poleta plasirali se na Sportske igre mladih

Objavljeno

on

20.06.2020. Buševec. Kvalifikacijski šahovski turniri za plasman na Sportske igre mladih. Foto: ŠK Polet

Šahovski kvalifikacijski turniri osnovnih škola Zagrebačke županije za plasman u finale Sportskih igara mladih odigrani su proteklog vikenda u Buševcu (subota, 20. lipnja 2020.). Sportske igre mladih bit će održane u Splitu od 09. do 11. srpnja 2020. godine. Učenici u muškoj i ženskoj konkurenciji natjecali su se u dvije dobne skupine, mlađi od 11 godina odnosno mlađi od 15 godina.

20.06.2020. Buševec. Kvalifikacijski šahovski turniri za plasman na Sportske igre mladih. Foto: ŠK Polet

Najbrojnija je bila skupina dječaka mlađih od 11 godina, bilo ih je 14. Prvo mjesto osvojio je Ivan Horvat iz Svete Nedelje, koji je dobio sve partije. Drugi je bio Vito Jurić s 4 boda, a treći Dominik Đurašin s 3.5 boda (oba iz Buševca). Jakov Hranj iz Ogulinca bio je s 3 boda četvrti, a iza njega je bila skupina od pet igrača, svi s 2.5 boda.

20.06.2020. Buševec. Kvalifikacijski šahovski turniri za plasman na Sportske igre mladih. Foto: ŠK Polet

Dvojica favorita u konkurenciji 11 šahista do 15 godina, Filip Car iz Zaprešića i Nikola Kos iz Velike Gorice, opravdali su svoju ulogu tako da su sve partije dobili, a međusobno su podijelili bod. Prvo mjesto pripalo je Kosu, koji je bio bolji po dodatnim kriterijima. Treći je bio Šimun Lučić iz Novog Čiča s 4 boda, a Jan Dolački iz Starog Čiča bio je peti.

U obje skupine djevojčica bilo je ukupno 12 natjecateljica, u svakoj po šest. Marta Trgovac iz Turopolja uvjerljivo je pobijedila u konkurenciji do 15 godina ispred Saše Detelića iz Buševca i Mateje Zetković iz Novog Čiča. Do 11 godina najbolja je bila Lara Marija Žagar iz Svete Nedelje dobivši svih pet mečeva, ispred Maje Kos i Larise Živčec, obje iz Velike Gorice.

20.06.2020. Buševec. Kvalifikacijski šahovski turniri za plasman na Sportske igre mladih. Foto: ŠK Polet

Znači, na završnicu u Split u konkurenciji do 15 godina putuju N. Kos i M. Trgovac (oboje ŠK Polet Buševec), do 11 godina I. Horvat (ŠK Sveta Nedjelja) i drugoplasirana M. Kos (ŠK Polet) umjesto pobjednice L.M.Žagar (odustala zbog drugih obveza).

Poletovi šahisti su na turnirima bili vrlo uspješni, jer su pored najviših plasmana osvojili još tri druga i tri treća mjesta.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno