Poveži se s nama

Vijesti

Kraljevski doček Nove: Sviraju Kingsi, ali tek nakon što doček odrade klinci

Od 17 sati u ponedjeljak počinje “mali doček”, najmlađi će uživati u predstavi i vatrometu, a od 22 sata kreće središnji dio programa, u kojem će u glavnoj ulozi biti grupa Kings

Objavljeno

Noć koju se već po običajno, opravdano ili ne, naziva “najluđom noći u godini” u Velikoj Gorici će obilježiti i doček na otvorenom uz grupu Kings. Mjesto radnje bit će, naravno, prostor uz Muzej Turopolja, novoodređeni centar grad i dom vrlo uspješnog Prosinca u Gorici, a dobra zabava bi trebala biti zagarantirana. Odluka organizatora je da se ove godine ne ide na razvikana i preskupa imena, nego da se šansa da dečkima iz Kingsa, što se može smatrati provjerenom varijantom. Poznavajući rad i djelovanje ovoga goričkog benda, može se pretpostaviti da će biti raznoliko, veselo, zabavno, raspjevano, rasplesano…

Međutim, taj doček neće biti i jedini u ponedjeljak. Naime, već od 17 sati kreće “mali doček”, namijenjen našim najmlađim sugrađanima. Pripremljena je dječja predstava i vatromet za klince, nakon čega počinje zagrijavanje za središnji događaj, koncert Kingsa i “veliki” doček. Program počinje u 22 sata, a završava… E, to ćemo tek vidjeti.

– Očekujemo velik broj Velikogoričana, ali i drugih gostiju, koji su trenutačno u našem gradu. Pa da si zajedno malo zaplešemo i na taj način uđemo u 2019. godinu. Naravno da ćemo i u ponoć imati vatromet, nećemo baš sve ispucati u 18 sati za djecu – kazala je direktorica gradske Turističke zajednice Milada Mesarić.

Trebalo bi ovdje možda spomenuti i kako novogodišnja noć neće biti hladna kao neke prošle, najave kažu da se temperatura neće spuštati ispod -2 stupnja, što bi trebalo biti podnošljivo. Pogotovo ako se potraži pomoć u vidu kuhanog vina i ostalih zabavnih sadržaja koji se nude. Pa ćemo imati sve preduvjete da novogodišnja noć i bude, ako ne najluđa, onda barem jedna od najluđih u godini.

Vijesti

S ‘pušlekom’ narcisa protiv raka dojke

U Hrvatskoj se 2.500 žena godišnje suoči s dijagnozom smrtonosne bolesti raka dojke

Objavljeno

on

Dan narcisa je humanitarna akcija u kojoj se toga dana prodaju poklonjeni narcisi, a prikupljena sredstva namijenjena su prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke.  Prvo obilježavanje Dana narcisa održano je 5. travnja 1997. u organizaciji studenata tadašnjeg Fakulteta za defektologiju pod vodstvom dr. Ruže Sabol koja je i dovela Dan narcisa u Hrvatsku.Nakon toga svake se godine obilježava Dan narcisa u cijeloj Hrvatskoj pa tako i u našem gradu.

Ovogodišnja akcija obilježavanja ‘Dan narcisa’ održati će se 23.ožujka 2019. godine te je posvećena borbi protiv raka dojke. U Zagrebačkoj županiji akciju organizira Udruga edukacijom protiv raka dojke od 08:00 do 12:00 sati.

Osobita će nam biti čast da ovu našu humanitarnu akciju uveličate i Vi svojim dolaskom te nam pomognete prodati što veći broj narcisa.- poručuju iz Udruge

Mjesta na kojima možete kupiti svoj ‘pušlek’ narcisa i biti dio ove velike akcije su na četiri lokacije u našem gradu: Tržni centar, Trg Stjepana Radića, Robna kuća i Kaufland. No za one koji nisu u samom centru Velike Gorice mogu svoje narcise kupiti u Ščitarjevu Pokupskom, Maloj Buni, Vukovini, Kravarskom i Općini Orle.

Nastavi čitati

Vijesti

Večeras u Ručama zbor građana

Doznajte koliko je uloženo i kakvi su planovi za razvoj mjesta Suša i Ruča te Općine Orle

Objavljeno

on

U Vatrogasnom domu u Ručama u 19 sati zakazan je zbor građana Mjesnih odbora Suša i Ruča. Tema sastanka bit će izvještaj o dosadašnjim ulaganjima i planiranim aktivnostima u Općini Orle. Sastanak je sazvao načelnik Ervin Vujica.

Nastavi čitati

Kultura

FOTO Predstavljen Ljetopis Grada Velike Gorice 2018

Objavljeno

on

20.03.2019. Velika Gorica – Predstavljanje 15. broja Ljetopisa Grada Velike Gorice. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Novi 15. broj Ljetopisa Grada Velike Gorice predstavljen je večeras u posve ispunjenoj vijećnici Pučkog otvorenog učilišta. Na dvjestopedeset stranica nalaze se prilozi četrdeset autora i tri stotine fotografija. Prilozi su posvećeni najrazličitijim velikogoričkim temama: povijesti, znanosti, gradskom životu, tradiciji, kulturi, sportu, mladeži, vjeri, kulturno-umjetničkom stvaralaštvu, zabavi. Kroz mozaik priloga nastojalo se uhvatiti život našeg grada, Turopolja i okolice.

20.03.2019. Velika Gorica – Predstavljanje 15. broja Ljetopisa Grada Velike Gorice. Foto: David Jolić/cityportal.hr

U predstavljanju su sudjelovali urednik Miljenko Muršić i autori priloga. Posjetitelje su pozdravili zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec i ravnateljica POU-a Anita Pišković. Prigodni umjetnički program izveo je Tamburaški sastav ”To je to”. Moderatorica je bila Mirjana Marković.

20.03.2019. Velika Gorica – Predstavljanje 15. broja Ljetopisa Grada Velike Gorice. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon predstavljanja Ljetopisa prijateljsko druženje je nastavljeno uz prigodni domjenak.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 378 - 20.12.2018.

Facebook

Izdvojeno