Poveži se s nama

Vijesti

Kraljevski doček Nove: Sviraju Kingsi, ali tek nakon što doček odrade klinci

Od 17 sati u ponedjeljak počinje “mali doček”, najmlađi će uživati u predstavi i vatrometu, a od 22 sata kreće središnji dio programa, u kojem će u glavnoj ulozi biti grupa Kings

Objavljeno

Noć koju se već po običajno, opravdano ili ne, naziva “najluđom noći u godini” u Velikoj Gorici će obilježiti i doček na otvorenom uz grupu Kings. Mjesto radnje bit će, naravno, prostor uz Muzej Turopolja, novoodređeni centar grad i dom vrlo uspješnog Prosinca u Gorici, a dobra zabava bi trebala biti zagarantirana. Odluka organizatora je da se ove godine ne ide na razvikana i preskupa imena, nego da se šansa da dečkima iz Kingsa, što se može smatrati provjerenom varijantom. Poznavajući rad i djelovanje ovoga goričkog benda, može se pretpostaviti da će biti raznoliko, veselo, zabavno, raspjevano, rasplesano…

Međutim, taj doček neće biti i jedini u ponedjeljak. Naime, već od 17 sati kreće “mali doček”, namijenjen našim najmlađim sugrađanima. Pripremljena je dječja predstava i vatromet za klince, nakon čega počinje zagrijavanje za središnji događaj, koncert Kingsa i “veliki” doček. Program počinje u 22 sata, a završava… E, to ćemo tek vidjeti.

– Očekujemo velik broj Velikogoričana, ali i drugih gostiju, koji su trenutačno u našem gradu. Pa da si zajedno malo zaplešemo i na taj način uđemo u 2019. godinu. Naravno da ćemo i u ponoć imati vatromet, nećemo baš sve ispucati u 18 sati za djecu – kazala je direktorica gradske Turističke zajednice Milada Mesarić.

Trebalo bi ovdje možda spomenuti i kako novogodišnja noć neće biti hladna kao neke prošle, najave kažu da se temperatura neće spuštati ispod -2 stupnja, što bi trebalo biti podnošljivo. Pogotovo ako se potraži pomoć u vidu kuhanog vina i ostalih zabavnih sadržaja koji se nude. Pa ćemo imati sve preduvjete da novogodišnja noć i bude, ako ne najluđa, onda barem jedna od najluđih u godini.

Vijesti

Velikogoričani dobili virtualnu tržnicu domaćih poljoprivrednih proizvoda

Kupujte iz sigurnosti svoga doma

Objavljeno

on

Virtualna tržnica od nedavno je dostupna Goričanima i putem Facebook-a. Na stranici ‘OPG tržnica u Vašem domu’ možete naručiti svježe voće i povrće lokalnih OPG-ova. Jedino što vam treba za kupovinu su računalo ili pametni telefon te internet. Na stranici možete pronaći proizvode OPG-ova, uvjete i vrijeme dostave te kontakt za naručivanje.

Prijaviti se mogu svi OPG-ovi iz Velike Gorice, Zagreba i Zagrebačke županije.

– Cilj je da ta Facebook stranica postane mjesto sigurne kupnje i promocije poljoprivrednih proizvoda OPG-ova u zagrebačkom prstenu. Stranica je pokrenuta u suradnji s Upravnim odjelom za poljoprivredu i ruralni razvoj Grada Velike Gorice – poručili su iz Grada.

Nastavi čitati

Vijesti

U Velikoj Gorici nema novih oboljelih

Tri nove osobe zaražene bolešću COVID-19 na području okolnih općina

Objavljeno

on

Prema informacijama iz gradskog Stožera civilne zaštite broj oboljelih od bolesti COVID-19 nije se promijenio od jučer, dok su zabilježena tri nova slučaja na području susjednih općina Kravarsko, Pokupsko i Orle. Iz Stožera su apelirali na građane da ne odlaze u Dom zdravlje bez prave potrebe.

– Svima onima kojima liječnička pomoć nije hitno neophodna neka se prvo jave svom liječniku obiteljske medicine telefonom – rekao je načelnik gradskog Stožera civilne zaštite Ervin Kolarec.

Upozorio je vlasnike trgovina da moraju paziti na red i pravila o socijalnoj distanci u trgovinama, ali i ispred njih. Na ulazima u trgovine moraju biti postavljena sredstva za dezinfekciju.

Ekipe Crvenog križa i lokalnih DVD-ova posjećuju starije i nemoćne osobe na području našeg grada, kao i osobe u samoizolaciji, te im redovito dostavljaju hranu i lijekove.

– Apelirala bih na sve naše sugrađane ako u blizini imaju stariju ili nemoćnu osobu da im pomognu te da ih telefonski kontaktiraju, pozvone na vrata i pitaju ih trebali im nešto. Važno je poštivati razmak od dva metra, kontakt ne bi trebao biti duži od pet minuta i obavezno treba koristiti zaštitnu masku i rukavice – poručila je Renata Deak, ravnateljica Crvenog križa Velika Gorica.

Pučka kuhinja svakom danom otvorena je od 11 do 11,30 sati na novoj adresi u Cvjetnom naselju 16.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Beba iz okolice Vrbovca rođena noćas u vozilu Hitne medicine!

Novorođenče je smješteno u rodilište a majka je, obzirom na febrilitet i kašalj kao suspektne simptome, najprije prebačena u poseban dio bolnice za pacijente sa sumnjom na COVID-19.

Objavljeno

on

Na poziv dispečera, tim hitne medicine Zagrebačke županije iz Ispostave Vrbovec noćas u 22:40 sati je upućen na intervenciju kod trudnice kojoj je pukao vodenjak. Ekipa hitne medicinske pomoći s doktoricom Kristinom Vučemilo i medicinskim tehničarom Goranom Tvorićem, doznali su kako trudnica već dva tjedna kašlje, a u trenutku pregleda imala je i povišenu temperaturu. Epidemiološki nije bila u bliskom socijalnom kontaktu s osobama sumnjivim na COVID-19, a zadnji izlazak iz kuće je bio redovna kontrola. Medicinski tim Zagrebačke županije krenuo je prema KB Merkur, uz najavu da je porod u tijeku. Bolnički tim spremno je dočekao vozilo ispred bolnice na čelu s dr.med. Miom Buršić, specijalizanticom ginekologije. Zdrava djevojčica  rođena je u 23:15 sati u vozilu hitne medicinske službe ispred same bolnice. Novorođenče je smješteno u rodilište a majka je, obzirom na febrilitet i kašalj kao suspektne simptome, najprije prebačena u poseban dio bolnice za pacijente sa sumnjom na COVID-19. S obzirom na hitnost intervencije ni tim Hitne medicine Zagrebačke županije nije bio obučen u zaštitna odijela te su nakon predaje majke i djeteta u KB Merkur u dogovoru s epidemiologom u izolaciji čekali rezultate brisa na COVID-19.

Nakon testiranja je utvrđeno da majka nije pozitivna na COVID-19, te se s bebom uspješno oporavlja u KB Merkur!

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno