Poveži se s nama

Vijesti

Kozjača proslavila Dan mjesta i blagdan zaštitnika mjesta

U zadnjih šest godina u ovo breško naselje uloženo 2,5 milijuna kuna

Objavljeno

Mještani Kozjače i njihovi gosti jučer su obilježili Miholje što je u ovom malom breškom selu ujedno i Dan mjesta. Program je počeo u 11 sati svetom misom povodom blagdana arkanđela Mihaela čije ime nosi kapelica u Kozjači. Nakon toga održana je svečana sjednica Vijeća mjesnog odbora Kozjača, nakon čega su zaplesali članovi Folklornog ansambla Šiljakovina i nastupili učenici Osnovne škole Kozjača s prigodnim recitacijama.

Svoje zadovoljstvo napravljenim u mjestu nije mogao skriti član MO-a i gradski vijećnik Josip Jerleković.

– Mjesni odbor djeluje tijekom cijele godine, a u zadnjih šest, sedam godina koliko smo na čelu puno se uložilo, oko 2,5 milijuna kuna, zahvaljujući Gradu – rekao je Jerleković, dodavši kako je u tom razdoblju uređen lovački dom, društveni dom te sportski dom u Kozjači.

– Sanirana su i dva klizišta, ulažemo i u školu koja je u vlasništvu Zagrebačke županije, pripada školi Kravarsko, ali smo uspjeli izlobirati pomoć pri promjeni centralnog grijanja novih vrata i prozora na školi, uređene su prilazne stepenice kako bi učenici imali što bolje uvjete – dodao je Jerleković.

Ispred Grada Velike Gorice domaćine je pozdravio je zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar.

– Grad daje punu podršku našem prekrasnom selu Kozjača i lijepo je bilo danas čuti zadovoljne mještane zbog svega napravljenog. Obveza nam je i dalje nastaviti s ulaganjima i podizanjem kvalitete života ovoga kraja – poručio je zamjenik gradonačelnika

Druženje se nastavilo uz prigodni program koji su pripremili učenici OŠ Kravarsko te domaće specijalitete za sve goste.

Vijesti

Neka vas potencijalni korisnici pronađu dok šeću gradom

Na radionici digitalnih vještina besplatno naučite kako privući lokalne potrošače i turiste

Objavljeno

on

Velikogorička razvojna agencija 25. veljače organizira radionicu ‘Digital Workshop –Stavite se na kartu i budite vidljivi’. Ova radionica namijenjena je poduzetnicima koji žele da ih potencijalni potrošači, bilo lokalno stanovništvo ili turisti, pronađu dok šeću našim gradom.

Radionica će se održati na adresi Šetalište Franje Lučića 15 od 17 do 21 sati. Prijaviti se možete ovdje.

Nastavi čitati

Vijesti

Knjižničari prikupili knjige i poklonili ih učenicima Osnovne škole u Rakitovcu

Međunarodni je dan darivanja knjiga

Objavljeno

on

Dječji odjel Gradske knjižnice Velika Gorica priključio se akciji u povodu Međunarodnog dana darivanja knjiga, 14. veljače, “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj” u sklopu koje su prikupljali knjige i slikovnice za goričke škole i vrtiće. Knjige koje su prikupili jučer su odnijeli u Osnovnu školu Rakitovec i time razveselili djecu.

– Danas nije samo Valentinovo, danas je i Međunarodni dan darivanja knjiga. Pokrenula ga je dječja spisateljica Amy Broadmoore 2012. godine, a ubrzo se proširio na brojne zemlje širom svijeta. Njegova je svrha pobuditi zanimanje za čitanje, osobito kod djece, stoga smo tim povodom još jučer posjetili jednu malu, ali simpatičnu osnovnu školu u selu Rakitovec i učenicima nižih razreda darovali pošiljku slikovnica – kažu iz Gradske knjižnice Velika Gorica.

Foto: Gradska knjižnica Velika Gorica

Nastavi čitati

Crna kronika

Prvo su eksplozivom razvalili bankomat, a onda su ušli u trgovinu da izvuku novac

Šteta procijenjena na više od 100 tisuća kuna

Objavljeno

on

Nakon završenog policijskog očevida u Maloj Buni poznati su novi detalji o pljački bankomata. Utvrđeno je da su nepoznati počinitelji u bankomat s prednje strane ubacili improviziranu eksplozivnu napravu koju su potom aktivirali. Eksplozijom su uspjeli otvoriti vrata kazeta bankomata koja su se nalazila u unutrašnjosti trgovine, a zatim su ušli su u nju i uzeli novac iz kazeta. Materijalna šteta iznosi više od stotinu tisuća kuna.

Prema svemu sudeći riječ je o profesionalcima koji su znali što rade. Naime, policija se do sada nije susretala s ovom vrstom eksplozivne naprave prilikom pljački bankomata.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno