Poveži se s nama

Vijesti

Košarica i čizme su sve što trebate za tečaj prepoznavanja gljiva

Objavljeno

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica organizira radionicu prepoznavanja gljiva koju vodi poznati profesor Mladen Strižak, a koja će se održati iduće nedjelje, 25. rujna. Okupljanje je u 9 sati u Maloj Buni na autobusnoj stanici.

 

“Nakon toga krećemo u šumu u Maloj Buni gdje naši polaznici razgovaraju s gospodinom Strižakom o tom koje su gljive jestive, koje nisu, kako prepoznati i razlikovati jestive od nejestivih gljiva. Nakon šetnje šumom polaznici odlaze u jedan dom gdje se rasprostru po stolu sve gljive i gledaju koje su dobre, a koje nisu i koje su jestive, a koje ne”, najavila je Ana Galac, voditeljica obrazovanja u Pučkom učilištu, i dodaje: “Molimo polaznike da ponesu adekvatnu odjeću i obuću, što znači čizme ili visoke cipele te jaknu u slučaju da bude hladno. Sa sobom trebaju ponijeti i košaricu u koju će stavljati gljive te mali nožić s kojim će ih rezati. Nikako nije dobro stavljati gljive u plastičnu vrećicu, pa ako nemate košaricu, ponesite platnenu vrećicu”.

 

Cijena radionice je 70 kuna, a prijave traju do 24. rujna na info pultu Pučkog učilišta.

 

Vijesti

Neka vas potencijalni korisnici pronađu dok šeću gradom

Na radionici digitalnih vještina besplatno naučite kako privući lokalne potrošače i turiste

Objavljeno

on

Velikogorička razvojna agencija 25. veljače organizira radionicu ‘Digital Workshop –Stavite se na kartu i budite vidljivi’. Ova radionica namijenjena je poduzetnicima koji žele da ih potencijalni potrošači, bilo lokalno stanovništvo ili turisti, pronađu dok šeću našim gradom.

Radionica će se održati na adresi Šetalište Franje Lučića 15 od 17 do 21 sati. Prijaviti se možete ovdje.

Nastavi čitati

Vijesti

Knjižničari prikupili knjige i poklonili ih učenicima Osnovne škole u Rakitovcu

Međunarodni je dan darivanja knjiga

Objavljeno

on

Dječji odjel Gradske knjižnice Velika Gorica priključio se akciji u povodu Međunarodnog dana darivanja knjiga, 14. veljače, “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj” u sklopu koje su prikupljali knjige i slikovnice za goričke škole i vrtiće. Knjige koje su prikupili jučer su odnijeli u Osnovnu školu Rakitovec i time razveselili djecu.

– Danas nije samo Valentinovo, danas je i Međunarodni dan darivanja knjiga. Pokrenula ga je dječja spisateljica Amy Broadmoore 2012. godine, a ubrzo se proširio na brojne zemlje širom svijeta. Njegova je svrha pobuditi zanimanje za čitanje, osobito kod djece, stoga smo tim povodom još jučer posjetili jednu malu, ali simpatičnu osnovnu školu u selu Rakitovec i učenicima nižih razreda darovali pošiljku slikovnica – kažu iz Gradske knjižnice Velika Gorica.

Foto: Gradska knjižnica Velika Gorica

Nastavi čitati

Crna kronika

Prvo su eksplozivom razvalili bankomat, a onda su ušli u trgovinu da izvuku novac

Šteta procijenjena na više od 100 tisuća kuna

Objavljeno

on

Nakon završenog policijskog očevida u Maloj Buni poznati su novi detalji o pljački bankomata. Utvrđeno je da su nepoznati počinitelji u bankomat s prednje strane ubacili improviziranu eksplozivnu napravu koju su potom aktivirali. Eksplozijom su uspjeli otvoriti vrata kazeta bankomata koja su se nalazila u unutrašnjosti trgovine, a zatim su ušli su u nju i uzeli novac iz kazeta. Materijalna šteta iznosi više od stotinu tisuća kuna.

Prema svemu sudeći riječ je o profesionalcima koji su znali što rade. Naime, policija se do sada nije susretala s ovom vrstom eksplozivne naprave prilikom pljački bankomata.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno