Poveži se s nama

Vijesti

Korona party u brzoj liniji 330, iz ZET-a apeliraju na putnike da ne ulaze u vozilo ako je popunjenost blizu 40 posto

Djelatnici ZET-a nemaju ovlasti zabraniti ulazak u vozilo ili izbaciti putnika.

Objavljeno

Od subote 28.studenog 2020. su na snazi nove, strože mjere, a sve u cilju suzbijanja zaraze koronavirusom. Dio mjera usmjeren je i na javni prijevoz, a evo što podrazumijevaju:

– u prijevoznim sredstvima popunjenost može biti najviše 40 posto raspoloživih mjesta
– jasno istaknut najveći dopušteni broj putnika koji smije biti u prijevoznom sredstvu
– vozači, ostali zaposlenici i putnici u javnom prometu OBVEZNI SU za vrijeme boravka u prijevoznom sredstvu koristiti medicinske maske ili maske za lice na ispravan način
– putniku koji nema medicinsku masku ili masku za lice pružatelj usluge javnog prijevoza NE SMIJE dopustiti ulazak u prijevozno sredstvo
– kontrolu će provoditi inspektori Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ravnateljstva civilne zaštite i Državnog inspektorata te policijski službenici

Koliko se te mjere zapravo provode uvjerili smo se kada smo primili fotografiju koju je snimio naš čitatelj u jutarnjim satima. Na fotografiji se jasno vidi popunjenost brze linije 330. Obzirom da se vozači uz svoj posao ne trebaju igrati i policije, a i na činjenicu da svaki putnik želi što prije stići na svoje odredište upitali smo odgovorne u ZET-u na koji način misle provoditi propisane mjere.

-Djelatnici ZET-a nemaju ovlasti zabraniti ulazak u vozilo ili izbaciti putnika, stoga ovim putem još jednom pozivamo putnike da ne ulaze u vozilo ukoliko procjene da je popunjenost vozila blizu 40 posto, a dozvoljeni broj putnika jasno je istaknut na ulazu u svako vozilo. – kažu iz ZET-a, te napominju da je od početka primjene jesenskog, intenzivnijeg voznog reda, praćenjem na terenu utvrđen kako je dnevna popunjenost kapaciteta u vozilima do 30 posto, čemu u prilog ide rad od kuće koji je velik broj poslodavaca omogućio svojim djelatnicima, a do povećanja broja putnika može doći u slučaju poteškoća u prometu na koje prijevoznik ne može u cijelosti preventivno utjecati.

Iz ovog odgovora vidljivo je da je sve zapravo na putnicima i njihovoj odgovornosti, a koliko će sve biti provedivo, pogotovo kad postoje odstupanja u voznom redu, pa prijevoza nema pola sata i duže, ostaje vidjeti.

CityTV

VIDEO Intervju tjedna – gost Tomislav Špoljar, umjetnički ravnatelj VG brass festivala

Ove godine očekuje nas jubilarni 15.Velikogorički brass festival…

Objavljeno

on

Akademski trubač, inače profesor trube u Umjetničkoj školi Franje Lučića i umjetnički ravnatelj VGbrass festivala ispričao nam je svoj put glazbenika te kako je biti profesor, a prisjetili smo se i početaka festivala. Koliko je umjetnika prošlo u ovih 15 godina, koji su bili najupečatljiviji nastupi, anegdote te što nas čeka na ovogodišnjem izdanju…postoji li plan B s obzirom na epidemiološku situaciju. Više pogledajte u videu..

Nastavi čitati

Vijesti

Policija tijekom vikenda pojačano nadzire promet

Sve zaustavljene vozače čeka alkotest

Objavljeno

on

Tijekom vikenda, od 26. veljače do 1. ožujka, na goričkom području policija je pojačano kontrolirati promet, a najavili su i akcije Alkohol i droge te Brzina. Sva zaustavljene vozače policajci će alkotestirati, a kažnjavat će i prekršaje nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima te nepropisnog prijevoza djece.

– Policijski službenici će sankcionirati i ostale prometne prekršaje, kao što su nepropisno kretanje kolnikom, nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje, prekršaji vozača prema pješacima, nepropisna uporaba mobitela u vožnji i drugi prekršaji koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća – kažu iz policije.

Nastavi čitati

Vijesti

Ugostitelji od ponedjeljka mogu otvoriti terase, a dozvoljeni su i treninzi u zatvorenim prostorima

Objavljeno

on

Na današnjoj sjednici Vlade RH u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, premijer Andrej Plenković najavio je popuštanje nekih mjera. Od ponedjeljka, 1. ožujka, će tako ugostitelji moći otvoriti terase, a dozvoljeni će biti i treninzi u zatvorenim prostorima, kazao je premijer.

– I dalje moramo zadržati veliki oprez. Danas smo uz Dansku zemlja koja ima najmanju incidenciju zemalja u EU što se tiče novih zaraza. Dobro je da je smanjen broj novozaraženih i hospitaliziranih, onih na respiratorima, preminulih, onih u samoizolaciji… – kazao je Plenković.

Nastavi čitati

Reporter 401 - 18.02.2021.

Facebook

Izdvojeno