Poveži se s nama

Vijesti

Koncert klasične glazbe u Pokupskom

Nastupit će dječji zborovi Pjevačkog studija Mozartine iz Zagreba…

Objavljeno

Dječji zborovi Pjevačkog studija Mozartine u nedjelju će održati koncert klasične glazbe u crkvi sv. Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pokupskom. Program počinje u 12 sati, a namijenjen je svim dobnim uzrastima.

Kroz nastupe predstavit će se tri zbora koja okupljaju djevojčice od 6 do 12 godina: Bachovine, Chopinine i Raveline. Sam koncert organizira udruga Dječji zbor Mozartine, a djevojčice će uz klavirsku pratnju pijanista Ivana Pernickog te uz dirigentice Irenu Curić i Kristinu Horvat izvodit skladbe klasične glazbe poznatih hrvatskih i inozemnih skladatelja.

CityTV

VIDEO Intervju tjedna – gost mag.pharm.Stella Šaban Gredičak (Ljekarne Zagrebačke županije)

Objavljeno

on

U ovom izdanuju emisije govorili smo o zdravlju, ali i kako su se pandemija koronavirusa i potres odrazili na ljekarničku djelatnost. O tome smo pričali s mag.pharm. Stellom Šaban Gredičak iz Ljekarni Zagrebačke županije. Riječi je bilo i o savjetodavnim uslugama i programima koje Ljekarne nude svojim korisnicima, kako su se snašli u “novom normalnom”, što je bilo s opskrbom lijekova prilikom prvog lockdowna te potražnjom istih. Više u  videu…

Nastavi čitati

Kultura

Krenite stopama velike turopoljske ljubavne priče i pronađite omotnice s iznenađenjima

Potraga će oživjeti sjećanje na veliku ljubav Augusta i Slavice te upoznati građane s nekim još nepoznatim detaljima iz njihova života, probuditi avanturistički duh te prizvati čaroliju ljubavi…

Objavljeno

on

Ususret mjesecu zaljubljenih Pučko otvoreno učilište osmislilo je potragu kroz koju će svi koji budu sudjelovali otkriti detalje najpoznatije velikogoričke ljubavne priče – one književnika Augusta Šenoe i Slavice pl. Ištvanić. U nedjelju, 31. siječnja, na dan kad se par upoznao, započinje priča kroz koju će sudionike voditi potraga za pismima u crvenim omotnicama. Pisma će biti sakrivena na nekoliko lokacija u gradu i okolici. Potraga traje sve do 14. veljače, dana sv. Valentina, zaštitnika zaljubljenih.

– U tom razdoblju pratite nas na Facebook stranicama POUVG-a gdje ćemo objavljivati pozive i upute s malim zagonetkama gdje se pisma nalaze. Sve lokacije bit će vezane za mjesta i događaje koji su obilježili ljubav Slavice i Augusta. U svakom pismu nalaznika čeka prigodno iznenađenje koje će preuzeti na info pultu POUVG. Cilj ove potrage je oživjeti sjećanje na veliku i trajnu ljubav najpoznatijeg turopoljskog zeta i njegove odabranice te upoznati građane s nekim još nepoznatim detaljima iz njihova života, probuditi avanturistički duh te prizvati čaroliju ljubavi, povezanosti i podrške koja je u ovim vremenima svima nama itekako potrebna – poručili su iz Pučkog otvorenog učilišta.

 

Nastavi čitati

Vijesti

Grad poziva udruge da prijave projekte iz područja socijalno-humanitarne i zdravstvene djelatnosti te brige za branitelje

Aktualna su dva javna poziva

Objavljeno

on

Grad Velika Gorica objavio je javni poziv za dodjelu financijskih potpora za programe/projekte udruga iz područja socijalno-humanitarne i zdravstvene djelatnosti te braniteljskih udruga od interesa za Grad Veliku Goricu u 2021. godini. Na ovj poziv mogu se prijaviti udruge s programima ili projektima u području socijalno-humanitarne djelatnosti, zaštite od nasilja u obitelji, brige za umirovljenike i osobe starije životne dobi, prevencije bolesti i zdravstvene zaštite te brige za branitelje Domovinskog rata.

Za financiranje programa/projekata za ovu svrhu Grad je izdvojio 885 tisuća kuna. Od tog iznosa, socijalno-humanitarni i zdravstveni programi dobit će 585 tisuća, a braniteljske udruge 300 tisuća kuna. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom programu/ projektu je 5.000 kuna, a najveći iznos po pojedinom programu/projektu je 120 tisuća kuna.

Rok za dostavu prijedloga je 1.ožujka.

Osim toga, Grad je objavio i javni poziv za dodjelu jednokratnih financijskih potpora udrugama iz područja socijalno-humanitarne i zdravstvene djelatnosti te braniteljskim udrugama u 2021. godini i to za aktivnosti za koje nisu odobrena sredstva temeljem drugih javnih poziva Grada Velike Gorice. To se odnosi na donacije i sponzorstva, obilježavanje značajnih datuma i važnih obljetnica, organiziranje susreta, natjecanja, priredbi, drugih manifestacija i slično, jačanje kapaciteta udruge (inicijalna pomoć udrugama za razvoj aktivnosti u lokalnoj zajednici, osnaživanje udruga koje pružaju usluge korisnicima u lokalnoj zajednici, manje potpore za nabavu opreme i slično), edukacije te podršku institucionalnom i organizacijskom razvoju udruga s područja Grada.

Za ovu svrhu Grad je izdvojio 255 tisuća kuna. Od tog iznosa, 80 tiuća je naimjenjeno socijalno-humanitarnim  zdravstvenim aktivnostima, a 175 tisuća za aktivnosti udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Najmanji iznos financijske potpore koji se može prijaviti i ugovoriti po ovom pozivu je 1.000, a najveći iznos je 15 tisuća kuna.

Javni poziv otvoren je do 30. studenog ili do iskoristivosti sredstva u Proračunu Grada Velike Gorice za 2021. godinu.

Nastavi čitati

Reporter 400 - 17.12.2020.

Facebook

Izdvojeno