Poveži se s nama

Vijesti

Komunalno poduzeće Lekenik: Pet ekipa na 250 km

Objavljeno

Na području općine Lekenik jučer je palo oko 30 cm novog snijega, no djelatnici Komunalnog poduzeća Lekenik spremno su dočekali novi snježni pokrivač. Sve ekipe su na terenu i čiste područja općine za koja su zadužena.

Foto: Matea Brenčić

Vjerujem da će do kraja današnjeg dana većina cesta na području općine biti prohodne, nekih 80-90 posto naselja će biti očišćeno, s tim da Općina Lekenik ima 18 naselja koja se nalaze na površini od 250 kilometara kvadratnih, tako da je to jedno veliko područje koje mi moramo proći“ – rekao je Vedran Havidić, direktor Komunalnog poduzeća Lekenik, dodavši da imaju problema jer je sada snijeg puno teži nego što je bio kad je prvi put padao, pa im otežava čišćenje.

Trenutno imaju 4 ekipe (dva traktora, Unimog i ICB-ac) te jednu kombinirku koja radi na čišćenju snijega s parkirališta i ostalih većih površina koja su u vlasništvu Općine.

Za razliku od drugih zimskih službi, lekenička ima male količine soli i sipine koje moraju dobro rasporediti. Do sada su utrošili oko 5 tona soli, s tim da ne posipavaju makadamske ceste jer bi sol uzrokovala njihovo oštećenje što bi iziskivalo sanaciju i nepotrebne troškove.

Većinu prometnica su očistili, a za sutra im ostaje čišćenje područja Vukomeričkih gorica i  Letovanskog vrha.

Lekenik cesta

Vijesti

Neka vas potencijalni korisnici pronađu dok šeću gradom

Na radionici digitalnih vještina besplatno naučite kako privući lokalne potrošače i turiste

Objavljeno

on

Velikogorička razvojna agencija 25. veljače organizira radionicu ‘Digital Workshop –Stavite se na kartu i budite vidljivi’. Ova radionica namijenjena je poduzetnicima koji žele da ih potencijalni potrošači, bilo lokalno stanovništvo ili turisti, pronađu dok šeću našim gradom.

Radionica će se održati na adresi Šetalište Franje Lučića 15 od 17 do 21 sati. Prijaviti se možete ovdje.

Nastavi čitati

Vijesti

Knjižničari prikupili knjige i poklonili ih učenicima Osnovne škole u Rakitovcu

Međunarodni je dan darivanja knjiga

Objavljeno

on

Dječji odjel Gradske knjižnice Velika Gorica priključio se akciji u povodu Međunarodnog dana darivanja knjiga, 14. veljače, “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj” u sklopu koje su prikupljali knjige i slikovnice za goričke škole i vrtiće. Knjige koje su prikupili jučer su odnijeli u Osnovnu školu Rakitovec i time razveselili djecu.

– Danas nije samo Valentinovo, danas je i Međunarodni dan darivanja knjiga. Pokrenula ga je dječja spisateljica Amy Broadmoore 2012. godine, a ubrzo se proširio na brojne zemlje širom svijeta. Njegova je svrha pobuditi zanimanje za čitanje, osobito kod djece, stoga smo tim povodom još jučer posjetili jednu malu, ali simpatičnu osnovnu školu u selu Rakitovec i učenicima nižih razreda darovali pošiljku slikovnica – kažu iz Gradske knjižnice Velika Gorica.

Foto: Gradska knjižnica Velika Gorica

Nastavi čitati

Crna kronika

Prvo su eksplozivom razvalili bankomat, a onda su ušli u trgovinu da izvuku novac

Šteta procijenjena na više od 100 tisuća kuna

Objavljeno

on

Nakon završenog policijskog očevida u Maloj Buni poznati su novi detalji o pljački bankomata. Utvrđeno je da su nepoznati počinitelji u bankomat s prednje strane ubacili improviziranu eksplozivnu napravu koju su potom aktivirali. Eksplozijom su uspjeli otvoriti vrata kazeta bankomata koja su se nalazila u unutrašnjosti trgovine, a zatim su ušli su u nju i uzeli novac iz kazeta. Materijalna šteta iznosi više od stotinu tisuća kuna.

Prema svemu sudeći riječ je o profesionalcima koji su znali što rade. Naime, policija se do sada nije susretala s ovom vrstom eksplozivne naprave prilikom pljački bankomata.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno