Poveži se s nama

HOTNEWS

Koalicija SDP-HSS-HL na Tuđmancu organizirala piknik uz pivo, hot dog i tamburaše

Aleksandar Horvat: “Mi znamo da ćemo ući u drugi krug, a tko će nam biti protivnik to nam u ovom trenutku nije niti važno.”

Objavljeno

Koalicija SDP-HSS-HL organizirala je danas svoj završni skup na Trgu dr. Franje Tuđmana. Bio je to svojevrsni piknik uz hot dog, pivo i kokice te glazbu Tamburaškog sastava Alibi, a kandidati za gradonačelnika i župana, te ostali koalicijski kandidati na listama, družili su se s građanima.

“Očekivanja su, kao i naš izborni program, realna. Ovoga puta imamo puno kvalitetnih kandidata za gradonačelnika i dobrih lista za Gradsko vijeće, prema tome je moje mišljenje da će sigurno biti drugi krug izbora. Mi znamo da ćemo ući u drugi krug, a tko će nam biti protivnik to nam u ovom trenutku nije niti važno. Od početka imamo svoju priču i želimo Goricu za 21. stoljeće“, rekao je kandidat za gradonačelnika Aleksandar Horvat i rekao kako očekuju da će nakon izbora imati najmanje 16, od ukupno 31 gradskog vijećnika.

Prije izbora, koalicija SDP-HSS-HL još će se jednom družiti s građanima, a za tu priliku najavili su roštilj i pivo. Završni skup bit će u petak u 17 sati u Starom Čiču.

 

Galerija fotografija

HOTNEWS

MIG-ovi u akciji do petka

Letačke aktivnosti provodit će se od 11 do 16 sati

Objavljeno

on

Piloti 191. Eskadrile lovačkih aviona 91. krila do petka će provoditi redovite letačke aktivnosti. Zrakoplovi će letjeti iznad Zagrebačke, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Sisačko-Moslavačke i Požeško-slavonske županije svaki dan od 11 do 16 sati. Tijekom vježbe moguća su probijanja zvučnog zida.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Gradski Stožer civilne zaštite preporučio pojačano čišćenje zajedničkih prostora u zgradama

Potrebno je povremeno dezinficirati ulaz, rukohvate i liftove

Objavljeno

on

Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice apelira na stanare u stambenih zgradama da vode računa o pojačanom čišćenju zajedničkih prostora i povremenom dezinficiranju ulaza, rukohvata, liftova.

Upućuju se predstavnici stanara da navedene mjere dogovore i realiziraju putem svojih izabranih upravitelja zgrada.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Beba iz okolice Vrbovca rođena noćas u vozilu Hitne medicine!

Novorođenče je smješteno u rodilište a majka je, obzirom na febrilitet i kašalj kao suspektne simptome, najprije prebačena u poseban dio bolnice za pacijente sa sumnjom na COVID-19.

Objavljeno

on

Na poziv dispečera, tim hitne medicine Zagrebačke županije iz Ispostave Vrbovec noćas u 22:40 sati je upućen na intervenciju kod trudnice kojoj je pukao vodenjak. Ekipa hitne medicinske pomoći s doktoricom Kristinom Vučemilo i medicinskim tehničarom Goranom Tvorićem, doznali su kako trudnica već dva tjedna kašlje, a u trenutku pregleda imala je i povišenu temperaturu. Epidemiološki nije bila u bliskom socijalnom kontaktu s osobama sumnjivim na COVID-19, a zadnji izlazak iz kuće je bio redovna kontrola. Medicinski tim Zagrebačke županije krenuo je prema KB Merkur, uz najavu da je porod u tijeku. Bolnički tim spremno je dočekao vozilo ispred bolnice na čelu s dr.med. Miom Buršić, specijalizanticom ginekologije. Zdrava djevojčica  rođena je u 23:15 sati u vozilu hitne medicinske službe ispred same bolnice. Novorođenče je smješteno u rodilište a majka je, obzirom na febrilitet i kašalj kao suspektne simptome, najprije prebačena u poseban dio bolnice za pacijente sa sumnjom na COVID-19. S obzirom na hitnost intervencije ni tim Hitne medicine Zagrebačke županije nije bio obučen u zaštitna odijela te su nakon predaje majke i djeteta u KB Merkur u dogovoru s epidemiologom u izolaciji čekali rezultate brisa na COVID-19.

Nakon testiranja je utvrđeno da majka nije pozitivna na COVID-19, te se s bebom uspješno oporavlja u KB Merkur!

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno