Poveži se s nama

Najave

Klasika u tehnici olovke, ugljena i uljenih boja

Izložba Ivice Bilušića otvara se sutra u Pučkom otvorenom učilištu

Objavljeno

U izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta sutra će biti otvorena izložba Ivice Bilušića. Riječ je o radovima nastalim posljednjih par godina. Teme izložbe su aktovi, portreti i kompozicije gipsanih modela, nastali u maniri klasičnog crtanja i slikanja. Radovi su rađeni tehnikama grafitne olovke, ugljena i uljenih boja.

Kultura

Goričke večeri u dvorani Galženica donose dvije predstave

Riječ je o predstavama Dramskog studija Pučkog otvorenog učilišta…

Objavljeno

on

U sklopu Goričkih večeri, na kazališnim daskama Dvorane Galženica večeras će se prikazati dvije predstave Dramskog studija Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica. Osnovnoškolci će večeras u 18 sati moći pogledati predstavu „Vuk koji je zalutao u zemlju bajki“ koju je pripremila mlađa skupina Dramskog studija.

– Tema bajke je kuhinja uz bogatu lepezu likova u čijim ulogama će se naći jedanaest malih glumaca polaznika. Ove godine za proljetnu užinu Vuk želi pripremiti kolač od jabuka. Lijepo, ali…On ne zna kuhati. Zato, odlučan u namjeri da pronađe nekoga tko će mu pomoći, odlazi u šumu. A koga će ondje susresti? Tri praščića, malu Crvenkapicu, vjevericu… – stoji u najavi predstave.

A u 20 sati, na programu je predstava studija za mlade „Odgođeni“.

– Najpoznatiji likovi svjetske književnosti, likovi koji godinama očaravaju kazališnu publiku u novom normalnom predugo su čekali da ponovno ožive na sceni. Dok se nadaju boljoj budućnosti i čeznu za akcijom, likovi dijalozima oživljavaju svoju prošlost. Otkrivaju nam svoje najdublje tajne, probleme, nerazriješene odnose koje imaju s obitelji, prijateljima, ljubavnicima – ističu iz Dramskog studija.
Ulaz na predstave je besplatan.

 

Nastavi čitati

Najave

U moru dobrih događanja ističe se jedan poseban i autentičan – WINE EnoGASTRO Vip Event

Međunarodna je ovo konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca

Objavljeno

on

Napokon je došlo vrijeme da se i mjere pomalo krenu popuštati što je rezultiralo organiziranjem sve većeg broja događanja. U moru raznih manifestacija koje se najavljuju za naredni period ističe se jedan drugačiji – Wine EnoGASTRO Vip Event.

Agencija Ricerca Mercato i ove godine organizira ovaj autentičan događaj s kojim žele zbližiti lokalne izlagače i ugostitelje te ih kvalitetnim radionicama i educirati. Kao i do sada, organizator stavlja naglasak na kvalitetu lokalnih proizvođača čiji će se brojni proizvodi moći kušati i probati na ovogodišnjim eventima. Na svakom eventu prezentirat će se regija u kojoj se event održava sa njenom bogatom enogastronomijom i kulturom.

Uz kvalitetne proizvode izlagača i edukativnih radionica, goste čekaju pod „kuharskom palicom” Dragana Jovanovića humanitarni Cooking show lokalnih ugostitelja i delicija te humanitarna degustacijska večera. Sav prikupljeni novac bit će doniran namijenja su Udruzi osoba sa invaliditetom Sisačko-moslavačke županije Za novu Sobu čuda kojoj je ta pomoć vrlo potrebna!

Ove godine eventi su koncentrirani u drugoj polovici lipnja a gradovi domaćini su Rijeka (16.06), Poreč (17.06), Split (23.06), Zadar (30.06) i Zagreb (01.07).

Svaki event će krasiti brojne radionice vrhunskih govornika poput Mire Šemić, Chefa Dragana Jovanovića, Maria Meštrovića, Filipa Savića, Jure Andrijaševića, Zorana Lukića i Filipa Sarilara, Manuele Maras, Damjana Miletića…

Organizator vjeruje kako su termini ovakvog eventa u lipnju jako dobri iz razloga što je vrlo veliki broj ugostitelja i hotelijera cijepljen, a upravo oni su gosti u najvećem broju. Eventi će se organizirati uz odobrenje i upute stožera, kao i uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Upravo iz tog razloga organizator je pomno birao objekte u kojima postoji natkrivena terasa kako bi se mogle ispoštovati potrebne epidemiološke mjere.

Vjerujemo kako će i ove godine Wine EnoGASTRO Vip Event imati puno uspjeha te da će i dalje nastaviti raditi na poboljšanju znanja i kvalitete usluge i ponude našeg turističkog i ugostiteljskog sektora.

Nastavi čitati

Kultura

Umjetnička škola Franje Lučića poziva na upise

Do 28.svibnja potrebno je ispuniti prijavni obrazac koji možete pronaći na službenoj stranici škole..

Objavljeno

on

Velikogorička Umjetnička škola Franje Lučića objavila je podatke za upise u prvi razred osnovne glazbene i plesne škole za školsku godinu 2021./2022.

Sve što trebate učiniti je, do 28.svibnja, ispuniti prijavni obrazac na službenoj stranici škole gdje će ujedno, 31.svibnja, biti i objavljen raspored prijamnog ispita. Sam prijamni održat će se od 2. do 9. lipnja u prostorima Škole prema rasporedu, a jeste li upali ili ne znat će se 11. lipnja.

Želite li učiti svirati klavir, violinu, violončelo, flautu, obou, klarinet, saksofon, trubu, rog, trombon, harmoniku, gitaru, tambure ili pak plesati, sada je vrijeme da se prijavite. Veselimo se novim učenicima – poručili su iz škole.

Nastavi čitati

Reporter 404 - 13.05.2021.

Facebook

Izdvojeno