Poveži se s nama

Kultura

Kino Gorica poziva na Rendez-vous au cinéma

Objavljeno

Već tradicionalno u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, Kino mrežom i Francuskim institutom u nezavisnim kinima širom Hrvatske tijekom rujna i listopada prikazuju se francuski filmovi u programu nazvanom Rendez-vous au cinéma. Već šestu godinu u program se uključuje i Kino Gorica. U četiri dana u večernjim termina, projekcijama odabranih klasičnih i suvremenih naslova francuske filmske produkcije filmoljupcima će približiti tu veliku europsku kinematografiju.

Projekcije četiri francuska filma velikogorička publika će moći vidjeti od 1. do 11. listopada u 18 i 21 sat. Cijena ulaznice je 15 kuna.

Najpopularniji naslov ovogodišnjeg programa svakako je Prorok, dubok i snažan film međunarodno priznatog redatelja Jacquesa Audiarda, ‘francuskog Scorsesea’, koji je francusku glumačku zvijezdu Tahara Rahima upisao u anale svjetske kinematografije. Tijekom četverodnevne manifestacije prikazat će se i Milou u svibnju Louisa Mallea, u čast velikom glumcu Michelu Piccoliju koji je preminuo ove godine. Ponovno okupljanje u obiteljskoj kući, s društvenim nemirima iz svibnja 1968. u pozadini, tema je ovog ujedno uznemirujućeg i radosnog filma. Tu su i filmovi Ljetni sati slavnog suvremenog redatelja Oliviera Assayasa, s Juliette Binoche u glavnoj ulozi, koji diskretnom okrutnošću skicira svijet buržoazije, te suvremeni dokumentarac Swagger Oliviera Babineta koji će ponijeti publiku svojom neograničenom energijom i sposobnošću da inteligentno i briljantno dekonstruira brojne klišeje u francuskim predgrađima koja obiluju multikulturalnošću.

Kultura

Goričanku Anu Bundalo 2020. godina je inspirirala za ‘Boje i oblike’

Treba li pamtiti samo sretne dane, ili je bolje crpiti snagu iz proživljenog i nadjačanog?

Objavljeno

on

Goričanka Ana Bundalo svoje slike okupljene u izložbu “2020. – Boje i oblici” publici će pokazati u izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica. Otvorenje izložbe je 15. siječnja u 18 sati, a izložba ostaje otvorena do 19. siječnja.

– Želite li zaboraviti 2020.? Je li moguće pronaći u njoj malo boje i neki sretni oblik? Smatrate li da treba pamtiti samo sretne dane, ili je bolje crpiti snagu iz proživljenog i nadjačanog? Napraviti limunadu ili popiti čaj? Ana Bundalo uživala je stvarajući ove slike, nadamo se da ćete i vi uživati gledajući ih… – poručili su organizatori izložbe.

Ana Bundalo, rođena je 1985. godine, živi i radi u Velikoj Gorici, završila je Pravni fakultet u Zagrebu, te radi u Centru za socijalnu skrb u Velikoj Gorici, a u slobodno vrijeme slika, crta i piše.

Nastavi čitati

Kultura

Kad već klinci ne mogu na predstave, Ljubica Zubica može na YouTube!

Velikogorička glumica i performerica Ana Katulić pripremila je video verziju edukativne predstave za djecu između tri i pet godina

Objavljeno

on

U ovim teškim, drukčijim i neobičnim vremenima, drukčiji mora biti i pristup umjetnosti. Neposredan kontakt je nepoželjan, pa preostaje pouzdati se u tehnologiju i barem malo pokušati nakodnaditi ono što je, realno, teško nadoknadivo. Kao što je, u ovom slučaju, stvarni doživljaj kazališne predstave, iz svoga mjesta u publici… A kad već nema toga, ekipa iz Plartforme je pripremila predstavu na YouTubeu.

“Jeste li već upoznali Ljubicu Zubicu? Marljivu pomoćnicu Zubić vile koja će vas naučiti sve što trebate znati o higijeni zuba! I dok se Ljubica brusi i priprema za novu sezonu u vrtićima, k vama dolazi na male ekrane”, stoji u pozivu na gledanje ove edukativne i zabavne predstave za djecu.

Idealna publika su, kako pojašnjava autorica Ana Katulić, klinci od tri do pet godina, a video traje 20-ak minuta, taman dovoljno da djeca i na ovaj način ponove kako i zašto prati zubiće…

Nastavi čitati

Kultura

Kultna dječja bajka braće Grimm, Crvenkapica, gostuje u Pučkom otvorenom učilištu

Predstava je dobila nagradu za najbolju režiju na Međunarodnom festivalu kazališta lutaka PIF za 2009. godinu

Objavljeno

on

Lutkarska scena Ivana Brlić Mažuranić gostuje na goričkim kazališnim daskama s predstavom za djecu “Crvenkapica”. U nedjelju, 17. siječnja, u 17 sati u dvorani Gorica Pučkog otvorenog učilišta popularnu priču braće Grimm izvest će Helena Kalinić, Hrvoje Zalar i Ksenija Gregurić.

Crvenkapica je uz Ivicu i Maricu, Trnoružicu, Pepeljugu i Snjeguljicu, kultna dječja bajka njemačkih književnika, braće Jacoba i Wilhelma Grimma. Priča govori o djevojčici koju je majka poslala u posjet bolesnoj baki upozorivši je da se na putu ne smije zaustavljati, no djevojčica nije poslušala majčin savjet i sprijateljila se sa zločestim vukom, ne sluteći kakve će joj to nevolje donijeti.

Predstava je dobila nagradu za najbolju režiju na Međunarodnom festivalu kazališta lutaka PIF za 2009. godinu.

Cijena ulaznice je 25 kuna, a u prodaji su od ponedjeljka, 11. siječnja.

Nastavi čitati

Reporter 400 - 17.12.2020.

Facebook

Izdvojeno