Poveži se s nama

CityLIGHTS

‘Kid’s Day’: U petak proslava kraja školske godine za predškolce i učenike od prvog do četvrtog razreda

Objavljeno

Nakon nekoliko godina, u Kurilovec se vraća ‘Kid’s Day’, proslava kraja školske godine za predškolce i učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, koju organizira Grad Velika Gorica. Na SRC Kurilovec tako će u petak učenici moći na ‘Malim olimpijskim igrama turopoljskim’ u 90 minuta proći kroz 10 sportskih stanica kroz koje će upoznati osnovne elemente atletike, gimnastike, nogometa, rukometa i borilačkih sportova.

 

“Djeca se kroz tih 10 malih sportskih igara rekreiraju, ali i upoznaju osnove sportova što im je i preduvjet da se uključe u neki od sportskih klubova. S djecom će raditi stručnjaci, osposobljeni treneri iz nekoliko klubova, a posebno bih naglasio da će ove godine tamo biti i Judo klub Fuji koji okuplja djecu s teškoćama u razvoju i ta djeca imaju vrlo uspješan sportski klub. Vršnjacima će pokazivati svoje vještine, ali ih i učiti određenim borilačkim zahvatima”, rekao je Zdenko Sovina iz Grada Velike Gorice.

 

Prijave za dječju olimpijadu počinju u 16 sati. U prvoj grupi su djeca koja još ne idu u školu. Nakon njih, u 17,30 sati, slijedi grupa za prve i druge razrede osnovne škole, a u 19 sati na red dolaze učenici trećeg i četvrtog razreda.

 

Turopoljska olimpijada za djecu ‘Kid’s Day’ ove godine bit će na novom terenu s umjetnom travom, koji će također biti otvoren u petak.

 

“U petak će biti svečano otvoren teren s umjetnom travom veličine 3.250 četvornih metara kojim je silno obogaćena sportska slika i slika infrastrukture Grada Velike Gorice. ‘Kid’s Day’ će biti prigoda da i ta djeca iskušaju teren jer, na kraju krajeva, to su njihovi roditelji i platili kroz poreze. Naime, financijer tog projekta bio je Grad Velika Gorica“, objasnio je Sovina.

 

Sudjelovanje na sportskim igrama je besplatno, kao i osvježenje za djecu, a nakon toga roditelji će moći djecu upisati u neki od sportskih klubova.

 

“Ovo je prigoda da se nađemo na kraju sportske godine, da se proveselimo, da se djeca malo razigraju i uhvate formu za ono što ih čeka cijelo ljeto. Svako dijete se može smatrati olimpijskim pobjednikom turopoljskim kad prođe tih 10 stanica i tako zapravo treba razvijati taj sportski duh u djeci da svako sudjelovanje u bilo kojem sportu, bez obzira na krajnji rezultat je pobjeda za dijete”, dodao je Sovina.

 

U slučaju lošeg vremena, ‘Kid’s Day’ se odgađa za rujan ili, u dogovoru roditelja i organizatora, za neki drugi termin.

CityLIGHTS

FOTO: Premijera predstave ”Stambeno pitanje” Scene Gorica

Objavljeno

on

Autor

14.04.2021. Velika Gorica. Premijera predstave ”Stambeno pitanje” Scene Gorica. Foto: David Jolić/cityportal.hr

”Predstava prati dva bračna para, koji se nađu u vrlo mogućoj i mnogima prepoznatljivoj situaciji. Dijalozi su britki, dramska lica su slojevita, zanimljiva, a u njima su upisana ona stanja i raspoloženja koja će mnogi prepoznati iz svojih bračnih ili ”dobrosusjedskih” situacija.

14.04.2021. Velika Gorica. Premijera predstave ”Stambeno pitanje” Scene Gorica. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Na sceni vidimo kako se ”običnim” ljudima najjednostavnije životne situacije pretvore u horor priču, koju autorica teksta piše na vrlo duhovit način” – stoji u popratnom katalogu predstave.

14.04.2021. Velika Gorica. Premijera predstave ”Stambeno pitanje” Scene Gorica. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Tekst je napisala Snježana Babić Višnjić, predstavu je režirao Ivan Leo Lemo, a glume: Đorđe Kukuljica, Anita Matić Delić, Mladen Kovačić i Mia Krajcer.

Ulaznice nisu bile u slobodnoj prodaji, a u dvorani su poštivane aktualne epidemiološke mjere, primjerice, svi redovi s neparnim brojevima bili su prazni, maske obvezne.

14.04.2021. Velika Gorica. Premijera predstave ”Stambeno pitanje” Scene Gorica. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Za predstavu ”Stambeno pitanje” 12. svibnja 2021. (20 sati) ulaznice će biti u prodaji od 05. svibnja 2021. (Cijena ulaznice: 50.00 kuna).

Galerija fotografija

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Pumptrack staza otvorena, stižu klupice i voda, a onda i staze za rolanje i skateboard

Majstori iz Slovenije svojim su vještinama obogatili otvorenje velikogoričke pumptrack staze, a v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar najavio je kako slijedi i nastavak ovoga projekta

Objavljeno

on

Čim je dovršena i puštena u funkciju, pumptrack staza postala je omiljeno okupljalište goričke djece. Smještena pokraj terena Panadić Sporta, u blizini dvorane i stadiona, praktički od prvog trenutka pokazala se kao veliki dobitak za naš grad. U subotu prijepodne staza je i službeno otvorena.

– Iznimno nas veseli što se odmah pokazalo da je ovaj projekt pun pogodak. Za to je dovoljan samo jedan pogled na ovu stazu, gdje djeca uživaju od ranoga jutra i znaju sve do navečer čekati svoju priliku da se provozaju – zadovoljno je konstatirao v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar, pa dodao:

– Ova pumptrack staza prva je faza, a u drugoj dolazi skate staza i staza za rolanje, odmah pokraj. U to idemo čim otkupimo jednu privatnu česticu, pa očekujem da ćemo sljedećeg proljeća otvoriti i taj, drugi dio ovog projekta. Sve skupa proteže se na 1700 metara kvadratnih, što ovu pumptrack stazu čini najvećim u Hrvatskoj i trećim u Europi. I nećemo stati s obogaćivanjem sadržaja za rekreaciju u našem gradu, osluškivat ćemo potrebe sugrađana i nastaviti u istom ritmu.

Cijena cijele ove priče je oko 750 tisuća kuna, no slijedi i nadogradnja ovog rekreacijskog centra. U planu je postavljanje klupica i pitke vode odmah uz stazu, a sljedeći korak bit će i sanitarni čvor.

– Smatramo to neophodnim za sportsko-rekreacijski sadržaj ovakve vrste. Ja se baš i nisam usudio provozati po ovoj stazi kad sam vidio koliko je zahtjevna, nisam dovoljno hrabar, ali vjerujem da će moj šestogodišnji sin za koju godinu uživati u ovome – sa smiješkom je govorio Ačkar pa naglasio:

– Još jednom moram apelirati na korisnike da koriste zaštitnu opremu, staza je vrlo izazovna i potreban je maksimalan oprez. Sigurnost mora biti ispred svega!

Otvaranje staze obogatilo je i društvo koje je u svemu tome malo duže nego Goričani. U Sloveniji je ova priča puno brže zaživjela, a glasnogovornik gostiju iz Ljubljane bio je Miha Glavič:

– Došli smo ovdje da otvorimo ovu vašu stazu i damo vašoj djeci neko osnovno znanje o našem sportu. Riječ je o interdisciplinarnom sportu, budući da u njemu mogu sudjelovati i romobili, i BMX-i, i skateboardi, i role, i mladi, i stari… U Europi i svijetu ovo je veliki hit, zato mi je posebno zadovoljstvo što smo danas ovdje, što se možemo zabavljati i natjecati. Kod ovakvih, asfaltiranih staza, prednost je što se ne mora previše održavati, za razliku od zemljanih. Ovo može biti zabava za sve još dugo godina!

Nastavi čitati

CityLIGHTS

FOTO: Dječje radosti na asfaltnom pumptrack poligonu

Objavljeno

on

Autor

21.03.2021. Velika Gorica. Pumptrack poligon za dječje radosti. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Veliki broj djece uživao je jučer (nedjelja, 21.ožujka 2021.) na novoizgrađenom pumptrack poligonu. Ponekad se činilo da je više djece (i roditelja) u ‘čekaonici’ na početku poligona, nego biciklista i ostalih malih rekreativaca na stazi. Izgledalo je u nekim trenucima da vlada nered na asfaltnoj površini, ali to je samo privid, jer svako dijete vozi svoju rutu. Grupa od 7-8 dječaka imala je čak nekakvu svoju fešticu – pjesma, pizza i sokovi.

21.03.2021. Velika Gorica. Pumptrack poligon za dječje radosti. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Pumptrack je neprekidna petlja ravnina i uzvisina po kojoj se može voziti i bez pedaliranja. Oblik pumptracka omogućuje zabavnu, ali i sigurnu sportsku aktivnost, na površini koja može biti manja od košarkaškog terena. Asfaltni pumptrackovi pogodni su za sve veličine bicikala, skateboardova, koturaljki, skutera i slično.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 403 - 22.04.2021.

Facebook

Izdvojeno