Poveži se s nama

CityLIGHTS

‘Kid’s Day’: U petak proslava kraja školske godine za predškolce i učenike od prvog do četvrtog razreda

Objavljeno

Nakon nekoliko godina, u Kurilovec se vraća ‘Kid’s Day’, proslava kraja školske godine za predškolce i učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, koju organizira Grad Velika Gorica. Na SRC Kurilovec tako će u petak učenici moći na ‘Malim olimpijskim igrama turopoljskim’ u 90 minuta proći kroz 10 sportskih stanica kroz koje će upoznati osnovne elemente atletike, gimnastike, nogometa, rukometa i borilačkih sportova.

 

“Djeca se kroz tih 10 malih sportskih igara rekreiraju, ali i upoznaju osnove sportova što im je i preduvjet da se uključe u neki od sportskih klubova. S djecom će raditi stručnjaci, osposobljeni treneri iz nekoliko klubova, a posebno bih naglasio da će ove godine tamo biti i Judo klub Fuji koji okuplja djecu s teškoćama u razvoju i ta djeca imaju vrlo uspješan sportski klub. Vršnjacima će pokazivati svoje vještine, ali ih i učiti određenim borilačkim zahvatima”, rekao je Zdenko Sovina iz Grada Velike Gorice.

 

Prijave za dječju olimpijadu počinju u 16 sati. U prvoj grupi su djeca koja još ne idu u školu. Nakon njih, u 17,30 sati, slijedi grupa za prve i druge razrede osnovne škole, a u 19 sati na red dolaze učenici trećeg i četvrtog razreda.

 

Turopoljska olimpijada za djecu ‘Kid’s Day’ ove godine bit će na novom terenu s umjetnom travom, koji će također biti otvoren u petak.

 

“U petak će biti svečano otvoren teren s umjetnom travom veličine 3.250 četvornih metara kojim je silno obogaćena sportska slika i slika infrastrukture Grada Velike Gorice. ‘Kid’s Day’ će biti prigoda da i ta djeca iskušaju teren jer, na kraju krajeva, to su njihovi roditelji i platili kroz poreze. Naime, financijer tog projekta bio je Grad Velika Gorica“, objasnio je Sovina.

 

Sudjelovanje na sportskim igrama je besplatno, kao i osvježenje za djecu, a nakon toga roditelji će moći djecu upisati u neki od sportskih klubova.

 

“Ovo je prigoda da se nađemo na kraju sportske godine, da se proveselimo, da se djeca malo razigraju i uhvate formu za ono što ih čeka cijelo ljeto. Svako dijete se može smatrati olimpijskim pobjednikom turopoljskim kad prođe tih 10 stanica i tako zapravo treba razvijati taj sportski duh u djeci da svako sudjelovanje u bilo kojem sportu, bez obzira na krajnji rezultat je pobjeda za dijete”, dodao je Sovina.

 

U slučaju lošeg vremena, ‘Kid’s Day’ se odgađa za rujan ili, u dogovoru roditelja i organizatora, za neki drugi termin.

CityLIGHTS

Evo što će se ovog vikenda događati na Prosincu u Gorici

Klizalište, dječje predstave, koncert, PerunBožić…

Objavljeno

on

Prosinac u Gorici gotovo svakodnoveno građanima nudi različita blagdanska događanja, no zasigurno će najviše Goričana manifestaciju posjetiti vikendom. Evo što će ih tamo čekati u subotu i nedjelju.

Prvi dan vikenda, 14. prosinca, ispred Muzeja Turopolja u 17 i 19 sati na rasporedu je interaktivna predstava za djecu “Baka Zima Klimalić”. U božićnom selu mališane će u 18 sati dočekati Djed Božićnjak s darovima. U 20 sati pak počinje koncert grupe Kings.

Nedjelja će pak biti humanitarnog karaktera, pa će nakon Sarmijade u podne, od 13 do 18 sati VG Legacy prikupljati donacije za Dječju bolnicu Srebrnjak.

“U 18 sati, palit će se treća svijeća na adventskom vijencu. U 18.30 počinje predstava za djecu “Kako je vilenjak spasio Božić”, nakon koje slijedi podjela darova na glavnoj pozornici. Večer završite u sjajnoj atmosferi Tamburaškog sastava Lajbeki u 20 sati”, kažu iz Turističke zajednice grada Velike Gorice.

Subotom i nedjeljom u Muzeju Turopolja od 16 do 20 sati otvorena je i manifestacija PerunBožić, koja će Goričane upoznati sa zaboravljenim pričama i narodnim predajama. Radi se o ambijentalno-kostimiranom doživljaju inspiriranom adventskim pričama i predajama Turopolja, kao i bogatom hrvatskom nematerijalnom baštinom.

“Tijekom cijelog vikenda imate mogućnost uživati u klizanju u božićnom ugođaju, uz kuhano vino, čaj, kobasice i fritule”, dodaju iz Turističke zajednice.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Koncert grupe Pravila igre, fotografiranje s Djedom Božičnjakom te dječja predstava za Dan Grada

Okupljeni će se moći zagrijati i zasladiti uz kuhano vino, čaj, kobasice, medenjake i fritule

Objavljeno

on

Na blagdan sv. Lucije, zaštitnice Turopolja, 13. prosinca, Velika Gorica slavi svoj dan. Na ovogodišnjoj proslavi najmlađi Goričani moći će u Muzeju Turopolja pogledati predstavu “Sjeverozapadni vjetar”, koja počinje u 17.30 sati, a od 18 sati  u Božićnom selu mališane će dočekati Djed Božićnjak s kojim će se moći fotografirati.

Velika rođendanska proslava počet će od 20 sati uz koncert grupe Pravila igre.

“Na pozornici kod Muzeja Turopolja moći ćete uživati u novim, drugačijim modernim glazbenim trendovima, urbanom pop-rocku u izvedbi četvorice mladih glazbenika. Brojne aktivnosti i dobru glazbu pratit će bogata gastro ponuda: kuhano vino, čaj, kobasice, medenjaci, fritule”, najavili su iz Turističke zajednice grada Velike Gorice.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

FOTO Klizalište otvoreno, odličan koncert Pirata

Objavljeno

on

06.12.2019. Velika Gorica. Otvorenje klizališta i manifestacije ‘Prosinac u Gorici’. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Manifestacija ”Prosinac u Gorici” i klizalište u parku kod Muzeja Turopolja otvoreni su sinoć u nazočnosti velikog broja građana Velike Gorice i okolice. Klizalište je bilo prepuno i prije zvaničnog otvorenja, na ledu su bili i mali i veliki, i mladi i malo manje mladi. Klizaljki na iznajmljivanje je skoro ponestalo.

06.12.2019. Velika Gorica. Otvorenje klizališta i manifestacije ‘Prosinac u Gorici’. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Voditeljica programa Ana Katulić je nekako uspijevala držati pod kontrolom događanja, koja su se dešavala na klizalištu, pred pozornicom i u Božićnom selu. Činilo se da su tu sva gorička djeca, jer prostor kod Muzeja i u parku bio je doslovce pun. Glazbeni program na početku je ispunio Vokalni sastav Jane, ispred pozornice šetala je Božićna jelka na štulama, a svoje umijeće pokazao je i ”gutač vatre”.

06.12.2019. Velika Gorica. Otvorenje klizališta i manifestacije ‘Prosinac u Gorici’. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Dolazak Sv.Nikole i neizbježnog Krampusa izazvao je oduševljenje djece, tako su bili stisnuti u okruženju djece, roditelja, baka i deda da se nisu mogli ni pokrenuti s mjesta. Kada je Sv.Nikola podijelio ono što je imao u vreći to je bio znak da je dječji dio večeri završen.

06.12.2019. Velika Gorica. Otvorenje klizališta i manifestacije ‘Prosinac u Gorici’. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Odmah iza toga na pozornici se počela Grupa Pirati pripremati za svoj koncert, koji je tako počeo i prije najavljenog termina (20:30 sati). Pirati su repertoar prilagodili publici, to je bio pun pogodak, dugo se pjevalo i plesalo na obostrano zadovoljstvo.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno