Poveži se s nama

Vijesti

KAOS U OSNOVNIM ŠKOLAMA U Kumičiću štrajka čak 85 posto nastavnika, a u Habdeliću se stanje mijenja iz sata u sat

Objavljeno

Potpuni kaos vlada u većini goričkih osnovnih škola. Roditelji ne znaju je li pametnije poslati svoje dijete u školu ili ne. Zbunjeni su i ravnatelji, kojima je teško dati točan odgovor. Naime, pravo nastavnika za vrijeme štrajka je doći u školu i otići kada želi, čak i prekinuti započetu nastavu.

– Niti sam ne znam koliko će nastavnika doći na posao. Situacija je šarolika, dok jedan dio nastavnika radi, drugi štrajka, a oni koji i rade u svakom trenutku mogu početi štrajkati. Tako je bilo i danas, dvoje nastavnika najavili su da će raditi, a onda odustali. Potpuno je nepredvidivo. U jutarnjoj smjeni imam samo pet nastavnika – priča nam Davor Vidović, ravnatelj Osnovne škole Jurja Habdelića.

Razlog kaotičnosti je i taj što su nastavnici u Habdeliću raspoređeni u dva sindikata. Većina su članovi Sindikata hrvatskih učitelja, čija je povjerenica Nada Vidaković, dok su drugi u Sindikatu Preporod povjerenice Željke Kapec.

Na nastavi je niti 30 posto nastavnika škole, a učenika čak i manje.

U Osnovnoj školi Eugena Kumičića prosvjeduje čak 85 posto nastavnika.

– Nastava je organizirana s nastavnicima koji nisu u štrajku. Redovito nastavu pohađaju učenici 1.A, 1.B, 1.C i 3.E. Od ostalih učenika jutros je bilo samo petero, dok u poslijepodnevnu smjenu nije došao nitko – kazala nam je ravnateljica Snježana Pavić.

Slična situacija je i u ostalim školama, dok je čista suprotnost škola Eugena Kvaternika gdje su na nastavu stigli svi nastavnici i učenici.

– Štrajk u našoj školi od jučer je završen. Prošli petak i ponedjeljak svi su bili u štrajku. Naši su nastavnici pratili upute sindikata, svi su učlanjeni u Preporod. Nakon što su procijenili da se štrajku ne nazire kraj, odlučili su ga prekinuti, uz podržavanje zahtjeva sindikata – kaže ravnatelj Stanko Čudić.

Štrajk je također završio i u goričkim srednjim školama. U Srednjoj strukovnoj školi i u Gimnaziji trajao je djelomično u petak i ponedjeljak.

– Kod nas je u štrajku bila jedna trećina djelatnika, a za to se vrijeme nastava odvijala prema posebnom rasporedu. Od jučerašnjeg dana situacija se normalizirala i nastava se odvija prema uobičajenom rasporedu – napominje ravnateljica Gimnazije Branka Žugaj.

Vijesti

FOTO Osobna molitva u Crkvi NBDM

Objavljeno

on

27.03.2020. Velika Gorica. Osobna molitva u Crkvi NBDM. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Na vratima Crkve Navještenja Blažene Djevice Marije istaknuta je obavijest: ”Za osobnu molitvu župna crkva bit će otvorena od 07:30 do 10:00 i od 16:00 do 18:30 sati. U crkvi smije biti prisutno najviše deset osoba pazeći pritom da razmak između osoba bude barem 2 metra.”

Galerija fotografija

Nastavi čitati

HOTNEWS

COVID-19: 46 pozitivnih osoba na području Zagrebačke županije

Grad Sveta Nedelja ima najveći broj zaraženih.

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije u petak 27.ožujka evidentirano je 46 osoba kojima je dokazana bolest uzrokovana novim koronavirusom, njih oko 1.200 se nalazi u samoizolaciji, a jedna osoba je izliječena.

 Broj oboljelih prema ispostavama Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije:

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve stanovnike da poštuju upute Nacionalnog Stožera civilne zaštite jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze virusom COVID-19. Podsjećamo također da zbog velike preopterećenosti broja 112:

  1. Ukoliko zovete hitnu pomoć s FIKSNOG telefona nazovite 194 ili 6223 045
  2. Ukoliko zovete hitnu pomoć s MOBILNOG telefona nazovite 6223 045

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO Šarenilo maski na goričkim ulicama

Objavljeno

on

27.03.2020. Velika Gorica. Šarenilo maski. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Svakodnevno se povećava broj ljudi koji kao dodatak odijevanju dodaju i zaštitnu masku. Ima ih jednobojnih, šarenih, stiliziranih i onih koje su načinjene u kućnoj radinosti, vjerujemo da sve služe svojoj svrsi – osobnoj zaštiti i zaštiti drugih. Sve su zanimljive na svoj način, napravljene su od raznih materijala a njihovo šarenilo i razigranost boja pokazuju kako su njihovi autori i u prijetećoj pandemiji koronavirusa sačuvali zdrav duh, kreativnost i optimizam.

27.03.2020. Velika Gorica. Šarenilo maski. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Maska pruža adekvatnu zaštitu ako pokriva područje od korijena nosa do ispod brade. Obvezne su za medicinsko osoblje.

27.03.2020. Velika Gorica. Šarenilo maski. Foto: David Jolić/cityportal.hr

”Ona je zaštita ako osoba ima simptome. Više štiti osobu koja je bolesna i koja ima simptome nego što štiti zdravu osobu” (Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo).

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno