Poveži se s nama

HOTNEWS

Kako su se Goričani nekad brusili na zimske turnire

Objavljeno

Velika Gorica već godinama gaji tradiciju malonogometnih turnira, a najdugovječniji među njima je svakako onaj HVIDR-in koji ove godine ulazi u svoje 24 izdanje. Današnji klinci se zasigurno i ne sjećaju legendarnih velikogoričkih Đuzlića koji su bili strah i trepet malonogometnih terena širom tadašnje države. Uz HVIDR-u koja je tradicionalno započinjala prvim vikendom u siječnju i oni najmlađi su se itekako veselili Božićnom turniru za najmlađe uzraste koji je u svojim najboljim danima s kraja devedesetih i ulaska i novo stoljeće bilježio prijave gotovo dvije stotine momčadi u natjecanju koje je trajalo više tjedana u prosincu a završavalo na sam kraj godine. I jedan i drugi turnir pisali su svoju povijest u kojoj su svoje malonogometne role ispisivali klinci i seniori koji su kasnije ostvarivali zavidne nogometne karijere u inozemstvu ili reprezentacijama svojih zemalja.

Mali nogomet 2001-2005 (1)Izlaskom iz devedesetih godina i ulaskom u dvijetisućite počela je jedna malonogomatna priča koja je zasigurno obilježila malonogometne terene u Velikoj Gorici. Radi se o Igoru Mostarliću koji je sa svojim vršnjacima dvije godine zaredom suvereno vladao velikogoričkim Božićnim turnirom osvojivši  taj turnir 2001, a što su njegovi suigrači ponovili i 2002. godine. Paralelno sa Božićnim turnirom za mlađe kategorije do juniora Velikogoričani su pokušavali biti najbolji i na najprestižnijem domaćem malonogometnom turniru HVIDR-a, a najuspješniji niz napravljen je kada su u dvije godine zaredom velikogoričke momčadi za koje su u te dvije godine igrali (Župetić, Domitrović, Dean Klafurić, Mostarlić, Kelava, Beloša Fijan, Pancirov, Tomčić, Gudiček, Podrug, Derviščaušević, Rožić, Bibić, Novosel, Ferenček, Ćopić, Mamić i ostali) osvajale taj turnir. Bilo je to 2004. i 2005. godine, a to su bile i godine kada se završnicu i finalni dan posjećivalo u prosjeku 1000 zaljubljenika u mali nogomet  u punoj dvorani velikogoričkih srednjih škola. U tim godinama svojem nezaboravnim partijama nametao se na seniorskim malonogometnim terenima Igor Mostarlić koji je do siječnja 2004. bio član slovenskog prvoligaša Maribora.  Momčadi su u tih za velikogoričke malonogometaše nezaboravnih pet godina okupljali Branko Pavlica i Željko Košković, a neizostavni pokrovitelj svih putovanja, dresova i turnira bila je velikogorička informatička tvrtka Netra sa sadašnjim predsjednikom Gorice a tada Poleta iz Buševca Nenadom Črnkom, koji je svih tih godina paralelno gurao kilometre u malom i velikom nogometu. Uz Netru svoje ime i pokroviteljstva za turnire nisu se libili davati ni Zračna luka Zagreb, Pro-Sole, Alas-Info, Metalis i Auto-Peba. Igrali su se paralelno turniri u Zagorju, Krapini, Sisku, Samoboru, Vrbovcu, Karlovcu i Velikoj Gorici, radile su se kemije kako bi se poštivale sve dogovorene satnice, a nerijetko se događalo da su u isto vrijeme igrane i odigrane dvije utakmice iste momčadi, što je zahtijevalo i širok igrački kadar. Najveće peripetije bile su naravno sa Mostarlićem koji je bio u Mariboru i nije imao dozvolu kluba za igranje malonogometnih turnira, ali njega doista nije  ništa moglo zaustaviti i voditelji momčadi su u jednom danu radili relacije Velika Gorica – Maribor – Velika Gorica – Maribor, kako bi Mostarlić odigrao utakmicu i vratio se u Maribor još iste večeri. I ne bi to bio prevelik problem da u to vrijeme autocesta nije bilo, a snježne mećave su uvelike otežavale vožnju pa se na takvo putovanje u jednom smjeru trošilo i po nekoliko sati automobilom.

Mali nogomet 2001-2005 (8)

HVIDR-a je nekad bila i revija revijalnih utakmica. Smijali smo se ovdje zgodama političara, novinarki i novinara, ali igrale su se ozbiljne revijalne utakmica žena unutar predigri prije finala. Odrastali su ovdje mladi suci, ali su i sportski djelatnici unutar nogometnog središta Velike Gorice igrali svoje revijalne utakmice. Današnji turnir kao i svi u regiji nemaju više takav žar i naboj, ali ni posjetu, no tradicija malog nogometa i dalje se u Velikoj Gorici održava uspješno. Hoće li u ovoj godini netko od domaćih uspjeti pomrsiti račune CB Dobermanu za koji i danas igra legendarni Igor Mostarlić saznat ćemo već ovog vikenda u dvorani srednjih škola.

galerija fotografija:

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno