Poveži se s nama

Crna kronika

KAKO SU PREVARILE STARCA Zatražile da smoči noge, a onda krenule u pohod

Objavljeno

Dvije prevarantice žrtvu su odlučile potražiti u mjestu Vrbovo Pokupsko u općini Orle. Vlasniku kuće ponudile su kremu za noge, a on ih je srdačno pustio u svoj dom. Zatim je jedna zatražila da 73. godišnji starac smoči noge, kako bi mu mogle utrljati kremu.

 

Dok je on močio noge, druga prevarantica iskoristila je nepažnju vlasnika kuće te mu je iz sakoa otuđila novčanik i nekoliko stotina kuna”, ispričao je načelnik velikogoričke policije Kristijan Suša.

 

Jedna kradljivica stara je oko 30 godina, visoka 165 cm, mršave građe, tamne puti i crne kose, a na sebi je nosila crne tajce, crnu kožnu jaknu i crne cipele na petu.

Njezina  kolegica također ima oko 30 godina, visoka je 170 cm i svijetle je puti. Bila je odjevena u plave traperice, krzneni prsluk sive do svijetle boje.
 
Krađa se dogodila 14. veljače, od kada policija intenzivno traži ove drske kradljivice. Ovoga puta prevaren je 73. godišnji muškarac, a upravo je njegova generacija posljednje vrijeme sve češće na meti prevaranata. Načelnik Suša upozorava sve da ne nasjedaju lopovima prerušenima u prodavače, a kako su umirovljenici prevarantima ciljana skupina. Preporuča da u svoj dom ne puštaju nikoga koga ne poznaju.
 
„Bez obzira kako se predstavljaju neka ne puštaju nikoga, ako im je nešto sumnjivo radije neka pozovu nas pa ćemo mi provjeriti, nego da postanu žrtve prijevare“, poručio je Kristijan Suša.

Crna kronika

Tijekom vikenda nije bilo alkoholiziranih u prometu

Kazne zbog prebrze vožnje dobilo 22 vozača

Objavljeno

on

Tijekom proteklog vikenda policija je uhvatila 22 vozača u prebrzoj vožnji. Zanimljivo je kako nije zabilježen niti jedan slučaj vožnje u alkoholiziranom stanju.

– Tijekom provođenja akcije nije se zaustavljalo vozila jedino koje su grubo kršile prometne propise a jedino, se mjerila brzina kretanja s uređajima za mjerenja brzine kretanja vozila. Ophodnje su bile angažirane oko provjera za samoizolaciju, tj. osobe koje krše dobivene upute od nadležnih službi – poručili su iz PP Velika Gorica.

Tijekom vikenda dogodile su se tri prometne nesreće, a jedna osoba lakše je ozlijeđena u jednoj od njih.

Nastavi čitati

Crna kronika

Provaljeno u obiteljsku kuću i dva automobila

Policijski inspektor Nikica Ljubanović upozorio je građane na samozaštitno ponašanje

Objavljeno

on

Na meti provalnika našla se obiteljska kuća u Teslinoj ulici. Provala se dogodila između 6. i 19. ožujka. Provalnik je u kuću ušao obijanjem prozora i u njoj pronašao manju količinu zlatnog nakita. Šteta je procijenjena na 1000 kuna.

U prošlu subotu provaljeno je u dva automobila koja su bila parkirana na pisti kod ZTC-a. Vlasnici vozila ostavili su torbice u automobilima, što je privuklo nepoznatog lopova. Prikladnim alatom on je razbio prozora na vozilima i iz njih uzeo torbice u kojima su se nalazili novac i dokumenti. Policijski inspektor Nikica Ljubanović upozorio je građane na samozaštitno ponašanje.

– Vrijedne stvari se ne ostavljaju na vidnim mjestima u automobilu. Ova preporuka vrijedi za sva parkirališta pa i ona kod groblja i trgovačkih centara. Ako već ostavljate vrijedne stvari i dokumente u parkiranom vozilu, sakrijete ih negdje u vozilu gdje neće biti vidljiva – poručio je inspektor.

Nastavi čitati

Crna kronika

Gorjele drvene jaslice kod crkve

Potpuno su izgorjele

Objavljeno

on

Sinoć oko 20 sati građani su javili vatrogascima kako gore drvene jaslice kod crkve Navještenja Blažene Djevice Marije, u parku na Šetalištu Franje Lučića. Brzom reakcijom vatrogasaca spriječeno je širenje požara.

– Drvena kućica veličine dva puta tri metra bila je gotovo cijela u plamenu. Na teren je izašlo šest vatrogasaca, a požar su brzo ugasili. Već za 20 minuta – kazao je zapovjednik JVP Velika Gorica Ivica Maceković.

Budući da do kućice nije provedena struja, ne radi se o zapaljenju električnih instalacija, ali točan uzrok požara bit će poznat nakon policijskog očevida.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno