Poveži se s nama

Crna kronika

KAKO SU PREVARILE STARCA Zatražile da smoči noge, a onda krenule u pohod

Objavljeno

Dvije prevarantice žrtvu su odlučile potražiti u mjestu Vrbovo Pokupsko u općini Orle. Vlasniku kuće ponudile su kremu za noge, a on ih je srdačno pustio u svoj dom. Zatim je jedna zatražila da 73. godišnji starac smoči noge, kako bi mu mogle utrljati kremu.

 

Dok je on močio noge, druga prevarantica iskoristila je nepažnju vlasnika kuće te mu je iz sakoa otuđila novčanik i nekoliko stotina kuna”, ispričao je načelnik velikogoričke policije Kristijan Suša.

 

Jedna kradljivica stara je oko 30 godina, visoka 165 cm, mršave građe, tamne puti i crne kose, a na sebi je nosila crne tajce, crnu kožnu jaknu i crne cipele na petu.

Njezina  kolegica također ima oko 30 godina, visoka je 170 cm i svijetle je puti. Bila je odjevena u plave traperice, krzneni prsluk sive do svijetle boje.
 
Krađa se dogodila 14. veljače, od kada policija intenzivno traži ove drske kradljivice. Ovoga puta prevaren je 73. godišnji muškarac, a upravo je njegova generacija posljednje vrijeme sve češće na meti prevaranata. Načelnik Suša upozorava sve da ne nasjedaju lopovima prerušenima u prodavače, a kako su umirovljenici prevarantima ciljana skupina. Preporuča da u svoj dom ne puštaju nikoga koga ne poznaju.
 
„Bez obzira kako se predstavljaju neka ne puštaju nikoga, ako im je nešto sumnjivo radije neka pozovu nas pa ćemo mi provjeriti, nego da postanu žrtve prijevare“, poručio je Kristijan Suša.

Crna kronika

Oprez! Džepari su među nama i samo vrebaju trenutak vaše nepažnje

Šetala trgovinom otvorene torbe pa ostala bez novčanika

Objavljeno

on

Prošle subote u Kauflandu je iz torbe 57-godišnjakinje ukraden novčanik. Naime, džeparu je bilo dovoljno 15 minuta da iskoristi nepažnju žene koja je trgovinom hodala otvorene torbice. Bila je to više nego dobra prilika za lopova. Vlasnica novčanika ostala je bez 300-tinjak kuna koje su se nalazile u novčaniku, ali što je važnije i svih dokumenata.

– Građani se moraju početi samozaštitno ponašati. Tijekom šopinga ili vožnje javnim prijevozom važno je pripaziti na torbe i držati ih ispred sebe te ih svakako treba zatvoriti, kako bi se lopovima onemogućio ili bar otežao posao – poručio je Nikica Ljubanović, inspektor iz Policijske postaje Velika Gorica.

Nastavi čitati

Crna kronika

Vozio pod zabranom pa zaradio kaznu veću od 15 tisuća kuna

Uhićen je i prepraćen na općinski sud

Objavljeno

on

Kad je sjeo za upravljač vozila 34-godišnjak nije niti slutio kako će ga ta vožnja skupo stajati. Naime, muškarac je odlučio voziti automobil iako mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom. Na njegovu nesreću, tijekom redovite kontrole prometa zaustavila ga je policija.

– Nesavjesni vozač je uhićen i prepraćen na Općinski sud u Zagrebu, gdje mu je sudac izrekao novčanu kaznu u iznosu od 15.300 kuna – poručili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Nastavi čitati

Crna kronika

Inspektor Ljubanović: ‘Zaključavajte svoje dvorišne objekte, šupe, drvarnice i garaže’

Lopov 37-godišnjaku iz garaže ukrao alat i kobasice vrijedne 20 tisuća kuna

Objavljeno

on

U Žitkovčici je nepoznati lopov iz otključane garaže ukrao električni alat i suhomesnate proizvode. Krađa se dogodila u srijedu između 2 i 2,30 sati. 37-godišnji vlasnik vidio je da mu se netko mota po dvorištu, ali nije reagirao. Šteta je procijenjena na 20 tisuća kuna.

U Bukovčaku iz otključanog dvorišnog objekta od 10. do 12. siječnja ukradena je motorna pila. Šteta je procijenjena na četiri tisuće kuna.

– Upozorio bih građane da se ponašaju samozaštitno, odnosno zaključavaju sve prostorije jer će time otežati posao lopovima.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno