Poveži se s nama

Vijesti

Kakav kaos! Pijan sjeo u neregistriran traktor i izazvao prometnu nesreću

Poslijepodnevno druženje za ovog 55-godišnjaka završilo je s 2,08 promila alkohola u krvi, što ga nije spriječilo da sjedne na svoj traktor, koji se nije potrudio registrirati…

Objavljeno

Velikogorička policija i ovog je vikenda bila u svojoj redovnoj akciji kontrole alkohola i prekomjerne brzine, a najbizarnija priča stiže iz Donje Lomnice. Bila je subota, baš je prošlo 19 sati, kad je na križanju Deverićeve i Odranke ulice u Donjoj Lomnici došlo do prometne nesreće. Sudario se osobni automobil i traktor, a na mjesto dogođaja ubrzo je došla i policijska ophodnja. Nije im trebalo dugo da ustanove uzroke ove nesreće, u kojoj je šteta, srećom, bila samo materijalna.

Vozači su pristupili alkotestiranju, pri čemu je vozač automobila ostao na nuli, dok je vozač traktora “napuhao” 2,08 promila. Kad su policajci zatražili dokumente od pijanog vozača, stiglo je i novo iznenađenje. Traktor, naime, uopće nije bio registriran, što je samo zaokružilo ovaj nesvakidašnji slučaj. Logično, 55-godišnji traktorist odmah je odveden na otrežnjenje u prostorije PP Velika Gorica, privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola – ajde, barem je nju imao – a naknadno će biti izdan prekršajni nalog. Sasvim solidna šteta za jednu prosječnu subotu poslijepodne…

Osim toga, u akciji goričke policije još je jedan vozač zatečen pod utjecajem alkohola, dok je njih osam kažnjeno zbog prevelike brzine. Ukupno su utvrđena 23 prometna prekršaja.

Vijesti

S ‘pušlekom’ narcisa protiv raka dojke

U Hrvatskoj se 2.500 žena godišnje suoči s dijagnozom smrtonosne bolesti raka dojke

Objavljeno

on

Dan narcisa je humanitarna akcija u kojoj se toga dana prodaju poklonjeni narcisi, a prikupljena sredstva namijenjena su prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke.  Prvo obilježavanje Dana narcisa održano je 5. travnja 1997. u organizaciji studenata tadašnjeg Fakulteta za defektologiju pod vodstvom dr. Ruže Sabol koja je i dovela Dan narcisa u Hrvatsku.Nakon toga svake se godine obilježava Dan narcisa u cijeloj Hrvatskoj pa tako i u našem gradu.

Ovogodišnja akcija obilježavanja ‘Dan narcisa’ održati će se 23.ožujka 2019. godine te je posvećena borbi protiv raka dojke. U Zagrebačkoj županiji akciju organizira Udruga edukacijom protiv raka dojke od 08:00 do 12:00 sati.

Osobita će nam biti čast da ovu našu humanitarnu akciju uveličate i Vi svojim dolaskom te nam pomognete prodati što veći broj narcisa.- poručuju iz Udruge

Mjesta na kojima možete kupiti svoj ‘pušlek’ narcisa i biti dio ove velike akcije su na četiri lokacije u našem gradu: Tržni centar, Trg Stjepana Radića, Robna kuća i Kaufland. No za one koji nisu u samom centru Velike Gorice mogu svoje narcise kupiti u Ščitarjevu Pokupskom, Maloj Buni, Vukovini, Kravarskom i Općini Orle.

Nastavi čitati

Vijesti

Večeras u Ručama zbor građana

Doznajte koliko je uloženo i kakvi su planovi za razvoj mjesta Suša i Ruča te Općine Orle

Objavljeno

on

U Vatrogasnom domu u Ručama u 19 sati zakazan je zbor građana Mjesnih odbora Suša i Ruča. Tema sastanka bit će izvještaj o dosadašnjim ulaganjima i planiranim aktivnostima u Općini Orle. Sastanak je sazvao načelnik Ervin Vujica.

Nastavi čitati

Kultura

FOTO Predstavljen Ljetopis Grada Velike Gorice 2018

Objavljeno

on

20.03.2019. Velika Gorica – Predstavljanje 15. broja Ljetopisa Grada Velike Gorice. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Novi 15. broj Ljetopisa Grada Velike Gorice predstavljen je večeras u posve ispunjenoj vijećnici Pučkog otvorenog učilišta. Na dvjestopedeset stranica nalaze se prilozi četrdeset autora i tri stotine fotografija. Prilozi su posvećeni najrazličitijim velikogoričkim temama: povijesti, znanosti, gradskom životu, tradiciji, kulturi, sportu, mladeži, vjeri, kulturno-umjetničkom stvaralaštvu, zabavi. Kroz mozaik priloga nastojalo se uhvatiti život našeg grada, Turopolja i okolice.

20.03.2019. Velika Gorica – Predstavljanje 15. broja Ljetopisa Grada Velike Gorice. Foto: David Jolić/cityportal.hr

U predstavljanju su sudjelovali urednik Miljenko Muršić i autori priloga. Posjetitelje su pozdravili zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec i ravnateljica POU-a Anita Pišković. Prigodni umjetnički program izveo je Tamburaški sastav ”To je to”. Moderatorica je bila Mirjana Marković.

20.03.2019. Velika Gorica – Predstavljanje 15. broja Ljetopisa Grada Velike Gorice. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon predstavljanja Ljetopisa prijateljsko druženje je nastavljeno uz prigodni domjenak.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 378 - 20.12.2018.

Facebook

Izdvojeno