Poveži se s nama

Kultura

Još kratko možete pogledati izložbu Emocije

Objavljeno

“Kristina Matijašić na svojoj prvoj samostalnoj izložbi izlaže 20 fotografija vrlo osmišljenih tematskih cjelina, interpretativnog karaktera, koje vode od zbiljskog preko ulaženja u prostore bezmjerja i približavanja nedokučivog ljudskog promatranja. Ljepotom svoje fotografske kompozicije iz dubokog intimnog poriva ulazi u začudni spektar ljudskih emocija”, kažu iz Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica.

 

Emocije, izložbu Kristine Matijašić, građani mogu pogledati do nedjelje, 6. ožujka.

Kultura

Knjigu ‘Dugog putovanja cilj’ prevela je Goričanka Anja Bastašić, a sada će je predstaviti goričkim čitateljima

Michael Ende svjetski je poznat pisac za djecu, a ‘Dugog putovanja cilj’ jedan je od rijetkih njegovih tekstova namijenjenih odrasloj publici

Objavljeno

on

Prvi književni susret u 2020. godini u Gradskoj knjižnici Velika Gorica održat će se u utorak 21. siječnja u 19 sati kada će u Središnjem odjelu za odrasle biti predstavljena knjiga njemačkog autora Michaela Endea “Dugog putovanja cilj”. Knjigu je prevela Velikogoričanka Anja Bastašić koja će i predstaviti ovaj po mnogočemu netipičan roman popularnog književnika za mlade. Tom prigodom u knjižnici će se predstaviti i nakladnička kuća Mala zvona iz Zagreba uz gošću književnicu i urednicu Sanju Lovrenčić.

– Knjigu je ilustrirao Dominik Vuković čijih je čak 20 grafika, uz naravno naslovnicu, sigurno pomoglo tome da knjiga “Dugog putovanja cilj” bude jedna od dobitnica na natječaju Nacionalne i sveučilišna knjižnice u Zagrebu “Hrvatska lijepa knjiga za 2019. godinu” – kažu iz knjižnice.

Michael Ende (1929.-1995.) jedan je od najvećih pisaca za djecu u generaciji koja je stasala nakon II. svjetskog rata. Svjetsku je slavu stekao fantastičnim romanima “Momo” i “Beskonačna priča”, a njegova su djela prevođena na više od 40 jezika. U kratkom romanu “Dugog putovanja cilj”, jednom od rijetkih Endeovih tekstova namijenjenih odrasloj publici, dolazi do punog izražaja sav virtuozitet njegova pisanja, kao i dubina i originalnost njegove mašte.

Nastavi čitati

Kultura

Iz Carnagie Halla u Galženicu dolaze ‘Pjesme iz jednog Kraljevstva’

Ivana Galić i Darko Horvat s programom ‘Pjesme iz jednog Kraljevstva’ pobijedili su na međunarodnom natjecanju u New Yorku

Objavljeno

on

Nakon što su prošle godine sa svojim repertoarom ‘Pjesme iz jednog Kraljevstva’ nastupili na gala koncertu u prestižnoj dvorani Stern u Carnegie Hallu, vokalna umjetnica Ivana Galić i gitarist Darko Horvat gostuju u dvorani Galženica. Gorička publika tako će 23. siječnja u 19,30 sati moći čuti niz irskih, engleskih, škotskih i sjevernoameričkih folk pjesama. Dodajmo i kako je program ‘Pjesme iz jednog Kraljevstva’ Ivani Galić i Darku Horvatu 2017. godine donio pobjedu na međunarodnom natjecanju u New Yorku.

Ulaznica za koncert košta 10 kuna.

Nastavi čitati

Kultura

U goričkoj knjižnici sada možete posuditi knjige na engleskom jeziku

Tijekom godine fond Book cornera će nadopunjavati i stanom knjigom na drugim jezicima

Objavljeno

on

U novoj 2020. godini Gradska knjižnica Velika Gorica omogućila je svojim korisnicima novu uslugu – Book corner. Fond knjižnice tako je bogatiji za knjige na engleskom jeziku, a pronaći ih možete na Središnjem odjelu za odrasle.

– Tako ostvarujemo ono što već neko vrijeme najavljujemo, a to je pokretanje fonda na stranim jezicima. Za sada možete posuditi knjige na engleskom jeziku, a tijekom godine fond namjeravamo nadopunjavati i stanom knjigom na drugim jezicima. Pokretanje ovog dijela fonda možemo zahvaliti prije svega našim sugrađanima koji su nam tijekom godina donirali knjige na stranim jezicima, a većina njih čini naš početni fond strane knjige. Manji dio knjiga nabavljen je i kupnjom – kažu iz knjižnice.

U Book corneru je najviše beletristike, s engleskog govornog područja, ali i nekoliko naslova stručne literature i autora iz drugih govornih područja koji su prevođeni na engleski jezik. Prevladava ‘lako štivo’ – ljubavni i kriminalistički romani, a tu je i izbor klasika poput Jane Austin, Louise Alcott ili Nathaniela Hawthornea.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno