Poveži se s nama

Moja županija

Još jedan zaraženi na području županije, ovoga puta u Samoboru

Ukupna brojka u Zagrebačkoj županiji sad je 135 zaraženih, među kojima je 125 izliječenih te četvero preminulih. Novi slučajevi upozorenje su da bitka s koronom još nije gotova, opreza nikad dosta…

Objavljeno

Tek smo se naviknuli na povratak normalnom životu, možda se svi skupa i za nijansu previše opustili, kad je opet krenulo brojanje novih zaraženih. Nasreću, brojke su puno manje nego u ono kritično vrijeme, i dalje ne postoji razlog za neku novu paniku, ali za oprez svakako… Govore o tome i vijesti o novim zaraženima, kojih u našem gradu i dalje nema, ali dovoljno je upozorenje i to što ih ima u našem bližem okruženju.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije tako je u subotu u 11 sati objavljeno kako je u posljednja 24 sata zabilježen jedan novi slučaj, i to na području grada Samobora. To znači da na području županije od početka epidemije imamo ukupno 135 zaraženih, među kojima je 125 izliječenih i četvero preminulih.

Velika Gorica ostaje na svojih 39 slučajeva, uz nadu da se to više neće mijenjati. A da bi to doista i bilo tako, bit će potrebno podignuti razinu opreza, vratiti se korak ili dva unatrag i malo više razmišljati o preporučenim i propisanim mjerama.

Moja županija

Između Donjeg Bukevja i Strmca Bukevskog počinje rekonstrukcija nasipa

Promet će se odvijati obilaznim pravcem.

Objavljeno

on

Sutra počinju radovi na rekonstrukciji desnog nasipa rijeke Save između Donjeg Bukevja i Strmca Bukevskog zbog čega je Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije donijela odluku o privremenoj regulaciji prometa na županijskoj cesti 3041. Izvođač radova, Hrvatske vode Zagreb, postavit će privremenu prometnu signalizaciju kojom će zatvoriti promet svakog radnog dana od 7 do 17 sati. Promet će se odvijati obilaznim pravcem, osim vozila hitnih službi i stanovnika na spomenutoj relaciji. Radovi traju od 09. srpnja do 31. listopada 2020. godine.

Nastavi čitati

Moja županija

Pokupsko širi vodoopskrbnu mrežu

Potpisani su Ugovori s izvođačem radova za početak radova u Auguštanovcu i Hotnji.

Objavljeno

on

Kako bi svim mještanima omogućila priključenje na javnu vodoopskrbnu mrežu, a samim time i poboljšala životni standard, Općina Pokupsko nastavlja s izgradnjom vodoopskrbnih mreža na svome području. Nakon što je uspješno završen projekt izgradnje vodoopskrbnog cjevovoda u naseljima Pokupsko i Roženica, načelnik Božidar Škrinjarić potpisao je nove Ugovore o izgradnji vodoopskrbne mreže u Auguštanovcu u vrijednosti gotovo 560 tisuća kuna i u Hotnji čija je vrijednost nešto više od 620 tisuća kuna.

Nastavi čitati

Moja županija

Akcije darivanja krvi i dalje uz epidemiološke mjere

Danas akcija do 19 sati traje u Velikoj Gorici!

Objavljeno

on

Društva Crvenog križa Zagrebačke županije pozivanju darivatelje da se i tijekom srpnja odazovu na redovite akcije dobrovoljnog darivanja krvi na više lokacija. Poštujući epidemiološke preporuke, darivanju krvi ne mogu pristupiti osobe koje su putovale izvan Republike Hrvatske u posljednjih mjesec dana, bile u kontaktu s osobama koje su zaražene koronavirusom ili se nalaze u samoizolaciji, imale simptome infekcije dišnih putova, temperaturu, kašalj, kratak dah ili otežano disanje. U svim akcijama darivanja krvi poštuju se epidemiološke mjere, a darivatelje se poziva da izbjegavaju bliži socijalni kontakt i da se suzdrže od uobičajenih mjera neverbalnog komuniciranja kao što je rukovanje.

Termini akcija:

 

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno