Poveži se s nama

Sport

Još jedan poraz Kurilovca

Gorica II utrpala Klasu osam komada kao i Vatrogasac gostima iz Zvekovca

Objavljeno

Igrači trećeligaša Kurilovca pripremili su svojim navijačima i čelnicima kluba još jedan gorak napitak, poraz doma od Zagorca 1:4. Jedan od čelnika kluba, Filip Gabelica, kazao je na poluvremenu da se u sportu dobiva i gubi ali ne na način njegovih igrača i obećao dodatna mišljenja i razmišljanja.

Istina je, gdje je nestao onaj žar, polet, optimizam i glad za pobjedama od minule jeseni? To moraju otkriti oni koji vode klub ali prema našem skromnom mišljenju sada treba biti strpljiv i sačekati kraj naporne i (pre)duge sezone pa sve analizirati i onda povući prave poteze, ako su potrebni i mogući. Do kraja su još dva prvenstvena kola i finale kupa NSZŽ u srijedu 6. lipnja na SRC Udarnik protiv Save iz Strmca Samoborskog.

SLOGA KRIŽ-MRACLIN 1:0. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

Dražen Jambrečina trener Sloge. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

Ovo drugo je posebno važno jer ne osvaja se trofej Županije baš svaki dan. Stoga je sada potreban mir, mudrost i staloženost. Kurilovec je kao novak u izuzetno kvalitetnoj ligi već davno osigurao teško stečeni rejting i bila bi velika šteta sada uspjeh brzopletošću uprskati. Od drugih odigranih prvenstvenih utakmica klubova NSVG vrijedi izdvojiti visoke pobjede Gorice II i Vatrogasca, gostujuća slavlja Dinama Hidrela i Jelačića te sjajan nastavak pobjedničke serije Mraclina i trenerskog majstora Vlade Horvata. Sloga iz Križa je novom pobjedom nad Meštricom 5:0 i teoretski osigurala prvo mjesto i selidbu u Jedinstvenu županijsku ligu (peti rang). Čestitamo!

 

 

REZULTATI UTAKMICA KLUBOVA NSVG ODIGRANIH 30. SVIBNJA 2018.:

3. HNL zapad 32. kolo
30. svibnja 2018. 17:30 Velika Gorica SRC Udarnik KURILOVEC-ZAGOREC 1:4

JŽNL 28. KOLO
30. svibnja 2018. 17:30 Lukavec LUKAVEC-LOMNICA 1:1
30. svibnja 2018. 17:30 Velika Gorica HNK GORICA II-KLAS 8:0

1. ŽNL istok 28. KOLO
30. svibnja 2018. 17:30 Križ SLOGA-MEŠTRICA 5:0
30. svibnja 2018. 17:30 Mala Buna BUNA-DINAMO HIDREL 0:3
30. svibnja 2018. 17:30 Kuče TUROPOLJAC-JELAČIĆ VUKOVINA 0:3
30. svibnja 2018. 17:30 Mraclin MRACLIN-LONJA 1:0
30. svibnja 2018. 17:30 Kobilić VATROGASAC-ZVEKOVAC 8:0

Sport

FOTO Sergej Jakirović trener prvoligaša Gorice

Objavljeno

on

Na poziciju glavnog trenera novog prvoligaša HNK Gorica izabran je (nedjelja, 17. lipnja) i potpisan Sergej Jakirović, trener drugoligaša NK Sesvete u prošloj sezoni. Na konferenciji za tisak danas u prostorijama HNK Gorica predstavljeni su trener Jakirović i pojačanje iz Poljske, napadač Lukasz Zwolinski. Jakirović je na tiskovnoj konferenciji isijavao optimizam glede novog prvenstva i zatečenim igračkim kadrom te situacijom u klubu. Naglasio je da vrlo dobro poznaje igrače koje je zatekao u klubu, nabrajajući ih poimenično te da nije imao potrebe mijenjati kompletan stručni stožer. Znači, trener Damir Grlić ostaje pomoćni trener, jedina promjena bit će napravljena na poziciji kondicijskog trenera. Novi trener nije zaboravio kazati kako je počašćen prigodom da vodi Goricu u najvišem nogometnom rangu u Hrvatskoj, a četverokružno natjecanje u 1. HNL (36 kola) nazvao je – maraton natjecanjem!

Lukasz Zwolinski (FC Pogon, Stettin) je srednji napadač (trenutačno na Transfermarktu vrijedi 250.000 eura), zasad je najzvučnije pojačanje koje se pojavilo ovog ljeta na Gradskom stadionu, kao slobodan igrač. Osobno vjeruje da će ispuniti klupska očekivanja u prvoligaškim nadmetanjima i tako pomoći Gorici u nastojanjima da sačuva prvoligaški status.

Izvršni dopredsjednik HNK Gorica Nikoličius Mindaugas je treneru Jakiroviću i igraču Zwolinskom simbolično predao klupske dresove i poželio im dobrodošlicu u klub. Konferenciju je vodila Marija Salopek Mirosavljević.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Sport

15. MNL “Vukomeričke Gorice 2018” – Visoka pobjeda Strezojeva

Objavljeno

on

17.06.2018. – 15. MNL “Vukomeričke Gorice 2018” 

 

U Hotnji je odigrano 1. kolo Breške lige, postignuti su slijedeći rezultati:
KRAVARSKO – NOVO BRDO 2:2, ŠILJAKOVINA – GLADOVEC 0:1, HOTNJA – STREZOJEVO 0:8, OPATIJA – VUKOMERIĆ 3:0, MARKUŠEVEC – DUBRANEC 0:0, GORNJI HRUŠEVEC – VELIKA BUNA 0:2, GORNJA OPATIJA – KOZJAČA 2:2, CEROVSKI VRH – DONJI HRUŠEVEC 3:2, POKUPSKO slobodni.

 

17.06.2018. – 15. MNL “Vukomeričke Gorice 2018” 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Velimir Šandor drugi na WPA Grand Prix-u Pariz 2018

Disk bacio na 17,88 metara

Objavljeno

on

Na atletskom natjecanju WPA Grand Prix Pariz 2018 Velimir Šandor osvojio je drugo mjesto, bacivši disk na 17.88 metara. Druga mjesta na natjecanju osvojili su i Grubišnjopoljac Deni Černi bacivši kuglu na 9.87 metara te Zadranin Vladimir Gašpar čije je koplje letjelo na 29.52 metra.

“Hrvatski atletičari ostvarili su plasmane sukladno svojim najboljim ovogodišnjim rezultatima koji su dokazali svoju kvalitetu na tako vrhunskom natjecanju kao što je bilo ovo u Parizu. Svi oni se nalaze u trenažnom procesu uoči nastupa na Europskom prvenstvu koje će se u kolovozu održati u Berlinu. Posebno me raduje prvi nastup za reprezentaciju Zadranina Vladimira Gašpara koji je dobio međunarodnu kategoriju i bacio drugu europsku daljinu u koplju ove godine. Također me raduje povratak paraolimpijca Branimira Budetića koji se godinu i pol nakon teške operacije ramena konačno vratio atletici i kontinuiranom radu. Nas očekuje još nekoliko međunarodnih natjecanja te od 03. do 12. kolovoza zajedničke pripreme na Bjelolasici te potom nastup na Europskom prvenstvu u Berlinu od kojega očekujem doista vrhunske rezultate“, rekao je izbornik Damjan Sedić.

Na natjecanju je nastupilo više od 300 natjecatelja iz 36 zemalja, a hrvatske boje branilo je osam atletičara.

Nastavi čitati
EUROHERC
MONOKL
SOLARIJIzdvojeno