Poveži se s nama

Moja županija

Jastrebarsko proslavilo Dan grada

Objavljeno

Programom koji je prikazao brojna jaskanska postignuća kroz proteklu godinu, u banketnom centru Princess proslavljen je Dan grada Jastrebarsko – kruna svih događanja kroz godinu!

 

 

„Iza nas su četiri uspješne, investicijski najjače godine u povijesti Jaske“, istaknuo je gradonačelnik Zvonimir Novosel, zahvalivši onima bez kojih, gradski projekti ne bi imali smisla. Cestovna infrastruktura, nadvožnjak, obilaznica, gradske ulice, ali i one kroz naselja samo su neki od realiziranih projekata  na području grada. Novosel je govorio  i o ulaganjima u gradska naselja, istaknuvši da je svaka obnovljena cesta i vodovod, svaki uređeni vatrogasni ili društveni dom, svaka nova svjetiljka i dječje igralište razlog je više ostanka, prije svega mladih ljudi, u ruralnim sredinama.

 

14.11.2016.Jastrebarsko-svečana sjednica povodom Dana grada-foto:Petra Rožić/cityportal.hr

14.11.2016.Jastrebarsko-svečana sjednica povodom Dana grada-foto:Petra Rožić/cityportal.hr

Dan grada svim Jaskancima čestitao je i župan Stjepan Kožić koji je  ujedno uputio i čestitke  gradonačelniku Novoselu i suradnicima na svim napravljenim projektima kojima se poboljšava kvalitetu života i rada u Jastrebarskom. Župan Kožić je tom prilikom najavio projekt izgradnje nove osnovne škole za koju su predviđena sredstva u prijedlogu proračuna Zagrebačke županije za 2017. godinu. „Investicija je podosta visoka, nadam se da će pored sredstava Županije gradnju škole pripomoći i određene institucije i sam Grad Jastrebarsko, dodao je župan.

14.11.2016.Jastrebarsko-svečana sjednica povodom Dana grada-foto:Petra Rožić/cityportal.hr

14.11.2016.Jastrebarsko-svečana sjednica povodom Dana grada-foto:Petra Rožić/cityportal.hr

 

Ovom prilikom simbolično su uručene i stipendije uspješnim srednjoškolcima i studentima, a ove je školske godine osigurana 31 stipendija. Od 2012. godine Jastrebarsko stipendira i dvije Vukovarske studentice. Na kraju, svim stipendistima, gradonačelnik  Novosel poklonio je  sadnicu kloniranu od stabla centralne bukve, nevremenom srušene u jaskanskom perivoju, a kako bi ju sami posadili gdje žele s ciljem trajne povezanosti i uspomene na Jastrebarsko. Također dodijeljena su i javna priznanja ljudima koji su pridonijeli razvoju, boljitku i promociji Grada. Nagradu za životno djelo dobili su neuro-znanstvenik Mirko Dikšić i zlatni olimpijac Josip Glasnović, plaketu grada vlč. Stjepan Rožanković, Petar Bereček, Stjepan Slemenšek i tvrtka T.B.S., a nagradu grada „Svetojanske mažoretkinje“.

 

Moja županija

60 pozitivnih na koronavirus u Zagrebačkoj županiji

Objavljeno

on

S današnjim danom je u evidenciji Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije 60 osoba pozitivno na virus COVID-19. Najveći broj oboljelih je u gradovima Velika Gorica, Sveta Nedelja i Zaprešić.

U Velikoj Gorici je broj zaraženih u posljednja 24 sata s 9 porastao na 15 osoba. U samom gradu je evidentirano 12 zaraženih, u općini Pokupsko dvoje te općini Kravarsko jedna osoba. Podsjećamo kako od sutra možete pratiti javljanja uživo iz velikogoričke Gradske uprave na kojoj će Stožer civilne zaštite grada Velike Gorice javnost izvještavati o svim relevantnim informacijama vezanim uz epidemiju i trenutnom stanju na području grada. Prijenos pratite putem Facebook stranice Gorica TV.

U Hrvatskoj je trenutno potvrđeno ukupno 657 osoba zaraženih ovim virusom, a 49 osoba je ozdravilo. Dosad je 5 osoba preminulo. 

 

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Izložba bučinog ulja “na čekanju”

Izložba ove vrste ulja je jedinstvena u Europi a zajednički ju organiziraju Varaždinska, Međimurska, Krapinsko-zagorska i Zagrebačka županija te Grad Zagreb.

Objavljeno

on

Zbog epidemije uzrokovane korona virusom zabranjena je bilo kakva aktivnost ili organizacija događaja, te su organizatori 10. Izložbe bučinog ulja sjeverozapadne Hrvatske i 3. međunarodne izložbe bučinog ulja Alpe-Jadran odgodili ranije najavljeno prikupljanje uzoraka bučinog ulja.

Za sada nisu odustali od održavanja ovogodišnje izložbe, te će čekati razvoj zdravstvene situacije u državi i sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite prolongirati datum događanja. Kada se za to steknu uvjeti, kontaktirati će proizvođače kako bi se dogovorili o novom terminu izložbe.

Ove je godine u planu dodatno proširenje manifestacije, podizanje kriterija ocjenjivanja na najvišu europsku razinu, promocija na gastro-sajmovima u Francuskoj, ali i drugim državama kako bi postao prepoznatljiv i traženi proizvod u cijeloj Europi. No, čini se da će ovo posljednje ipak pričekati neka bolje vremena i zaustavljanje pandemije koja trenutno potresa cijeli svijet.

Inače, ovo visokokvalitetno ulje smanjuje kolesterol u krvi, stoga djeluje kao prevencija od arteroskleroze, zatim poboljšava imunološki sustav, pozitivno utječe na vid, pozitivno utječe na raspoloženje te olakšava učenje i koncentraciju. Stoga, imate li zalihu ovog delikatesnog ulja, svakako ga je preporučljivo ubaciti u svakodnevnu prehranu, kako bi u ovo izazovno razdoblje ostali zdravi. Preporučuje se uporaba 1 do 3 čajne žlice dnevno, samostalno ili sa salatom, umakom ili nekim kuhanim prilogom.

Izložbu bučinog ulja sjeverozapadne Hrvatske zajednički organiziraju Varaždinska, Međimurska, Krapinsko-zagorska i Zagrebačka županija te Grad Zagreb.

Nastavi čitati

HOTNEWS

COVID-19: 46 pozitivnih osoba na području Zagrebačke županije

Grad Sveta Nedelja ima najveći broj zaraženih.

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije u petak 27.ožujka evidentirano je 46 osoba kojima je dokazana bolest uzrokovana novim koronavirusom, njih oko 1.200 se nalazi u samoizolaciji, a jedna osoba je izliječena.

 Broj oboljelih prema ispostavama Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije:

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve stanovnike da poštuju upute Nacionalnog Stožera civilne zaštite jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze virusom COVID-19. Podsjećamo također da zbog velike preopterećenosti broja 112:

  1. Ukoliko zovete hitnu pomoć s FIKSNOG telefona nazovite 194 ili 6223 045
  2. Ukoliko zovete hitnu pomoć s MOBILNOG telefona nazovite 6223 045

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno