Poveži se s nama

Moja županija

Jastrebarsko proslavilo Dan grada

Objavljeno

Programom koji je prikazao brojna jaskanska postignuća kroz proteklu godinu, u banketnom centru Princess proslavljen je Dan grada Jastrebarsko – kruna svih događanja kroz godinu!

 

 

„Iza nas su četiri uspješne, investicijski najjače godine u povijesti Jaske“, istaknuo je gradonačelnik Zvonimir Novosel, zahvalivši onima bez kojih, gradski projekti ne bi imali smisla. Cestovna infrastruktura, nadvožnjak, obilaznica, gradske ulice, ali i one kroz naselja samo su neki od realiziranih projekata  na području grada. Novosel je govorio  i o ulaganjima u gradska naselja, istaknuvši da je svaka obnovljena cesta i vodovod, svaki uređeni vatrogasni ili društveni dom, svaka nova svjetiljka i dječje igralište razlog je više ostanka, prije svega mladih ljudi, u ruralnim sredinama.

 

14.11.2016.Jastrebarsko-svečana sjednica povodom Dana grada-foto:Petra Rožić/cityportal.hr

14.11.2016.Jastrebarsko-svečana sjednica povodom Dana grada-foto:Petra Rožić/cityportal.hr

Dan grada svim Jaskancima čestitao je i župan Stjepan Kožić koji je  ujedno uputio i čestitke  gradonačelniku Novoselu i suradnicima na svim napravljenim projektima kojima se poboljšava kvalitetu života i rada u Jastrebarskom. Župan Kožić je tom prilikom najavio projekt izgradnje nove osnovne škole za koju su predviđena sredstva u prijedlogu proračuna Zagrebačke županije za 2017. godinu. „Investicija je podosta visoka, nadam se da će pored sredstava Županije gradnju škole pripomoći i određene institucije i sam Grad Jastrebarsko, dodao je župan.

14.11.2016.Jastrebarsko-svečana sjednica povodom Dana grada-foto:Petra Rožić/cityportal.hr

14.11.2016.Jastrebarsko-svečana sjednica povodom Dana grada-foto:Petra Rožić/cityportal.hr

 

Ovom prilikom simbolično su uručene i stipendije uspješnim srednjoškolcima i studentima, a ove je školske godine osigurana 31 stipendija. Od 2012. godine Jastrebarsko stipendira i dvije Vukovarske studentice. Na kraju, svim stipendistima, gradonačelnik  Novosel poklonio je  sadnicu kloniranu od stabla centralne bukve, nevremenom srušene u jaskanskom perivoju, a kako bi ju sami posadili gdje žele s ciljem trajne povezanosti i uspomene na Jastrebarsko. Također dodijeljena su i javna priznanja ljudima koji su pridonijeli razvoju, boljitku i promociji Grada. Nagradu za životno djelo dobili su neuro-znanstvenik Mirko Dikšić i zlatni olimpijac Josip Glasnović, plaketu grada vlč. Stjepan Rožanković, Petar Bereček, Stjepan Slemenšek i tvrtka T.B.S., a nagradu grada „Svetojanske mažoretkinje“.

 

Moja županija

VIDEO Povodom Svjetskog dana učitelja nagrađeni nastavnice i nastavnici iz Zagrebačke županije

Profesorica Nada Pelaić: ‘Nekada su učenici imali više poštovanja prema svojim profesorima’

Objavljeno

on

Svjetski dan učitelja u Zagrebačkoj županiji proslavljen je na već tradicionalan način. Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić uručio je prigodne poklone nastavnicima koji su svoj cijeli radni vijek proveli u školi, prenoseći znanja i iskustva na mlade generacije.

Među nagrađenima bila je i profesorica iz Ekonomske škole Velika Gorica Nada Pelaić. Naša sugovornica otkrila nam je kako se odnos učenika i nastavnika kroz godine mijenjao. Naime, u sustavu obrazovanja Nada je provela 38 godina.

– Danas nije lako biti profesor. Nekada je to bilo puno lakše. Učenici su bili drugačiji i imali su više poštovanja prema svojim profesorima. Morali smo se naučiti nositi s time – rekla nam je Nada.

Župan Kožić istaknuo je kako posao učitelja i profesora nije lak, a rezultat njihovog rada je iznimno važan za cijelu zajednicu. Učitelje je pozdravio i gradonačelnik Grada Velike Gorice Dražen Barišić i izrazio svoje zadovoljstvo što je Velika Gorica ugostila jedan ovakav skup.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

FOTO Kravarsko je bilo u znaku svih vrsta meda

Objavljeno

on

12.10.2019. Kravarsko. 10. Festival pčelarstva Zagrebačke županije. Miroslav Antolčić. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kravarsko je danas, subota, 12. listopada, bilo domaćin 10. Festivalu pčelarstva Zagrebačke županije u organizaciji Saveza pčelarskih udruga Zagrebačke županije. Suorganizatori su bili Pčelarska udruga ‘Lijeska’ Kravarsko, Lovačko društvo ‘Vepar’ Kravarsko, Udruga žena Kravarsko i Osnovna škola Slavko Kolar Kravarsko. U kulturno-umjetničkom programu nastupili su Josipa Gvozdanić (na početku programa otpjevala je himnu ”Lijepa naša”), učenici OŠ Slavko Kolar, KUD Kravarsko i Zbor ‘Breški slavuji’.

12.10.2019. Kravarsko. 10. Festival pčelarstva Zagrebačke županije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Program je započeo u 10 sati u Domu kulture svečanim otvaranjem i podjelom 29 priznanja (Zlatna diploma) koja su proizvođači svih vrsta meda (bagremov med, medun, med od trušljike, cvjetni med, kestenov med, med od amfore, lipov med) dobili temeljem nedavnog 17. ocjenjivanja meda Zagrebačke županije.

12.10.2019. Kravarsko. 10. Festival pčelarstva Zagrebačke županije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Priznanja su uručivali: Zdravko Barać, izaslanik ministrice poljoprivrede Marije Vučković, Josip Kraljičković, pročelnik Upravnog odjela Zagrebačke županije za poljoprivredu, ruralni razvoj i šumarstvo, Vlado Kolarec, načelnik Općine Kravarsko, Dragan Bubalo, predsjednik povjerenstva za ocjenjivanje meda i Ivica Kompes, predsjednik Pčelarske udruge ‘Lijeska’ i domaćin Festivala pčelarstva. Šampion ovogodišnjeg ocjenjivanja meda je Tomica Kalinski (Sveti Ivan Zelina) za bagremov med. Sve pčelarske udruge Zagrebačke županije dobile su zahvalnice za ovogodišnje sudjelovanje na ocjenjivanju meda.

12.10.2019. Kravarsko. 10. Festival pčelarstva Zagrebačke županije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Dom kulture u Kravarskom bio je premali za veliki odaziv mještana i njihovih gostiju. Ponuda meda i proizvoda od meda bila je bogata i raznovrsna, Udruga žena Kravarsko  pripremila je razne vrste kolača i prigodnih pića, a od 13 sati posjetitelji su mogli uživati u odlično pripremljenom gulašu.

12.10.2019. Kravarsko. 10. Festival pčelarstva Zagrebačke županije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Suvereno i šarmantno manifestaciju je vodila Marta Sremić, tajnica Saveza pčelarskih udruga Zagrebačke županije, koja je na kraju uputila brojnim degustatorima meda pozdrav, koji su svi prihvatili – Medno!

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Gospodarstvo

FOTO Zlata vrijedan – dodijeljene nagrade za najbolji OPG

Objavljeno

on

Proglašenje izbora za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo u Hrvatskoj u organizaciji Večernjeg lista održano je sinoć u dvorani Gorica u Pučkom otvorenom učilištu. Na proglašenju su bili vlasnici OPG-a sa svojim obiteljima (samo po jedan OPG iz svake županije). Manifestacija je snimana i za HRT-e (2. program danas, subota, 12. listopada u 17:50 sati). Voditelji su bili Uršula Tolj i Mario Sedmak.

11.10.2019. Velika Gorica. Proglašenje najboljih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u organizaciji Večernjeg lista. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Dobitnik ovogodišnjeg Agro Oskara i 30.000,00 kuna je Mirko Bačani (Koprivničko-križevačka županija, Sveti Petar Čvrstec), drugu nagradu (20.000,00 kuna) osvojio je Danijel Horvatić (Zagrebačka županija, Općina Dubrava), a treću nagradu (10.000,00 kuna) primio je Robert Čondić (Požeško-slavonska županija, Kadanovci). Nagrade su uručili Marija Vučković, ministrica poljoprivrede, Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice i Ivan Horvat, menadžer DM marketinga i odnosa s javnošću.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 386 - 16.09.2019.

Facebook

Izdvojeno