Poveži se s nama

Moja županija

Jastrebarsko dobilo e-punionicu, za manje od sat vremena napuni dva električna vozila

Objavljeno

Otvaranjem dviju punionica za električna vozila, Jastrebarsko se upisalo na kartu Hrvatske kao grad koji prati tehnološka dostignuća i brine o zaštiti okoliša. Moderna punionica omogućit će brzo punjenje dva električna vozila istovremeno, snage 22 kW za manje od sat vremena.

 

“Danas smo ovdje otvorili čak dvije punionice što je velika stvar za tako jedan mali gradić jer u Hrvatskoj ih imamo svega 100-tinjak. Po broju punionica značajno zaostajemo za državama Europske unije. Stoga jedno veliko hvala Jastrebarskom i Zagrebačkoj županiji što su prepoznali ovaj kvalitetan projekt”, rekao je Filip Brkljača iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

 

Investicija e-punionice vrijedna je oko 125.000 kuna, što su s oko 80 posto sufinancirali Zagrebačka županija i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a ostatak Grad Jastrebarsko.

 

Ove godine Zagrebačka županija izdvojila je oko 550.000 kuna za izgradnju 12 punionica u 9 gradova i tri općine od posebne skrbi, a to su Pokupsko, Pisarovina i Žumberak.

 

“Punionice moraju biti umrežene i dostupne na pametnim telefonima kako bi svatko tko ima električni automobil u bilo kojem dijelu Europe znao gdje se nalazi, kada može doći, da li je slobodna i tako dalje. Znači, vrlo je važno da su punionice dostupne svim korisnicima ih trebaju, a to će privući i turiste veće platežne moći koji cijene okoliš”, kazao je Josip Kraljičković, pročelnik Upravnog odjela za fondove Europske unije.

Moja županija

VIDEO Predstavljen promotivni film ‘Visit Zagreb County’

Predstavljene prirodne, kulturne i povijesne znamenitosti Zagrebačke županije

Objavljeno

on

Predstavljen je novi promotivni film Turističke zajednice Zagrebačke županije ‘Visit Zagreb County’. Nastao je u suradnji s poznatom ambasadoricom hrvatskog turizma Ashley Colburn. U promotivnom spotu prikazane su prirodne, kulturne i povijesne znamenitosti Zagrebačke županije, važnije manifestacije, tradicija i zanati našega kraja. Zagrebačka županija kontinuirano ulaže u promociju destinacije, osluškuje i prepoznaje svjetske turističke trendove i koristi razne nove promotivne te komunikacijske alate.

Nastavi čitati

Moja županija

‘Party od srca’ za djecu, medicinsko osoblje i volontere Specijalne bolnice u Gornjoj Bistri

Poklonili su im božićne melodije, ali i stvari koje bolnici nedostaju

Objavljeno

on

Na poziv goričkih prijatelja Ane i Ivana Jovovića, čiji je devetogišnji sin Franko posljednja tri mjeseca na odjelu intenzivne njege Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra, radijska voditeljica i glumica Gianna Kotroman i partner Dario Sliško, poznatiji kao DJ Darius, organizirali su “Party od srca”.

“Puštalo se puno hitova i za ovo doba godine karakterističnih božićnih stihova kako bi klincima, medicinskom osoblju i volonterima uljepšali poslijepodne. Prema dobrom starom običaju, u goste se ne ide praznih ruku pa smo uz pomoć prijatelja, kolega i ljudi dobre volje skupili donacije i pune vrećice dostavili na pravu adresu”, kazala je Kotorman te pozvala građane da posjete internetsku stranicu bolnice i, ukoliko su u mogućnosti, doniraju nešto od potrebnih stvari za pacijente.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Smjena u Skupštini: Čičak na mjesto Mikuljana

Na 15. Sjednici većinom glasova članova županijske Skupštine dužnosti je razriješen dosadašnji predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.

Objavljeno

on

U odsustvu župana Stjepana Kožića i zamjenice predsjednika Skupštine Ljubice Ambrušec zbog zdravstvenih razloga, članovi Skupštine Zagrebačke županije donijeli su odluku o razrješenju predsjednika Damira Mikuljana, koji je također svoju odsutnost opravdao putovanjem van Hrvatske. Skupštinu je vodio zamjenik predsjednika Skupštine Zvonko Kunić koji je nakon prisege, čestitao novom predsjedniku Mati Čičku. Naime, zajednički klub članova HDZ-a, HSU-a i HNS-a te Klub vijećnika “Stjepan Kožić-nezavisna lista” dogovorili su smjenu predsjednika, a kao kandidata predložili načelnika općine Rugvica Matu Čička, koji je na ovoj sjednici zamijenio HDZ-ovog člana županijske Skupštine Mladena Šestana. “Zahvaljujem se predsjedniku Damiru Mikuljanu na dosadašnjem angažmanu i uvjeren sam da ćemo uz još veće jedinstvo uspjeti dovršiti sve započete projekte do 2021. godine.”, rekao je Čičak.

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno