Poveži se s nama

Crna kronika

Iz zlatarne u centru Gorice ukrali zlato u vrijednosti 900.000 kuna?

Objavljeno

Kako neslužbeno doznajemo, munjevitom akcijom velikogoričke policije uhvaćen je jedan od pljačkaša zlatarne u centru Velike Gorice. Uhvaćeni pljačkaš je sa stalnim boravištem na području Zagreba, dok se sumnja da je drugi pljačkaš strani državljanin. Vrijednost otuđenog zlata procijenjena je na 900.000 kuna, ali je srećom velikogorička policija u svega nekoliko minuta presrela pljačkaše i uspjela uhvatiti jednog od njih sa kompletnim plijenom.

Podsjetimo, drska pljačka dogodila se sinoć u ranim večernjim satima u zlatarni Prahir u samom centru Velike Gorice. Pljačkaši su došli skuterom, a kako se pretpostavlja netko od slučajnih prolaznika je zamijetio nešto čudno u samom prostoru zlatarne te alarmirao goste u obližnjem kafiću među kojima se slučajno našao i policijski službenik u civilu koji taj dan nije bio u smjeni. Upravo zahvaljujući njemu i vezi sa dežurnim patrolama dok su pljačkaši bili u bijegu svega nekoliko minuta nakon pljačke jedan od njih je i uhvaćen te zajedno sa plijenom prepraćen u velikogoričku policijsku postaju.

Crna kronika

Skinuo anlaser i alternator sa strojeva

Na meti lopova našla se i jedna ostava za alat u voćnjaku u Vukovini

Objavljeno

on

Nepoznati lopov u noći s utorka na srijedu odlučio je ‘poslužiti’ se dijelovima s parkiranih strojeva u Obrezini. Pa je tako s utovarivača skinuo elektropokretač iliti anlaser, a s ‘finišera’ električni generator iliti alternator te ukrao 30-tak litara dizelskog goriva.

Lopov je tako 60-godišnjeg vlasnika oštetio za pet tisuća kuna.

Od 17. do 21. svibnja na meti lopova našla se jedna ostava za alat u ograđenom voćnjaku u Vukovini. Lopov je razbio staklo na ostavi te ušao u unutrašnjost.

– Otuđen je jedan akumulator, aparat za gašenje požara, kablovi za paljenje vozila, 40 litara dizelskog goriva te 20-tak drvenih greda. Sveukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 2000 kuna – objasnio je inspektor Nikica Ljubanović.

Nastavi čitati

Crna kronika

Nije lako provaliti u bankomat

Probušili rupe i stavili eksplozivno sredstvo, ali nije došlo do detonacije

Objavljeno

on

Na meti lopova protekle subote našao se bankomat Erste banke u Gradićima. Pokušaj provale dogodio se nešto prije tri sata ujutro.

– Nepoznati počinitelj prišao je bankomatu i izbušio rupe s namjerom da ubaci eksplozivno sredstvo unutar njega. No, nije došlo do njegovog aktiviranja. Razlog zašto nije došlo do toga utvrdit će istraga. Očevidom je utvrđeno da nije došlo do oštećenja sefa unutar samog bankomata rekao je inspektor Nikica Ljubanović.

Na bankomatu nije bilo veće štete, osim već spomenutih rupa.

Nastavi čitati

Crna kronika

Policija jučer napisala 14 kazni zbog prekoračenja brzine

Prebrza vožnja glavni krivac za većinu prometnih nesreća s poginulima

Objavljeno

on

Na području Policijske postaje Velika Gorica jučer je provedena je preventivno – represivna akcija. Policija je pojačano nadzirala brzinu, a tom prilikom u prebrzoj vožnji uhvaćeno je 14 vozača.

– Ovim akcijama želimo kod vozača potaknuti pozitivna ponašanja u prometu, a u cilju smanjenja broja prometnih nesreća s najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila, kao i nepoštivanja prometnih propisa od strane vozača – poručili su iz PP Velika Gorica.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno