Poveži se s nama

Vijesti

Iz pansiona sinoć pobjeglo pet konja

Konji su pronađeni u Drneku

Objavljeno

Pet konja sinoć je pobjeglo iz pansiona za konje gdje su bili na čuvanju. Konji su pronađeni u 19,30 sati na polju u Drneku u Bukevju. Žena koja ih je pronašla, smjestila ih je u svoju štalu do dolaska vlasnika.

HOTNEWS

Kod Buzina već počele gužve, ovako možete izbjeći prometne čepove

To je samo početak prometnog krkljanca koji nas očekuje i ovog produženog vikenda

Objavljeno

on

Na zagrebačkoj obilaznici iz smjera Buzina prema naplatnim postajama Lučko u smjeru mora kolona je duga oko 8 km. Između čvorova Lučko i Donja Zdenčina na A1 vozi se u koloni uz povremene zastoje. Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti, u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama kao i u priobalju te na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom. HAK vozačima savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Ako želite izbjeći prometne čepove i satima čekati u koloni, prema turističkim odredištima nikako nemojte krenuti sutra od 7 do 14 sati, kada će gužve biti najveće. Subota je svakako bolji izbor od neradnog petka. Ako ćete ga žrtvovati, putovat ćete po puno boljim prometnim uvjetima.

Novi zastoji očekuju se već u ponedjeljak, kada će se kolone vozila početi kretati prema unutrašnjosti. Gužve će biti već u jutarnjim satima, a od 14 do 22 sata vrlo velika, pa putovanje svakako probajte izbjeći u tom vremenu.

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO Velika Gorica dobila novi hotel s četiri zvjezdice

Gosti na raspolaganju imaju 36 soba, tematski uređenih prema motivima hrvatskih gradova

Objavljeno

on

Velika Gorica dobila je danas nove smještajne kapacitete koji bi trebali upotpuniti turističku ponudu našeg grada. Gosti hotela Time na raspolaganju imaju 36 soba, tematski uređenih prema motivima hrvatskih gradova. Hotel je ocijenjen s četiri zvjezdice, a gosti hotela, kao i drugi posjetitelji mogu uživati u kulinarskim specijalitetima njihovog restorana i ugodnoj atmosferi bara.

21.06.2018. Velika Gorica – Otvorenje hotela Time. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

„Ovaj restoran i bar neće služiti samo našim gostima, već i Goričanima. Cilj nam je privući naše sugrađane delicijama koje ćemo im ponuditi. Ako sve realiziramo kako smo zamislili, realno možemo računati i na goste iz susjednog Zagreba“, rekao nam je vlasnik hotela Klaudio Maričić.

21.06.2018. Velika Gorica – Otvorenje hotela Time. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Hotel je smješten u zgradi koju su nekada koristile goričke komunalne tvrtke, a prostor je adaptiran za novu namjenu. Otvorenje je posjetio i gradonačelnik Dražen Barišić koji je osobno prerezao vrpcu i tako ga službeno otvorio.

21.06.2018. Velika Gorica – Otvorenje hotela Time. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

„S ovim hotelom Velika Gorica u ponudi ima 647 kreveta. Ovo je šesti hotel u našem gradu, a rijetki su gradovi koji imaju tako veliki broj hotela. Primjerice 2010. godine imali smo samo jedan hotel i osam prenoćišta, a sada imamo šest hotela i preko 40 tisuća noćenja godišnje. Postajemo vrlo bitno mjesto na turističkoj karti Hrvatske“, rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Galerija fotografija

 

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO 3. vatrogasna karavana ”Sava 2018”

Objavljeno

on

Opći sindikat MUP Vatrogasci organizirao je 3. vatrogasnu karavanu Sava 2018 pod motom ”Kad Sava krene prema Brodu”, četverodnevnu združenu manifestaciju policije i vatrogasaca na rijeci Savi od Zagreba do Slavonskog Broda (21. do 24. lipnja). Okupljanje je bilo jutros u Vatrogasnom domu Rugvica, a spuštanje čamaca u rijeku Savu na prethodno dogovorenom mjestu u Oborovu kod skele. Karavana od 9 plovila, sudjeluju i predstavnici JVP Grada Velike Gorice, krenula je iz Oborova nekoliko minuta prije 11 sati prema Sisku, gdje je predviđeno zadržavanje, do kraja dana karavana bi trebala stići do Jasenovca gdje će i prenoćiti. Drugog dana (petak, 22. lipnja) karavana će zanoćiti u mjestu Orubica, na cilj u Slavonskom Brodu stići će u subotu 23. lipnja. Na ciljnom odredištu bit će izvedena pokazna vježba ‘spašavanje i gašenje broda’. Povratak u Zagreb predviđen je u nedjelju, 24. lipnja. Voditelj projekta je Ivica Pavlaković, koordinator na vodi Josip Vađić, Zdravko Varzić je zamjenik voditelja projekta, a Danijel Tabak je pomoćnik voditelja na kopnu.

Galerija fotografija

Nastavi čitati
EUROHERC
MONOKL
SOLARIJIzdvojeno