Poveži se s nama

Vijesti

Iz kuće ukrali 3 500 kuna

Objavljeno

Gorička policija je imala relativno miran tjedan u kojem je zabilježeno 24 raznorazna događaja, ali su se dogodile neke neuobičajene provale i krađe.

Tako je u Gradićima provaljeno u kuću čiji vlasnici žive van Hrvatske, a provala je počinjena unazad godinu dana. Lopov je iskoristio odsutnost vlasnika te je na katu kuće demontirao i otuđio slavine za vodu, a u podrumu cijevi od centralnog grijanja i alat stariji od 10 godina. Šteta je oko 5 tisuća kuna.

Neobičan plijen odnio je i lopov iz Guca. Naime, na štetu 34godišnjeg vlasnika vikendice, ukradena mu je željezna ograda. I ovdje se šteta procjenjuje na 5 tisuća kuna.

A iz DM-a na trgu Stjepana Radića ukradeni su parfemi. Nepoznata ženska osoba, 10.kolovoza, iskoristila je nepažnju prodavačica i ukrala parfeme u vrijednosti od 1600 kuna.

Posljednja provala bila je provala u šupu u Čičkoj Poljani. Ukradena je kosilica i 5 litara goriva. 77godišnji vlasnik oštećen je za 1500 kuna.

Prošli tjedan pričali smo o krađi novaca iz obiteljske kuće u Kučama. Dobra vijest stiže iz policije! Počinitelji su pronađeni! Utvrđeno je kako se radi o trojici mladića starosti 20, 22 i 18 godina romske narodnosti s područja Našica.

S pričom da pomažu ljudima te da čiste i odvoze otpad s dvorišta došli su na vrata oštećene. Dok je naivna gospođa dvojici mladića pokazivala stvari kojih se želi riješiti, treći je ordinirao po kući i ukrao 3500 kuna. Potom su se zajedno udaljili s plijenom.

CityTV

VIDEO Intervju tjedna – gost Tomislav Špoljar, umjetnički ravnatelj VG brass festivala

Ove godine očekuje nas jubilarni 15.Velikogorički brass festival…

Objavljeno

on

Akademski trubač, inače profesor trube u Umjetničkoj školi Franje Lučića i umjetnički ravnatelj VGbrass festivala ispričao nam je svoj put glazbenika te kako je biti profesor, a prisjetili smo se i početaka festivala. Koliko je umjetnika prošlo u ovih 15 godina, koji su bili najupečatljiviji nastupi, anegdote te što nas čeka na ovogodišnjem izdanju…postoji li plan B s obzirom na epidemiološku situaciju. Više pogledajte u videu..

Nastavi čitati

Vijesti

Policija tijekom vikenda pojačano nadzire promet

Sve zaustavljene vozače čeka alkotest

Objavljeno

on

Tijekom vikenda, od 26. veljače do 1. ožujka, na goričkom području policija je pojačano kontrolirati promet, a najavili su i akcije Alkohol i droge te Brzina. Sva zaustavljene vozače policajci će alkotestirati, a kažnjavat će i prekršaje nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima te nepropisnog prijevoza djece.

– Policijski službenici će sankcionirati i ostale prometne prekršaje, kao što su nepropisno kretanje kolnikom, nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje, prekršaji vozača prema pješacima, nepropisna uporaba mobitela u vožnji i drugi prekršaji koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća – kažu iz policije.

Nastavi čitati

Vijesti

Ugostitelji od ponedjeljka mogu otvoriti terase, a dozvoljeni su i treninzi u zatvorenim prostorima

Objavljeno

on

Na današnjoj sjednici Vlade RH u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, premijer Andrej Plenković najavio je popuštanje nekih mjera. Od ponedjeljka, 1. ožujka, će tako ugostitelji moći otvoriti terase, a dozvoljeni će biti i treninzi u zatvorenim prostorima, kazao je premijer.

– I dalje moramo zadržati veliki oprez. Danas smo uz Dansku zemlja koja ima najmanju incidenciju zemalja u EU što se tiče novih zaraza. Dobro je da je smanjen broj novozaraženih i hospitaliziranih, onih na respiratorima, preminulih, onih u samoizolaciji… – kazao je Plenković.

Nastavi čitati

Reporter 401 - 18.02.2021.

Facebook

Izdvojeno