Poveži se s nama

Gospodarstvo

Ivanić-Grad okupio 39 izlagača na 3. Međužupanijskoj izložbi inovacija ‘I³G’

Objavljeno

Elektronički i računalni klub Ivanić-Grad organizirao je 3. po redu Međužupanijsku izložbu inovacija ‘I³G’ koja je na jednom mjestu okupila 39 izlagača i 60-ak inovativnih proizvoda. U dva dana svoje su inovacije, inovativne ideje i projekte predstavili učenici osnovnih i srednjih škola i studenti iz cijele Hrvatske te već priznati inovatori i uspješne hrvatske inovativne tvrtke.

 

“Inovatorstvo je jedna od grana od tehničke kulture koja potiče izvrsnost, a mi u Županiji smo se davno odredili da ćemo ulagati u obrazovanje, ulagati u mlade ljude, a posebno u izvrsnost jer to je ona vrijednost više koja će stvarati novu vrijednost za sve nas”, rekao je Vjeran Štublin, pročelnik za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Zgrebačke županije.

 

Cilj izložbe je predstaviti i popularizirati inovativno stvaralaštvo i tehničku kulturu u lokalnoj zajednici, ali i omogućiti neposredno upoznavanje i umrežavanje mladih inovatora i nadarenih učenika s već afirmiranim inovatorima i inovativnim tvrtkama. Među inovativnim proizvodima bilo je onih primjenjivih u medicini, zabavnih, ali i praktičnih. Školarac s Krka tako je uz pomoć 3D printera isprintao vlastiti 3D printer kojemu je već našao i komercijalnu primjenu.

 

krk

Foto: Zagrebačka županija

“Ja ga koristim po ljeti pošto živim na moru gdje ima marina i dolaze ljudi s jahtama. Kada im pukunu dijelovi koje ne mogu više nabaviti, donesu mi puknuti dio, ja ga izmodeliram i isprintam.  Tako da spašavam ljetovanja“, opisao je učenik Robert Lesjak s otoka Krka.

 

Inače, ovogodišnjom izložbom slave se i dvije značajne obljetnice, 70 godina rada Hrvatske zajednice tehničke kulture te 20 godina rada Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Sastali se predstavnici vinogradarsko-vinskih udruga Zagrebačke županije

Razgovaralo se o potporama, aktivnostima i projektima iz područja vinogradarstva i vinarstva

Objavljeno

on

U Zagrebačkoj županiji na poziv Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije jučer su se sastali predstavnici vinogradarsko-vinskih udruga Zagrebačke županije. Razgovaralo se o planiranim mjerama potpora, aktivnostima i projektima iz područja vinogradarstva i vinarstva u ovoj godini. Predstavnici udruga informirani su tijeku priprema za 3. Reviju najboljih vina Zagrebačke županije, koja će se održati 12. ožujka u The Westin Zagreb hotelu u Kristalnoj dvorani od 13 do 19 sati.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Na 5. Obrtničkom forumu predstavljene izmjene i dopune Zakona o obrtu

Početkom 2019. godine u Zagrebačkoj županiji bilo je 5.042 obrta, a početkom ove godine ta se brojka povećala na 5.526. Je li to znak laganog oporavka obrtništva? Odgovor smo dobili na Obrtničkom forumu u Velikoj Gorici – gradu s najvećim brojem obrtnika u Zagrebačkoj županiji.

Objavljeno

on

Domagoj Ilečić, pročelnik za poduzetništvo, investicije i EU fondove grada Velike Gorice: “Obrtnici su oduvijek bili pokretač gospodarstva u Velikoj Gorici, i naša snaga, i motor razvoja.”

 

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Obrtnici se okupljaju u Gorici, raspravljat će o aktualnostima i tražiti rješenja problema

Organizirali su forum, a sastaju se u srijedu, 26. veljače

Objavljeno

on

Obrtnička komora Zagreb, u suradnji sa Zagrebačkom županijom, organizira 5. Obrtnički forum Zagrebačke županije – Obrtništvo 2020., a domaćin susreta bit će Velika Gorica. Cilj foruma, koji će se održati u srijedu u 12 sati u Hotelu Garden Hill, je raspraviti aktualne teme značajne za obrtnike i obrtništvo Zagrebačke županije te iznaći kvalitetna rješenja problema zajedničkom suradnjom s gradovima i općinama na području Zagrebačke županije.

– Pričat ćemo o tome kako najbolje surađivati s lokalnom samoupravom, a obrtnici će predstavnike lokalne vlasti i ministarstava moći i pitati sve što ih zanima. Na panel-raspravu su dobrodošli svi obrtnici i obrtnice – kazao je predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić.

 

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno