Poveži se s nama

Vijesti

Ivan Bekavac: Preseljenje goričke Hitne pomoći je nužno

Smatra da prostor u kojemu se sada nalazi hitna pomoć treba prenamijeniti u prostor za specijalističku zdravstvenu zaštitu

Objavljeno

MOST-ov kandidat za gradonačelnika dr. Ivan Bekavac smatra kako je objekt Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Velikoj Gorici neprimjeren za potrebe pacijenata, ali i zdravstvenih djelatnika.

– Tehnologija i djelatnost hitne medicinske pomoći traži izmještanje u novi, suvremeno i stručno osmišljen i pripremljen prostor. U javnosti najavljeno planiranje kupnje objekta obiteljske kuće u svrhu djelomičnog rješavanja ovog problema ne koristi pacijentima, niti djelatnicima, te predstavlja rasipanje resursa vremena i novaca koji su mogli znatno bolje biti utrošeni u pripremu i izvedbu projekta novog objekta hitne medicinske pomoći. Osim ovog, nažalost, poslovanje našeg županijskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć opterećeno je i nezakonitim organiziranjem i plaćanjem rada zdravstvenih djelatnika saniteta i hitne pomoći. Deblji kraj izvlače pacijenti uslijed nedostatka vozača i medicinskih tehničar – objašnjava Bekavac, koji osim u Klaićevoj, kao anestiziolog radi i u covid bolnici u Dubravi.

Istaknuo je kako rješenje vidi u isticanju interesa gradske uprave u planiranju premještaja djelatnosti hitne medicinske pomoći i saniteta u za to primjeren prostor, kao i u osmišljavanju mjera planiranja i poticaja zapošljavanja medicinskih tehničara i vozača u djelatnosti saniteta i hitne pomoći.

– Postojeći prostor hitne pomoći, uz potporu Grada valja prenamijeniti u razvoj toliko potrebne, a zanemarene i nikad dovoljno prepoznate specijalističke zdravstvene zaštite te proširenje i osuvremenjivanje kapaciteta laboratorija – predlaže Ivan Bekavac.

HOTNEWS

Na trećoj sjednici Gradskog vijeća, vijećnici će raspravljati o 30 točaka dnevnog reda

Također, na dnevnom redu nalazi se i prezentacija Studije o javnom lokalnom prijevozu, a vijećnici će doznati i status projekta „Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracije Velika Gorica“..

Objavljeno

on

Gorički gradski vijećnici, sjest će po treći puta u vijećničke klupe 26.listopada, kada će raspravljati o 30 točaka dnevnog reda. Među njima će biti izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Velike Gorice za 2021.godinu, ali i brojna druga izvješća o radu goričkih gradskih ustanova poput Muzeja Turopolja, Pučkog otvorenog učilišta, dječjih vrtića, Razvojne agencije VE-GO-RA, Javne vatrogasne postrojbe i drugih…

Vijećnici će odlučivati i o lokalnim porezima grada, obnovi zgrade Područne škole Dubranec, imenovanju ulice u Velikoj Mlaki, kao i odavanju suglasnosti gradonačelniku za sklapanje Ugovora o izgradnji komunalne infrastrukture s tvrtkom iz Velikog Polja.

Također, na dnevnom redu nalazi se i prezentacija Studije o javnom lokalnom prijevozu, a vijećnici će doznati i status projekta „Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracije Velika Gorica“.

Sjednica Gradskog vijeća zakazana je za 26.listopada s početkom u 9 sati, a dnevni red možete pronaći ovdje.

Nastavi čitati

Moja županija

Postanite na tri godine član Savjeta mladih Zagrebačke županije

Kandidati moraju biti državljani Republike Hrvatske s prebivalištem ili boravištem na području županije, u dobi od 15 do navršenih 30 godina života…

Objavljeno

on

Županijska skupština Zagrebačke županije objavila je javni poziv za predlaganje kandidata za članove i zamjenike članova Savjeta mladih Zagrebačke županije.

– Savjet mladih Zagrebačke županije osniva se kao savjetodavno tijelo Zagrebačke županije s ciljem aktivnog sudjelovanja mladih u razvoju javne politike za mlade na području županije. Trinaest članova Savjeta mladih te trinaest zamjenskih članova, bira Županijska skupština Zagrebačke županije na mandat od tri godine – ističu iz Zagrebačke županije.

Pravo predlaganja kandidata za članove Savjeta imaju udruge koje su sukladno statutu ciljno i prema djelatnostima opredijeljene za rad s mladima i za mlade, učenička vijeća, studentski zborovi, pomladci političkih stranaka, sindikalnih ili strukovnih organizacija u Republici Hrvatskoj i neformalne skupine mladih od najmanje 50 mladih, a svi sa sjedištem na području županije. Prilikom isticanja kandidature za člana predlagatelji mogu predložiti samo jednog kandidata za člana te jednog kandidata za njegovog zamjenika. Kandidati moraju biti državljani Republike Hrvatske s prebivalištem ili boravištem na području županije, u dobi od 15 do navršenih 30 godina života.

Prijedlozi se podnose Odboru za izbor i imenovanja Županijske skupštine Zagrebačke županije do 3. studenoga 2021. godine.

 

Nastavi čitati

Vijesti

Mobitel ukrao u Velikoj Gorici, a prodao ga u Glini

Mobitel je ukraden u Ulici Ljudevita Posavskog.

Objavljeno

on

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Krađa“ na štetu 42-godišnjaka.

Sumnja se da je 34-godišnjak 11. srpnja 2021. godine oko 3.30 sati u Ulici Ljudevita Posavskog u Velikoj Gorici, s unaprijed stvorenom namjerom da tuđu pokretnu stvar oduzme drugome s ciljem njezinog protupravnog prisvajanja, došao do 42-godišnjaka koji je sjedio na travi te mu otuđio mobilni uređaj. Odmah nakon toga osobnim je automobilom pobjegao s mjesta događaja. Ujedno, sumnja se, otuđeni je mobilni uređaj prodao trećoj osobi u Glini.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici podnijeli posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Nastavi čitati

Reporter 408 - 23.09.2021.

Facebook

Izdvojeno