Poveži se s nama

Vijesti

Ivan Bekavac: Preseljenje goričke Hitne pomoći je nužno

Smatra da prostor u kojemu se sada nalazi hitna pomoć treba prenamijeniti u prostor za specijalističku zdravstvenu zaštitu

Objavljeno

MOST-ov kandidat za gradonačelnika dr. Ivan Bekavac smatra kako je objekt Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Velikoj Gorici neprimjeren za potrebe pacijenata, ali i zdravstvenih djelatnika.

– Tehnologija i djelatnost hitne medicinske pomoći traži izmještanje u novi, suvremeno i stručno osmišljen i pripremljen prostor. U javnosti najavljeno planiranje kupnje objekta obiteljske kuće u svrhu djelomičnog rješavanja ovog problema ne koristi pacijentima, niti djelatnicima, te predstavlja rasipanje resursa vremena i novaca koji su mogli znatno bolje biti utrošeni u pripremu i izvedbu projekta novog objekta hitne medicinske pomoći. Osim ovog, nažalost, poslovanje našeg županijskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć opterećeno je i nezakonitim organiziranjem i plaćanjem rada zdravstvenih djelatnika saniteta i hitne pomoći. Deblji kraj izvlače pacijenti uslijed nedostatka vozača i medicinskih tehničar – objašnjava Bekavac, koji osim u Klaićevoj, kao anestiziolog radi i u covid bolnici u Dubravi.

Istaknuo je kako rješenje vidi u isticanju interesa gradske uprave u planiranju premještaja djelatnosti hitne medicinske pomoći i saniteta u za to primjeren prostor, kao i u osmišljavanju mjera planiranja i poticaja zapošljavanja medicinskih tehničara i vozača u djelatnosti saniteta i hitne pomoći.

– Postojeći prostor hitne pomoći, uz potporu Grada valja prenamijeniti u razvoj toliko potrebne, a zanemarene i nikad dovoljno prepoznate specijalističke zdravstvene zaštite te proširenje i osuvremenjivanje kapaciteta laboratorija – predlaže Ivan Bekavac.

CityTV

VIDEO Intervju tjedna – gost Tomislav Špoljar, umjetnički ravnatelj VG brass festivala

Ove godine očekuje nas jubilarni 15.Velikogorički brass festival…

Objavljeno

on

Akademski trubač, inače profesor trube u Umjetničkoj školi Franje Lučića i umjetnički ravnatelj VGbrass festivala ispričao nam je svoj put glazbenika te kako je biti profesor, a prisjetili smo se i početaka festivala. Koliko je umjetnika prošlo u ovih 15 godina, koji su bili najupečatljiviji nastupi, anegdote te što nas čeka na ovogodišnjem izdanju…postoji li plan B s obzirom na epidemiološku situaciju. Više pogledajte u videu..

Nastavi čitati

Vijesti

Policija tijekom vikenda pojačano nadzire promet

Sve zaustavljene vozače čeka alkotest

Objavljeno

on

Tijekom vikenda, od 26. veljače do 1. ožujka, na goričkom području policija je pojačano kontrolirati promet, a najavili su i akcije Alkohol i droge te Brzina. Sva zaustavljene vozače policajci će alkotestirati, a kažnjavat će i prekršaje nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima te nepropisnog prijevoza djece.

– Policijski službenici će sankcionirati i ostale prometne prekršaje, kao što su nepropisno kretanje kolnikom, nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje, prekršaji vozača prema pješacima, nepropisna uporaba mobitela u vožnji i drugi prekršaji koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća – kažu iz policije.

Nastavi čitati

Vijesti

Ugostitelji od ponedjeljka mogu otvoriti terase, a dozvoljeni su i treninzi u zatvorenim prostorima

Objavljeno

on

Na današnjoj sjednici Vlade RH u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, premijer Andrej Plenković najavio je popuštanje nekih mjera. Od ponedjeljka, 1. ožujka, će tako ugostitelji moći otvoriti terase, a dozvoljeni će biti i treninzi u zatvorenim prostorima, kazao je premijer.

– I dalje moramo zadržati veliki oprez. Danas smo uz Dansku zemlja koja ima najmanju incidenciju zemalja u EU što se tiče novih zaraza. Dobro je da je smanjen broj novozaraženih i hospitaliziranih, onih na respiratorima, preminulih, onih u samoizolaciji… – kazao je Plenković.

Nastavi čitati

Reporter 401 - 18.02.2021.

Facebook

Izdvojeno