Poveži se s nama

Gospodarstvo

It’s TIME: Tajna uspjeha je fina klopa i ugodan ambijent!

Uoči domaćih utakmica, nogometaši Gorice snagu skupljaju u restoranu TIME u Kolodvorskoj ulici 64. Za dečke, ručak je spreman kad god i kako god požele a suradnja očito funkcionira…

Objavljeno

Nedjelja prijepodne, nogometna atmosfera pomalo se usijava, jer u Veliku Goricu dolazi splitski Hajduk, po prvi put u povijesti pale se i reflektori… Dobra je stvar što se oko goričkog nogometa počela stvarati ugodna pozitivna nervoza. Utakmice se nestrpljivo iščekuju, kako među nogometašima tako i među navijačima, a tu nervozu nekako treba i ublažiti. Svatko ima neki svoj način, model, a ovaj put kao zgodna opcija učinilo se otići na vrhunsku kavu i lagani doručak u novi gradski restoran TIME.

Od početka je zvučalo kao vrlo zanimljiva ideja, otvoriti hotel na lokaciji na kojoj su donedavno funkcionirale neke gradske firme, ali posebnu pažnju izaziva upravo restoran. Primamljiv i vidljiv s ceste kojom se dolazi prema ovom dijelu grada, elegantno i toplo osvijetljen, djeluje kao nešto što se isplati vidjeti iz prve ruke. Ulazimo tako u restoran TIME nešto iza 11 sati, kad mise polako završavaju a crkvena zvona stapaju sa ugodnom pozadinskom glazbom restorana. Zapravo stižemo na vrijeme na nedjeljni ručak! Svi gosti odjeveni su u prepoznatljive crvene kombinacije, jednoobrazno, kao vojska. Pogađate, u pitanju su igrači HNK Gorice.

– Utakmica je u 15 sati i da bi igrači bili u najboljem mogućem izdanju, morali smo organizirati nešto raniji ručak – objašnjava trener Sergej Jakirović.

Ovo je bila sportska varijanta ručka, brižno i točno definiran jelovnik, kojeg restoranski tim priprema bez problema i s puno ljubavi. Igrači i vodstvo kluba uživaju, vidi se to i ovako sa strane, u svakom zalogaju. Čovjeku se učini da bi najradije da se ta utakmica malo odgodi, da mogu što duže uživati u delicijama na stolu. Meso, povrće, prilozi, pa na kraju štrukle i domaće štrudle koje mame zazubice… I strani igrači u čudu se pogledaju, kao da ne mogu vjerovati da dosad nisu otkrili i ovaj dio hrvatske gastronomske ponude.

Međutim, u restoranu TIME nema problema s tim. Kad god dečkima zatreba, kad god trener poželi, ručak je spreman i na stolu.

– Drago mi je i ugodno je gledati kako igrači uživaju. Želimo napraviti sve što je u našoj mogućnosti, da se svi naši gosti osjećaju što ugodnije ovdje kod nas – govori nam vlasnik hotela i restorana Klaudijo Maričić, poznati poduzetnik koji se odvažio u Velikoj Gorici otvoriti jedan ovako luksuzan i ugodan objekt.

I zasad mu, čini se, ide jako dobro. Kako s hotelom, tako i s restoranom TIME, koji je pomaknuo gastronomske granice Velike Gorice, sa novim projektom pod nazivom ”Soul Food” ili kako sami kažu, hrana koja ima dušu. Ono što je specifično i novo, svako jelo inspirirano je nekom pjesmom, pa tako možete okusiti ”Purple Rain” od Princea, ”Shape Of My Heart” od Stinga ili ”Keep On Movin” od Soul II Soul. Kakve se delicije kriju iza ovih glazbenih klasika, otkrit ćemo nekom drugom prilikom ili najbolje dođite sami i uvjerite se!

Osim gastronomije, interijer restorana gotovo svakog gosta ostavlja bez daha. Bogata glazbena kulisa, koja daje poseban ugođaj, pažljivo je birana iz privatne kolekcije koja broji više od 25.000 naslova. Impozantno, zar ne …

Decentno i elegantno uređenje interijera nadopunjuje se s velikom količinom svjetla, ljubazna posluga praktički je nevidljiva, a opet iznimno efikasna, a tu je i prostor koji funkcionira kao dnevni boravak, gdje se osim dobrog doručka, ručka ili večere, može popiti vrhunska espreso kava, pojesti dobar kolač i tako odmoriti misli od svakodnevnice…

Najvažnije od svega, ovo nije restoran isključivo vezan uz hotel, tu može doći tko god hoće. Poslovni ručak? Druženje s prijateljima? Romantična večera za zaljubljene? Sve može, restoran o kojem govorimo čini se itekako prikladan za sve navedene kombinacije. U gradu u kojem ponuda vrhunskih restorana nije na idealnoj razini, pojava ovakvog mjesta veliki je dobitak, bez ikakve dvojbe.

Već ova subota, povodom Martinja, dobra je prilika vidjeti kako sve to skupa izgleda izvan standardnih okvira ove tradicionalne fešte. Okupljanje je zakazano za 20 sati, za početak je spreman aperitiv dobrodošlice, nakon toga klasici u novom ruhu: sarma, pečenica s prilogom, štrudla od jabuka i umaku od vanilije. Svako nepce osvježit će se s legendarnim Trdenić vinima, Škrletom i Cabernet Sauvignonom, a sve to uz prikladnu zvučnu kulisu, za što će se pobrinuti velikogorički kantautor Vedran “Toughra” Ivorek i Josip Lukenda.

Zvuči kao dobra i drugačija martinjska kombinacija, koju ne bi trebalo propustiti. Uostalom, kad toliko uživaju naši nogometaši koji nas razveseljavaju iz vikenda u vikend, logično je da ćemo uživati i mi navijači …

Vidimo se u TIME-u!

Gospodarstvo

Distributivni centar za voće i povrće dobio novi stroj za pakiranje jagodičastog voća

Bunjevac: ‘Možemo reći da smo sada što se tiče pakiranja jagodičastog voća najbolje opremljeni u Hrvatskoj’

Objavljeno

on

Distributivni centar za voće i povrće u radnoj zoni Rakitovec dobio je novi stroj za pakiranje jagodičastog voća. Do sada taje su posao morali ručno raditi sami proizvođači i gotovo je ne moguće bilo pakirati veću količinu proizvoda. Taj proces novim strojem ubrzan je 100 puta, a moguća je bolja kontrola kvalitete proizvoda.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

-Jako smo ponosni na ovaj stroj. On je prvenstveno važan za distribuciju ove vrste proizvoda velikim trgovačkim lancima, koji mogu uzeti veću količinu voća i to naravno platiti. Možemo reći da smo sada što se tiče pakiranja jagodičastog voća najbolje opremljeni u Hrvatskoj. Zahvaljujući tome uspjeli smo nedavno prodati 100 tona borovnice – pohvalio se direktor Hrvoje Bunjevac.

Novonastala situacija mogla bi potaknuti postojeće proizvođače da povećaju površine s jagodičastim voćem, a iz Distributivnog centra iduće godine očekuju da će se količina borovnica za pakiranje udvostručiti.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Jagodičasto voće postaje sve zanimljivija poljoprivredna kultura proizvođačima u Zagrebačkoj županiji. Na relativno maloj površini moguće postići veću zaradu, jer su jedinične cijene za na primjer borovnicu veće od onih za jabuku.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

FOTO Partners meeting frizerske struke u Royal Airport hotelu

Objavljeno

on

13.-14.07.2019. Velika Gorica. Seminar za djelatnike frizerske struke. Foto: David Jolić/cityportal.hr, Foto Studio Ljubek

Dvodnevni seminar Partners meeting za djelatnike frizerske struke u organizacije tvrtke Dis-Prom održan je prošlog vikenda u prostoru Royal Airport hotela. Organizaciju je vodila direktorica prodaje i marketinga u Dis-Promu Vlatka Briševac, koja je o manifestaciji kazala:

13.-14.07.2019. Velika Gorica. Seminar za djelatnike frizerske struke. Foto: David Jolić/cityportal.hr, Foto Studio Ljubek

”Ovo je specifična edukacija za distributere naših proizvoda iz zemalja Istočne Europe, odnosno iz zemalja nastalih iz bivše Jugoslavije te naših partnera iz Bugarske i Rumunjske. Predavač i demonstrator bio je Claudio Lapenna, novi artistički i stilistički direktor u tvrtki Dikson. Pokazao je linije i proizvode koji prate nove trendove, tri suvremena modela frizura za žene i 6 modela Every Greena, nove certificirane linije, koja je, zadovoljivši visoke standarde, već prihvaćena u Japanu, Kanadi i Americi.”

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Kreću radovi na Zagrebačkoj ulici

Presvlačit će se dio kolnika od ulice Hrvatske bratske zajednice do ulice dr. Jurja Dobrile, a predviđeno trajanje radova je do Velike Gospe

Objavljeno

on

Od sutra počinju radovi na obnovi, odnosno presvlačenju dijela kolnika Zagrebačke ulice od ulice Hrvatske bratske zajednice do ulice dr. Jurja Dobrile. Radovi će se odvijati u dvije faze – prvo frezanje lijevog prometnog traka te uređenje i asfaltiranje, a nakon toga druga faza, također frezanje, uređenje i asfaltiranje – desnog prometnog traka. Predviđeno trajanje radova je do 15. kolovoza.

– Ukupna dužina same dionice iznosi 560 metara te 9 metara širine. Radit će se na frezanju asfaltnog kolnika te izradi izravnavajućeg i završnog sloja, podizanju poklopaca, popravku oštećenih rubnjaka te na kraju, naravno postavljanju novog sloja asfalta i izradi nove horizontalne signalizacije. Ukupna površina koja će se obnavljati iznosi 5.380 m2. Ovim putem molimo građane za strpljene i razumijevanje za vrijeme izvođenja radova – kazao nam jer Jurica Mihalj, predsjednik Uprave VG Komunalca.

Nastavi čitati

Reporter 383 - 19.06.2019.

Facebook

Izdvojeno