Poveži se s nama

Gospodarstvo

It’s TIME: Tajna uspjeha je fina klopa i ugodan ambijent!

Uoči domaćih utakmica, nogometaši Gorice snagu skupljaju u restoranu TIME u Kolodvorskoj ulici 64. Za dečke, ručak je spreman kad god i kako god požele a suradnja očito funkcionira…

Objavljeno

Nedjelja prijepodne, nogometna atmosfera pomalo se usijava, jer u Veliku Goricu dolazi splitski Hajduk, po prvi put u povijesti pale se i reflektori… Dobra je stvar što se oko goričkog nogometa počela stvarati ugodna pozitivna nervoza. Utakmice se nestrpljivo iščekuju, kako među nogometašima tako i među navijačima, a tu nervozu nekako treba i ublažiti. Svatko ima neki svoj način, model, a ovaj put kao zgodna opcija učinilo se otići na vrhunsku kavu i lagani doručak u novi gradski restoran TIME.

Od početka je zvučalo kao vrlo zanimljiva ideja, otvoriti hotel na lokaciji na kojoj su donedavno funkcionirale neke gradske firme, ali posebnu pažnju izaziva upravo restoran. Primamljiv i vidljiv s ceste kojom se dolazi prema ovom dijelu grada, elegantno i toplo osvijetljen, djeluje kao nešto što se isplati vidjeti iz prve ruke. Ulazimo tako u restoran TIME nešto iza 11 sati, kad mise polako završavaju a crkvena zvona stapaju sa ugodnom pozadinskom glazbom restorana. Zapravo stižemo na vrijeme na nedjeljni ručak! Svi gosti odjeveni su u prepoznatljive crvene kombinacije, jednoobrazno, kao vojska. Pogađate, u pitanju su igrači HNK Gorice.

– Utakmica je u 15 sati i da bi igrači bili u najboljem mogućem izdanju, morali smo organizirati nešto raniji ručak – objašnjava trener Sergej Jakirović.

Ovo je bila sportska varijanta ručka, brižno i točno definiran jelovnik, kojeg restoranski tim priprema bez problema i s puno ljubavi. Igrači i vodstvo kluba uživaju, vidi se to i ovako sa strane, u svakom zalogaju. Čovjeku se učini da bi najradije da se ta utakmica malo odgodi, da mogu što duže uživati u delicijama na stolu. Meso, povrće, prilozi, pa na kraju štrukle i domaće štrudle koje mame zazubice… I strani igrači u čudu se pogledaju, kao da ne mogu vjerovati da dosad nisu otkrili i ovaj dio hrvatske gastronomske ponude.

Međutim, u restoranu TIME nema problema s tim. Kad god dečkima zatreba, kad god trener poželi, ručak je spreman i na stolu.

– Drago mi je i ugodno je gledati kako igrači uživaju. Želimo napraviti sve što je u našoj mogućnosti, da se svi naši gosti osjećaju što ugodnije ovdje kod nas – govori nam vlasnik hotela i restorana Klaudijo Maričić, poznati poduzetnik koji se odvažio u Velikoj Gorici otvoriti jedan ovako luksuzan i ugodan objekt.

I zasad mu, čini se, ide jako dobro. Kako s hotelom, tako i s restoranom TIME, koji je pomaknuo gastronomske granice Velike Gorice, sa novim projektom pod nazivom ”Soul Food” ili kako sami kažu, hrana koja ima dušu. Ono što je specifično i novo, svako jelo inspirirano je nekom pjesmom, pa tako možete okusiti ”Purple Rain” od Princea, ”Shape Of My Heart” od Stinga ili ”Keep On Movin” od Soul II Soul. Kakve se delicije kriju iza ovih glazbenih klasika, otkrit ćemo nekom drugom prilikom ili najbolje dođite sami i uvjerite se!

Osim gastronomije, interijer restorana gotovo svakog gosta ostavlja bez daha. Bogata glazbena kulisa, koja daje poseban ugođaj, pažljivo je birana iz privatne kolekcije koja broji više od 25.000 naslova. Impozantno, zar ne …

Decentno i elegantno uređenje interijera nadopunjuje se s velikom količinom svjetla, ljubazna posluga praktički je nevidljiva, a opet iznimno efikasna, a tu je i prostor koji funkcionira kao dnevni boravak, gdje se osim dobrog doručka, ručka ili večere, može popiti vrhunska espreso kava, pojesti dobar kolač i tako odmoriti misli od svakodnevnice…

Najvažnije od svega, ovo nije restoran isključivo vezan uz hotel, tu može doći tko god hoće. Poslovni ručak? Druženje s prijateljima? Romantična večera za zaljubljene? Sve može, restoran o kojem govorimo čini se itekako prikladan za sve navedene kombinacije. U gradu u kojem ponuda vrhunskih restorana nije na idealnoj razini, pojava ovakvog mjesta veliki je dobitak, bez ikakve dvojbe.

Već ova subota, povodom Martinja, dobra je prilika vidjeti kako sve to skupa izgleda izvan standardnih okvira ove tradicionalne fešte. Okupljanje je zakazano za 20 sati, za početak je spreman aperitiv dobrodošlice, nakon toga klasici u novom ruhu: sarma, pečenica s prilogom, štrudla od jabuka i umaku od vanilije. Svako nepce osvježit će se s legendarnim Trdenić vinima, Škrletom i Cabernet Sauvignonom, a sve to uz prikladnu zvučnu kulisu, za što će se pobrinuti velikogorički kantautor Vedran “Toughra” Ivorek i Josip Lukenda.

Zvuči kao dobra i drugačija martinjska kombinacija, koju ne bi trebalo propustiti. Uostalom, kad toliko uživaju naši nogometaši koji nas razveseljavaju iz vikenda u vikend, logično je da ćemo uživati i mi navijači …

Vidimo se u TIME-u!

Gospodarstvo

Unaprijedite svoje poslovanje digitalnim alatima

Osigurajte pristup globalnom tržištu svojim proizvodima i uslugama

Objavljeno

on

Na radionici Google Digitalne garaže treneri će polaznicima pokazati kako digitalnim alatima ubrzati gospodarski rast i osigurati pristup globalnom tržištu svojim proizvodima i uslugama. Radionice su organizirane za male i srednje poduzetnike, ali i građane koji žele osnažiti svoje digitalne vještine.

– Saznajte koji društveni sadržaj najbolje funkcionira, zašto oglašavanje na društvenim mrežama može biti moćan dodatak vašoj strategiji i kako mjeriti uspjeh da biste mogli optimizirati budući društveni sadržaj. Organizirani plan i strategija za društvene medije imat će velik utjecaj na uštedu vašeg vremena i energije – poručili su iz VEGORA-e.

Radionicu će voditi Krešimir Koružnjak, stručnjak za digitalni marketing s višegodišnjim iskustvom u vođenju online marketinških kampanja. Predavač je certificirani Google partner za Google AdWords program oglašavanja na Internetu i Google Analytics program za praćenje i analizu prometa web sjedišta.

Interaktivna radionica održat će se 27. veljače u Pučkom otvorenom učilištu, a prijaviti se možete ovdje.

– U slučaju popunjavanja kapaciteta, prednost će imati velikogorički poslovni subjekti – poručili su iz VEGORA-e.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Nema više čekanja za plaćanje računa, stvar će spasiti – Redomat

Od danas se uvodi novi sustav naplate za sve komunalne tvrtke u Velikoj Gorici, po principu one stop shop.

Objavljeno

on

Takozvani “redomat” uvelike će smanjiti gužve, a ono još bitnije – građani će puno manje vremena potrošiti na plaćanje njihovih računa. Naime, do sada su se svi računi plaćali na svakoj blagajni zasebno, ovisno o komunalnom društvu.

Sličan sustav već je viđen u praksi, nalik onima u bankama i kod pružatelja telekomunikacijskih usluga. Na samom ulazu u VG Goričanku svaki će  korisnik prvo na ”redomatu” preuzeti broj. Nakon što se broj na zaslonu pokaže zajedno sa brojem blagajne, svi računi komunalnih tvrtki u Velikoj Gorici moći će se platiti na jednom mjestu.

Prvi, testni dan Redomata, prošao je odlično, povratne reakcije građana su sjajne, a i većinom su svi vrlo brzo shvatili novi princip.

– Do sad sam račune plaćala kao i svi ostali, čekala na jednoj blagajni desetak ili više minuta, nakon toga na drugoj, pa na trećoj… I tako svaki mjesec. Novi sustav naplate me ugodno iznenadio te me veseli što ću u budućnosti puno manje vremena izgubiti na čekanja u redu – rekla nam je naša sugrađanka Jasna koja, svaki mjesec dolazi i redovito plaća svoje račune.

Na samom ulazu, dok se novouvedeni projekt ne ‘uhoda’,  Goričanima će na usluzi biti zaposlenici VG Goričanke, a sve u cilju lakše i brže prilagodbe novom sustavu naplate.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Turopoljska vina osvojila zlato i tri srebra

Rad Udruge vinara i vinogradara Grozd polako daje željene rezultate

Objavljeno

on

Gorički vinari ostvarili su sjajan rezultat na 27. međunarodnoj izložbi mladih vina u Ludbregu. Škrlet Vlade Mikulčića prema odluci komisije ocijenjen je zlatnim odličjem. Ivan Trumbetaš osvojio je srebro za svoj škrlet, kao i Stjepan Ceković za mješavinu bijelih sorti i chardonnay.

Ludbreg 27. Izložba mladih vina 2019. Foto: Vlado Mikulčić.

Svoja vina u Ludbregu su predstavili vinari iz Varaždinske i susjednih županija, Grada Zagreba, Dalmacije, te Republike Slovenije i Mađarske. Komisija pod predsjedavanjem Stanislave Herjavec imala je zadatak ocijeniti 577 uzoraka, točnije 565 vina, devet voćnih vina i tri rakije.

Ludbreg 27. Izložba mladih vina 2019. Foto: Vlado Mikulčić.

Ove godine zlatno odličje dobilo je 112 uzoraka, 311 srebrno, a 103 brončano. Odbačena su 42 uzorka, jer su postigli manje od 60 bodova. Najbolje ocijenjeno mlado bijelo vino bila je graševina vinarije Kopjar, a crno merlot vinarije Ker-vin.

Nastavi čitati

Reporter 378 - 20.12.2018.

Facebook

Izdvojeno