Poveži se s nama

Sport

Istri dvije a Jelačiću jedna pobjeda

Gostovanje u Puli je uvijek poslastica a rezultat je u drugom planu

Objavljeno

Mlađi pioniri Istre i Jelačića. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

 

U županijskom ligašu Istri iz Pule ponosno ističu (predsjednik Vaso Berak) da su autohtoni klub Pule i negdašnji prvoligaši a stadion “bombonjeru” Aldo Drosina dijele sa današnjim prvoligašem Istrom 1961. Županijski ligaš je i Jelačić iz Vukovine i županijski prvoligaši iz Pule su klubovi prijatelji za primjer.

 

Jelačić u Istri. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

 

 

Potvrđuje to i subotnje gostovanje na pomoćnim terenima s umjetnom travom Drosine Jelačićevih limača te mlađih i starijih pionira. Putovalo se autobusom na kat sa 79 mjesta pa su putnici bili i roditelji.

 

 

Limači Istre i Jelačića. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

Nakon obilnog snijega kroz Gorski kotar, Istra je Vukovince dočekala bez snježne bjeline i daleko toplija ali s kišnim oblacima. Uvjeti za nogomet ipak su bili izvrsni.

Navijači Jelačića na Aldo Drosini u Puli. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

 

 

Istrijani su bili bolji u konkurenciji limača i mlađih pionira dok su čast Jalačića spasili stariji pioniri pobjedom 3:2 u najkvalitetnijoj utakmici. Nakon troboja, ekspedicija Jelačića odustala je od razgledanja znamenitosti Pule zbog obilne kiše koja je započela tijekom završne utakmice starijih pionira i nakon ručka u hotelu Pula ranije od predviđnog krenulo se kući što ipak nije pomutilo odlično raspoloženje.

 

Jelačić u Istri. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

 

 

U svibnju slijedi gostovanje u Biogradu. Spomenimo da Vukovinci imaju šest selekcija škole nogometa a željno čekaju realizaciju obećane izgradnje terena s umjetnom travom dimenzija 40 puta 20 metara. Voditelj škole je Davor Bosnar a uz gore spomenute, treneri su još Davor Grubeša i Josip Matejčić.

 

Limači Jelačića na stadionu Aldo Drosina u Puli. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

 

 

LIMAČI:
ISTRA 4
JELAČIĆ 3
PULA Pomočno igralište stadiona Aldo Drosina. Gledatelja 50. Sudac: Stevo Dabić.
STRIJELCI: 1:0-Krivičić, 2:0-Dabić, 3:0-Bučaj, 4:0-Hlača. 4:1-Kvakan, 4:2-Borović, 4:3-Ilješković.
ISTRA: Vidaić, Gabrić, Štifančić, Tešija, Hlača, Krivičić, Cerpaldi, Boutabout, Cipola, Bazdanović, Blagojević, Peruško, Mačešić, Babić, Jermaniš, Cerić, Omanović, Dromić, Dabić. Trener: Stevo Dabić
JELAČIĆ: Čančar, D. Bilješković, Orlović, M. Mikulin, I. Houdek, Kvakan, Borović, Marković, Nestić, Klenović, Belčić, Vrbetić, Mikulaj, Sever, Vukušić. Trener: Tomislav Pedišić.

 

Mlađi piniri Jelačića na glavnom terenu Alda Drosine u Puli. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

 

 

MLAĐI PIONIRI:
ISTRA 3
JELAČIĆ 0
Gledatelja 40. Sudac: Dalibor Šekuljica (Pula)
STRIJELCI: 1:0-Qenaj, 2:0-Božac, 3:0-Božac.
ISTRA: Carić, Tomić, Magdić, Pecirep, Tomanić, Premate, Kovačić, Božac, Pernić, Novković-Dugić, Qvenaj, Ilinčić, Benčić, Aničić, Tanushnaj, A. Grgić, Saletolić. Trener: Vedran Mijić
JELAČIĆ: Jantalec, P. Juričić, Pavlić, R. Mikulin, Jurić, Vuksanović, I. Bilješković, Mijatović, Kmezić, Vrban, L. Pedišić, Karaula, G. Perečinec, Lukinić, Kuhar, Petonjić, T. Čižmarević. Trener: Mladen Arbanas.

 

Dio starijih pionira Jelačića slavi pobjedu u Puli. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

 

 

STARIJI PIONIRI:
ISTRA 2
JELAČIĆ 3
Gledatelja 40. Sudac: Dalibor Šekuljica (Pula).
STRIJELCI: 1:0-Novak, 1:1-Milatović, 1:2-Milatović, 2:2-Barišić, 2:3-Srbelj.
ISTRA: Stipica, D. Grgić, Benčić, Glad, Vesić, Jurić, Barišić, Bajramović, Novak, Drandić, Jelenić, Danis, Divković, Tomas. Trener: Dragutin Ristić.
JELAČIĆ: Kosina-Radić, Birkić, Cavrić, K. Juričić, L. Houdek, Polić, S. Perečinec, Janječić, Vujević, Keremenda, Dejak, Srbelj, Jambor, Milatović, L. Čižmarević, Malbašić. Trener: Zvonko Radoš.

Stariji pioniri Istre i Jelačića. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

Sport

FOTO NK Ban Jelačić: Slavlje, čestitke, donacije, oproštaji, suze, …

Objavljeno

on

03.07.2020. Vukovina. NK Ban Jelačić proslavio plasman u Jedinstvenu županijsku ligu i oprostio se od kapetana. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Slavljeničko ozračje u sportskom domu NK Ban Jelačić u Vukovini, službeno promoviranje kluba u novog člana Jedinstvene županijske lige! Gradonačelnik Dražen Barišić predao je pobjednički pehar kapetanu Jelačića Josipu Matejčiću za prvo mjesto u 1. ŽNL-i, prekinutoj pandemijom korona virusa nakon samo jednog odigranog proljetnog kola. (Zatečeno stanje nakon 16. kola NSZŽ-e okvalificirao je kao konačno.)

03.07.2020. Vukovina. NK Ban Jelačić proslavio plasman u Jedinstvenu županijsku ligu i oprostio se od kapetana. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Uslijedio je emotivni dio večeri kada je predsjednik NK Ban Jelačić Saša Matejčić najavio oproštaj od aktivnog igranja dugogodišnjeg kapetana momčadi, svog brata, Josipa Matejčića. Kako to obično biva, onaj koji se oprašta obično ”pukne” i zaplače. Joža se isto nije mogao suzdržati, zaplakao je, ali ga je brzo ‘u normalu’ vratila Petra, njegova dugogodišnja životna suputnica. Nešto kasnije uslijedio je još jedan oproštaj, od drugog kapetana Zlatka Relote. Relota se vraća u Ivanju Rijeku i vjerojatno će odigrati iduću sezonu za mjesni klub.

03.07.2020. Vukovina. NK Ban Jelačić proslavio plasman u Jedinstvenu županijsku ligu i oprostio se od kapetana. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Ligašu iz Vukovine večeras su uručene vrijedne donacije od Grada Velike Gorice. Zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec uručio je vodstvu kluba novu kosačicu, 40 lopti i dvije nove mreže, a uskoro mogu očekivati i konačni završetak sportskog doma.

03.07.2020. Vukovina. NK Ban Jelačić proslavio plasman u Jedinstvenu županijsku ligu i oprostio se od kapetana. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Za sve igrače i selekcije, prijatelje kluba i goste priređen je reprezentativni domjenak. Članovi kluba hitro su posluživali goste, sve se odvijalo kao podmazano. Za potpuni ugođaj pobrinuo se kvartet glazbenika svirkom i pjesmom.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Sport

FOTO Teniski klub iTeam nudi vrlo zanimljiv ljetni program

Objavljeno

on

03.07.2020. Velika Gorica. Teniski klub iTeam ima zanimljiv ljetni program. Foto: David Jolić/cityportal.hr, TK iTeam

”Znamo da ne mogu svi na more, ali ‘pošaljite’ dječicu na teniske terene i stvoriti ćemo im nezaboravne praznike na domaćem terenu. Uz strogo poštivanje epidemioloških mjera igrati ćemo tenis, imati kondicijski, kompletan ručak, igrati društvene igre, razne sportove, tenis na pijesku na obližnjem odbojkaškom igralištu te kupati se na bazenima.

03.07.2020. Velika Gorica. Teniski klub iTeam ima zanimljiv ljetni program. Foto: David Jolić/cityportal.hr, TK iTeam

 

U ovoj neobičnoj godini dati ćemo sve od sebe da djecu što više rasteretimo od svega što nas je sve skupa snašlo ove godine. Prijavite svoje dijete na vrijeme za nadolazeće tjedne, jer broj mjesta je ograničen. Donja dobna granica je 6 godina, a gornje granice nema. Rekvizite osigurava klub, a sve dodatne informacije saznajte kod Mihe Trohe na broj telefona 091/33 44 031!”

03.07.2020. Velika Gorica. Teniski klub iTeam ima zanimljiv ljetni program. Foto: David Jolić/cityportal.hr, TK iTeam

Ovim dopisom Teniski klub iTeam poziva teniske zaljubljenike, djecu i roditelje, da zajedno provedu ovo ljeto na teniskim terenima u igri, druženju i natjecanju. Zabava je zagarantirana, a ne košta puno.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Sport

‘Sad jako dobro znam što je Hajduk, volio bih ga pobijediti i na Poljudu’

Matthew Steenvoorden, 27-godišnji Nizozemac u dresu goričkog prvoligaša, došao je na metu kritika s juga nakon što je izjavio kako do dolaska u Hrvatsku nije čuo za Hajduk. Gotovo godinu dana poslije ponudio je i objašnjenje cijele te priče…

Objavljeno

on

U pobjedi protiv Hajduka (3-1), trećoj ove sezone, Gorica je izgledala jako dobro u igri prema naprijed, postigla je i tri pogotka, imala još nekoliko lijepih prilika, no sve je kretalo od obrane. Sasvim konkretno, od kapetana Kahline i dvojice središnjih braniča, Aleksandra Jovičića i Matthewa Steenvoordena. I dok je Jova već standard, stup obrane u obje prvoligaške sezone, navijači Gorice u posljednje vrijeme upoznaju i 27-godišnjeg Nizozemca Steenvoordena u najboljem izdanju.

– Jako dobro smo ušli u utakmicu, od prve sekunde osjećaj je bio jako dobar, pozitivan, pogotovo s obzirom na utakmice protiv Dinama i Rijeke, na ono što smo pokazali u tim susretima. Znali smo da se možemo nositi s tim velikim protivnicima, a to smo ovom utakmicom i potvrdili. Ispalo je na kraju da smo relativno lako došli do pobjede, ali ne mogu reći da me to posebno iznenadilo. Znali smo što moramo raditi, iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje, a znali smo i da Hajduk dolazi bez nekoliko važnih igrača. Činjenica je da ovo nije bio Hajduk u najjačem sastavu, no nama je bilo važno samo ostvariti ono što smo si zacrtali, dati naš maksimum. To smo i napravili – analizirao je pobjedu nad Hajdukom Mata, kako ga zovu suigrači.

Gorica je definitivno u uzlaznoj putanji, igra sve bolje i sigurnije, napredak je itekako vidljiv u vremenu nakon korone.

– U početku je bilo teško, nije lako vratiti se u ritam nakon dva mjeseca bez utakmica. U prijateljskim utakmicama izgledali smo jako dobro, pa onda krenuli u Koprivnici, protiv Slaven Belupa, utakmicom u kojoj nismo bili na svojoj razini. Međutim, nakon toga smo bili sve bolji iz utakmice u utakmicu, a kad gledamo iz ove perspektive, korona nam je čak i dobro došla. Trener je imao vremena za postaviti stvari na svoje mjesto, upoznati nas malo bolje, a i mi smo bolje upoznali njega – ističe Steenvoorden.

Promjena trenera izazvala je ona čuveni pozitivni šok, ali donijela i brojne promjene u samoj igri momčadi.

– Rekao bih da s novim trenerom više pokušavamo igrati nogomet. Ne želim time reći ništa loše o bivšem treneru Jakiroviću, dapače, i s njim smo imali rezultat, osvajali bodove, no činjenica je da se radi o trenerima s drukčijim stilom. Osobno, više mi se sviđa ovaj stil, na kojem inzistira trener Dambrauskas, jer i ja više volim igrati nogomet. Nekako mi se čini da je u prvom dijelu sezone svaka naša utakmica bila 50-50, bez obzira na to igramo li s onima s vrha ili s onima s dna tablice, a sad ipak više kontroliramo stvari na terenu. Kao, primjerice, u ovoj utakmici protiv Hajduka. Držali smo loptu i u tim trenucima nisu nam mogli zaprijetiti. Baš suprotno, mi smo bili ti koji su više prijetili, stvarali više šansi – kaže Matthew.

Bliži se kraju njegova prva sezona u hrvatskom nogometu, u koji je došao kao bivši igrač nizozemskih klubova Feyenoorda, Excelsiora, Dordrechta i Cambuura. Slika o HR-nogometu danas je kudikamo drukčija nego kad je dolazio…

– Točno, kad sam došao, nisam znao previše o hrvatskoj ligi. Sad je potpuno drukčije, poznajem sve momčadi i stadione, no još je važnije što znamo kako želimo igrati protiv kojeg protivnika. Ukupno gledajući, hrvatska liga je jako dobra, s pet momčadi koje su u ovom trenutku ispred nas, ali kvalitetu definitivno imaju i oni koji su u donjem dijelu tablice. Kažem, jako, jako dobra liga. Znao sam za hrvatski nogomet kroz nastupe Dinama u Ligi prvaka i Europskoj ligi, to je klub dobro poznat u cijeloj Europi, s vrhunskim igračima, a naravno da je i finale SP-a 2018. podignulo rejting hrvatskog nogometa. Mogao sam pretpostaviti što me očekuje, znao sam da me čekaju veliki izazovi, ali sad ipak imam neusporedivo više informacija – govori Steenvoorden.

U prvom razgovoru za hrvatske medije kazao je i kako do tad nikad nije čuo za Hajduk, što je izazvalo snažne reakcije, pogotovo na jugu. I zato je možda sad trenutak za neka dodatna pojašnjenja tih riječi…

– Naravno da sam u međuvremenu jako dobro upoznao Hajduk, ali prije dolaska ovdje doista nikad u životu nisam pogledao niti jednu Hajdukovu utakmicu. Vidio sam da su mnogi čak i šokirani mojom izjavom, ali morate razumijeti da u se Nizozemskoj jako slabo prate prvenstva poput hrvatskog, prije svega smo fokusirani na Ligu prvaka. Zato sam i znao za Dinamo… Znam i da je Hajduk igrao u Ligi prvaka, no u to vrijeme sam bio dijete, nisam mogao to pamtiti. I zaista nisam imao pojma koliko je Hajduk velik klub u hrvatskim okvirima. Sad znam tko je i što je Hajduk, pravi je užitak igrati na Poljudu, pred velikim brojem navijača, ali jedna želja mi je i dalje neostvarena… Pobijedili smo ih triput ove sezone, no nadam se da ćemo ih uspjeti pobijediti i u Splitu – rekao je Mata.

Prilagodio se, kaže, životu u Hrvatskoj, uživa u svemu što proživljava tijekom ove sezone.

– Jako je lijepo živjeti u Velikoj Gorici, život je miran i ugodan, a Zagreb je na svega 15-ak minuta vožnje. Također, čim dobijemo slobodno, koristim priliku otići i do obale, koja me oduševila. Nisam imao pojma da je Hrvatska toliko lijepa zemlja – priznaje Steenvoorden.

I, za kraj, nekoliko riječi o ambicijama i budućnosti u goričkom dresu…

– Iako šanse možda nisu prevelike, i dalje vjerujem da postoji mogućnost da ugrabimo to peto mjesto na kraju. Međutim, kako god završila ova sezona, siguran sam da ćemo u sljedeću ući još bolji i jači – zaključio je Steenvoorden.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno