Poveži se s nama

Vijesti

Istražuju se pročistač otpadnih voda i projekt javne rasvjete

DORH je zatražio ukidanje imuniteta Draženu Barišiću, što je MIP i učinio. USKOK još mora dobiti potvrdu Sabora da nastavi proces

Objavljeno

Afera Janaf obuhvaća 13 osoba osumnjičenih za razna djela s područja gospodarskog kriminaliteta, počevši od pogodovanja, preko trgovanja utjecajem, do davanja i primanja mita, a među njima je i gorički gradonačelnik Dražen Barišić, kojemu je jučer Mandatno-imunitetno povjerenstvo skinulo imunitet. USKOK još mora dobiti potvrdu Sabora da nastavi proces, a glasovanje je zakazano za petak u 10 sati. Do tada mediji javljaju zbog čega se i protiv koga vodi istraga. Radnje za koje se sumnjički gorički gradonačelnik, trgovanje utjecajem, zloporabu položaja i ovlasti, povezane su s tvrtkom Elektrocenter Petek.

Večernji list piše kako se Dražena Barišića sumnjiči da je kao velikogorički gradonačelnik od rujna 2019. do 17. rujna 2020. s Petekom dogovorio da će poduzeti sve što je potrebno kako bi Petekova tvrtka pobijedila na javnom natječaju za pročistač velikogoričkih otpadnih voda, javlja Večernji. USKOK sumnjiči Barišića da je od Tomislava Jelisavca, predsjednika uprave VG Vodoopskrbe, tražio da poduzme niz nezakonitih radnji kako bi Petekova tvrtka na natječaju dobila posao vrijedan oko 148 milijuna kuna s PDV-om. Jelisavac ga je poslušao pa je ponuda Petekove tvrtke bila za 30.000 kuna niža od ponude konkurentske tvrtke te je on na koncu dobio posao. Telegram.hr javlja i kako je u jučerašnjoj akciji Tomislav Jelisavac priveden.

Slična se stvar događala i kod projekta sustava javne rasvjete, koji je bio vrijedan oko 33 milijuna kuna, piše Večernji. U tom slučaju USKOK sumnja kako je Barišić izmanipulirao postupak javne nabave kako bi Petekova tvrtka dobila posao. Sumnjiči ga se da je u dogovoru s Petekom dogovorio da se projektna dokumentacija dostavi tvrtki IPT-inženjering. Ta je ponuda trebala biti prikazana kao najpovoljnija, a kada bi oni dobili posao, onda bi se dalje dogovorili s Petekovom tvrtkom, koja bi dobila taj posao. U tom dijelu priče još se sumnjiče Mirjana Prodan i Katarina Gašparac iz VG Vodoopskrbe.

Dodajmo i kako je jučer Dražen Barišić podnio zahtjev za stavljanje saborskog mandata u mirovanje.

– Vladajuća većina unatoč procesu koji se protiv njega vodi je neupitna. Dao je mandat u mirovanje kao saborski zastupnik i nakon čega će nadležna tijela stranke vrlo brzo Saboru uputiti zamjenika gospodina Barišića – rekao je za predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić Bačić u četvrtak.

Kako N1 televizija neslužbeno doznaje, zamjena za Dražena Barišića bit će Mato Čičak, bivši zastupnik u prošlom sazivu Sabora koji je bio zamjena za bivšeg ministra državne imovine Gorana Marića.

Vijesti

Od sutra dvije nove akcije prometne policije

Najavili su alkotestiranje za sve zaustavljene vozače

Objavljeno

on

Tijekom vikenda, od 30. listopada do 2. studenoga, na području Policijske uprave zagrebačke policija će provoditi akcije “Alkohol i droge” te “Brzina”.
Alkotestirat će sve zaustavljeni vozači te će se sankcionirati prekršaje nepropisnog kretanja vozila kolnikom, nepoštivanja prednosti prolaska, nepropisnog pretjecanja i prekršaje vozača prema pješacima.

– U sklopu akcija, sankcionirat ćemo i nekorištenje pojasa vozača i svih putnika, nepropisnu uporabu mobitela u vožnji i druge prekršaje koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća – kažu iz policije.

Nastavi čitati

Vijesti

Grad Velika Gorica odabrao trideset stipendista koji se obrazuju za deficitarna zanimanja

Riječ je o deficitarnim zanimanjima za potrebe obrtništva.

Objavljeno

on

Povjerenstvo za dodjelu stipendija Grada Velike Gorice utvrdilo je Konačnu listu kandidata za dodjelu stipendija Grada Velike Gorice za učenike prvih razreda koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za školsku godinu 2020./2021.

Riječ je o deficitarnim zanimanjima za potrebe obrtništva. Ukupno je 30 učenika koji će primati stipendiju i to u iznosu od 500,00 kuna mjesečno.

Popis stipendista nalazi se na službenoj stranici Grada Velike Gorice.

Nastavi čitati

Vijesti

Vikendom nema testiranja na koronavirus u Velikoj Gorici

Svi oni koji žele obaviti testiranje na osobni zahtjev uz plaćanje, u Zagrebačkoj županiji mogu to napraviti u Rakitju ili Ispostavi u Ivanić -Gradu, uz prethodno dogovoren termin.

Objavljeno

on

S obzirom na povećani broj oboljelih od koronavirusa, pojačan je i interes građana za testiranje. U Velikoj Gorici u Domu zdravlja, možete se testirati samo preko tjedna od 8-12 sati, i to jedino ako imate uputnicu. Vikendom nema testiranja. 

-Uzorke briseva liječnik obiteljske medicine i epidemiolog šalju direktno u Rockfellerovu u Zavod za javno zdravstvo gdje mi inače nosimo svoje uzorke, a pacijent treba donijeti samo papir na kojem piše da je liječnik dao uputnicu. Kod nas se ne može platiti. Kad nalazi budu gotovi, liječnik ih odmah dobije na mail.- pojasnila je Ljubica Zrno, voditeljica ispostave Doma zdravlja Velika Gorica.

Svi oni koji žele obaviti testiranje na osobni zahtjev uz plaćanje, u Zagrebačkoj županiji mogu to napraviti u Rakitju ili Ispostavi u Ivanić -Gradu, uz prethodno dogovoren termin. Cijena testiranja je 700 kn. 

Nastavi čitati

Reporter 398 - 22.10.2020.

Facebook

Izdvojeno