Poveži se s nama

HOTNEWS

ISTRAŽUJEMO Sezona grijanja počela, a radijatori hladni

Objavljeno

Jesen je stigla i kalendarski i klimatološki, a nastupili su i uvjeti za službeni početak grijanja. Iz HEP-Toplinarstva su nam potvrdili kako su jutros uključili grijanje u velikogoričkim stambenim i poslovnim zgradama, a najviše zbog pritisaka koji su počeli dolaziti sa svih strana.

– Odluku za početak grijanja donijeli smo na osnovu poziva i povećanog broja zahtjeva krajnjih kupaca za grijanjem, broja poziva predstavnika, a pratili smo i dugoročnu prognozu te na osnovu hladnijeg jutra. Pritisak je bio najveći od strane krajnjih kupaca te smo odlučili pustiti sustav grijanja – kaže Silvija Barić iz HEP-Toplinarstva.

Ipak, nije sve baš tako jednostavno. Vruća voda treba i stići do naših radijatora. Iz HEP-Toplinarstva za Cityportal pojašnjavaju zašto voda tako sporo teče, da od jutros do poslijepodneva nije uspjela barem malo podići temperaturu našeg životnog i radnog prostora.

– Iako smo jutros krenuli s uključivanjem grijanja, treba 2-3 dana da to uspijemo učiniti svima. Naime, naši radnici trebaju doći do svake podstanice posebno i ručno prebaciti automatsku regulaciju s ljetnog na zimski režim rada – napomenula je Barić.

U onim zgradama u kojima krajnji kupci još uvijek nisu završili radove na ugradnji razdjelnika i termostatskih radijatorskih ventila, grijanje će se uključiti tek nakon što HEP-Toplinarstvo zaprimi pisani dopis predstavnika suvlasnika da su svi radovi završeni i da je sustav spreman za grijanje. Iz te tvrtke apeliraju na krajnje kupce koji još uvijek izvode radove da ih što prije završe, a predstavnike suvlasnika pozivaju da dostave pisanu izjavu o završetku radova i ispravnosti unutarnjih instalacija grijanja, kako bi se u svim zgradama moglo uključiti grijanje.

Inače, u Velikoj Gorici je u toplinski sustav HEP-Toplinarstva priključeno 5.652 kućanstva te 241 poslovni prostor.

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno