Poveži se s nama

HOTNEWS

ISTRAŽUJEMO Sezona grijanja počela, a radijatori hladni

Objavljeno

Jesen je stigla i kalendarski i klimatološki, a nastupili su i uvjeti za službeni početak grijanja. Iz HEP-Toplinarstva su nam potvrdili kako su jutros uključili grijanje u velikogoričkim stambenim i poslovnim zgradama, a najviše zbog pritisaka koji su počeli dolaziti sa svih strana.

– Odluku za početak grijanja donijeli smo na osnovu poziva i povećanog broja zahtjeva krajnjih kupaca za grijanjem, broja poziva predstavnika, a pratili smo i dugoročnu prognozu te na osnovu hladnijeg jutra. Pritisak je bio najveći od strane krajnjih kupaca te smo odlučili pustiti sustav grijanja – kaže Silvija Barić iz HEP-Toplinarstva.

Ipak, nije sve baš tako jednostavno. Vruća voda treba i stići do naših radijatora. Iz HEP-Toplinarstva za Cityportal pojašnjavaju zašto voda tako sporo teče, da od jutros do poslijepodneva nije uspjela barem malo podići temperaturu našeg životnog i radnog prostora.

– Iako smo jutros krenuli s uključivanjem grijanja, treba 2-3 dana da to uspijemo učiniti svima. Naime, naši radnici trebaju doći do svake podstanice posebno i ručno prebaciti automatsku regulaciju s ljetnog na zimski režim rada – napomenula je Barić.

U onim zgradama u kojima krajnji kupci još uvijek nisu završili radove na ugradnji razdjelnika i termostatskih radijatorskih ventila, grijanje će se uključiti tek nakon što HEP-Toplinarstvo zaprimi pisani dopis predstavnika suvlasnika da su svi radovi završeni i da je sustav spreman za grijanje. Iz te tvrtke apeliraju na krajnje kupce koji još uvijek izvode radove da ih što prije završe, a predstavnike suvlasnika pozivaju da dostave pisanu izjavu o završetku radova i ispravnosti unutarnjih instalacija grijanja, kako bi se u svim zgradama moglo uključiti grijanje.

Inače, u Velikoj Gorici je u toplinski sustav HEP-Toplinarstva priključeno 5.652 kućanstva te 241 poslovni prostor.

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: “Franjo Tuđman” dobio društvo – Viktorija šalje i razglednice!

Između ostalog, pogledajte kako funkcionira Pučka kuhinja u našem gradu i tko je ovogodišnji rekorder u darivanju krvi. Bili smo na Susretu pučkih kazališta u Buševcu, u novom autobusu HNK Gorice i na rundi košarke!

Objavljeno

on

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Smjena u Skupštini: Čičak na mjesto Mikuljana

Na 15. Sjednici većinom glasova članova županijske Skupštine dužnosti je razriješen dosadašnji predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.

Objavljeno

on

U odsustvu župana Stjepana Kožića i zamjenice predsjednika Skupštine Ljubice Ambrušec zbog zdravstvenih razloga, članovi Skupštine Zagrebačke županije donijeli su odluku o razrješenju predsjednika Damira Mikuljana, koji je također svoju odsutnost opravdao putovanjem van Hrvatske. Skupštinu je vodio zamjenik predsjednika Skupštine Zvonko Kunić koji je nakon prisege, čestitao novom predsjedniku Mati Čičku. Naime, zajednički klub članova HDZ-a, HSU-a i HNS-a te Klub vijećnika “Stjepan Kožić-nezavisna lista” dogovorili su smjenu predsjednika, a kao kandidata predložili načelnika općine Rugvica Matu Čička, koji je na ovoj sjednici zamijenio HDZ-ovog člana županijske Skupštine Mladena Šestana. “Zahvaljujem se predsjedniku Damiru Mikuljanu na dosadašnjem angažmanu i uvjeren sam da ćemo uz još veće jedinstvo uspjeti dovršiti sve započete projekte do 2021. godine.”, rekao je Čičak.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Doznajte kako do poticaja za postavljanje sustava obnovljivih izvora energije

Natječaj za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva trebao biti raspisan početkom 2020. godine

Objavljeno

on

Ured za zaštitu okoliša Grada Velike Gorice u petak u suradnji s Velikogoričkom razvojnom agencijom VEGORA i udrugom Ekoregija Velika Gorica mini-konferenciju za poduzetnike, ali i sve ostale građane, o mogućnostima korištenja energije Sunca za proizvodnju električne energije. Konferencija će se održati u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta s početkom u 10 sati, a govorit će se o najavljenom natječaju za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva, koji bi trebao biti raspisan početkom 2020. godine.

Grad Velika Gorica od 2011. godine i pristupanju Sporazumu gradonačelnika teži ka smanjenju emisija stakleničkih plinova kroz povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

U prvoj skupini aktivnosti postignuti su značajni rezultati obnovom stambenog fonda i zgrada javnog sektora, dok se druga skupina aktivnosti temelji na programu „Solarni grad Velika Gorica“ i obuhvaća poticanje korištenje energije sunca za proizvodnju topline i osobito električne energije.

Program konferencije možete preuzeti ovdje, a prijave za konferenciju obavezne su putem on-line obrasca koji se nalazi ovdje.

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno