Poveži se s nama

Vijesti

Isprobajte simulator MIG-a 21 na AIRVG2018

Krila Oluje i MIG-21 glavne zvijezde aeromitinga

Objavljeno

Još su tri dana preostala do drugog izdanja velikogoričkog aeromitinga AIRVG2018. Posjetitelji će i ove godine moći uživati u zanimljivom letačkom i izložbenom programu.

„Svi gosti AIRVG-a moći će pogledati popularnu „Kockicu“, MIG-21 dvosjed poznat po svojim kockicama, pokazat ćemo i jednosjed MIG-21 BIS, školski helikopter Bell, Kiowu Warriora, školski avion Zlin, a sve će se to moći vidjeti na zemlji. Posjetitelji će moći vidjeti i isprobati simulator letenja borbenog zrakoplova MIG-21. Aeromiting će otvoriti padobranci koji će iskočiti iz helikoptera, nakon toga slijedi 15-minutni program MIG-a-21 te 25-minutni program Akro grupe ‘Krila Oluje’“, rekao je brigadir Stanko Hrženjak.

16.05.2018. Velika Gorica – Konferencija za medije AIRVG2018. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

U prostoru Zrakoplovno-tehničkog centra bit će postavljeno čak 40-tak zrakoplova, a domaćin će otvoriti i svoje hangare kako bi građani mogli zaviriti u svijet održavanja zrakoplova. Tako će se moći razgledati Canadair CL-415 i Air Tractor AT-802 te helikopter Mi-171Sh.

„Veliko nam je zadovoljstvo sudjelovati u ovom projektu. Osima naše primarne zadaće održavanja civilnih i vojnih zrakoplova, jedan od primarnih ciljeva našeg trgovačkog društva je i promocija zrakoplovstva. Htio bih zahvaliti Gradu Velikoj Gorici na jednoj ovakvoj manifestaciji“, istaknuo je predsjednik Uprave ZTC-a Ivica Grebenar.

16.05.2018. Velika Gorica – Konferencija za medije AIRVG2018. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Svoju privrženost zrakoplovstvu Grad Velika Gorica pokazao je još 2016. godine potpisivanjem „Povelje prijateljstva“ sa subjektima zrakoplovnih djelatnosti koji djeluju na području grada. Uz Grad Veliku Goricu, potpisali su je i Hrvatska kontrola zračne plovidbe, Međunarodna zračna luka Zagreb, Croatia Airlines, Trade Air, Zrakoplovno-tehnički centar, Veleučilište Velika Gorica, Zrakoplovno tehnička škola Rudolfa Perešina, Turistička zajednica Velike Gorice, Aeroklub Velika Gorica i Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i protuzračna obrana.

„Mi doista potvrđujemo da jesmo grad zrakoplovstva. Velika Gorica se razvija uz zrakoplovstvo i prilagođava se njemu, koristeći sve njegove benefite. Sada ovdje možete vidjeti nekoliko logističkih distributivnih centara, od jako velikog interesa kako za Republiku Hrvatsku tako i za našu Veliku Goricu te Zagrebačku županiju, kao što su Hrvatska pošta, Atlantic grupa i ostali koji nam dolaze u naš grad. Sve to daje nam veliku šansu u razvoju naše Velike Gorice“, poručio je gradonačelnik Dražen Barišić.

16.05.2018. Velika Gorica – Konferencija za medije AIRVG2018. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Planirate li za vikend posjetiti aeromiting AIRVG 2018, organizatori su i ove godine osigurali besplatni autobusni prijevoz. Posebna linija Autoturista prometovat će u subotu od 10 do 20 sati, a autobusi će polaziti sa stajališta svakih pola sata. Aeromiting se otvara u 11 sati.

HOTNEWS

Pozdravite Vatrene

Nogometni junaci proći će Fizirovom i Zagrebačkom ulicom na putu prema Trgu bana Jelačića

Objavljeno

on

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak oko 14 sati vraća se iz Rusije. Iz Zračne luke Franjo Tuđman autobusom s otvorenim krovom krenut će na svečani doček na Trg bana Josipa Jelačića. Povorka će se kretati trasom Zračna luka dr. Franjo Tuđman – Ulica Rudolfa Fizira – Zagrebačka – Avenija Većeslava Holjevca – Ulica SR Njemačke – Avenija Dubrovnik – Avenija Većeslava Holjevca – Most slobode – Hrvatske bratske zajednice – Ulica grada Vukovara – Savska cesta – Rooseveltov trg – Trg Republike Hrvatske – Frankopanska – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića.

Od 14 do 15,30 sati ova trasa bit će zatvorena za promet motornih vozila.

Nastavi čitati

Vijesti

Dva breška naselja u utorak bez struje

Opskrba električnom energijom bit će obustavljena od 8 do 14 sati

Objavljeno

on

Zbog radova na elektrodistributivnoj mreži u utorak će bez struje ostati Hotnja i Strezojevo. Struje neće biti od 8 do 14 sati.

U slučaju loših vremenskih uvjeta radovi se odgađaju, poručili su iz HEP ODS-a.

Nastavi čitati

Vijesti

Pokažite veliko srce i spasite nečiji život

Mjesto događanja Dom kulture Galženica

Objavljeno

on

Gradsko društvo Crvenog križa Velika Gorica pokrenulo je novu akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija će se održati u utorak i srijedu u Domu kulture Galženica. Prvi dan krv možete dati od 10 do 18 sati (pauza od 13,15 – 14 sati), a drugi dan od 8 do 14 sati ( pauza od 11,15 – 12 sati).

Nastavi čitati
ZELENI PRSTEN
EUROHERC
MONOKL
SOLARIJIzdvojeno