Poveži se s nama

Vijesti

Isprobajte simulator MIG-a 21 na AIRVG2018

Krila Oluje i MIG-21 glavne zvijezde aeromitinga

Objavljeno

Još su tri dana preostala do drugog izdanja velikogoričkog aeromitinga AIRVG2018. Posjetitelji će i ove godine moći uživati u zanimljivom letačkom i izložbenom programu.

„Svi gosti AIRVG-a moći će pogledati popularnu „Kockicu“, MIG-21 dvosjed poznat po svojim kockicama, pokazat ćemo i jednosjed MIG-21 BIS, školski helikopter Bell, Kiowu Warriora, školski avion Zlin, a sve će se to moći vidjeti na zemlji. Posjetitelji će moći vidjeti i isprobati simulator letenja borbenog zrakoplova MIG-21. Aeromiting će otvoriti padobranci koji će iskočiti iz helikoptera, nakon toga slijedi 15-minutni program MIG-a-21 te 25-minutni program Akro grupe ‘Krila Oluje’“, rekao je brigadir Stanko Hrženjak.

16.05.2018. Velika Gorica – Konferencija za medije AIRVG2018. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

U prostoru Zrakoplovno-tehničkog centra bit će postavljeno čak 40-tak zrakoplova, a domaćin će otvoriti i svoje hangare kako bi građani mogli zaviriti u svijet održavanja zrakoplova. Tako će se moći razgledati Canadair CL-415 i Air Tractor AT-802 te helikopter Mi-171Sh.

„Veliko nam je zadovoljstvo sudjelovati u ovom projektu. Osima naše primarne zadaće održavanja civilnih i vojnih zrakoplova, jedan od primarnih ciljeva našeg trgovačkog društva je i promocija zrakoplovstva. Htio bih zahvaliti Gradu Velikoj Gorici na jednoj ovakvoj manifestaciji“, istaknuo je predsjednik Uprave ZTC-a Ivica Grebenar.

16.05.2018. Velika Gorica – Konferencija za medije AIRVG2018. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Svoju privrženost zrakoplovstvu Grad Velika Gorica pokazao je još 2016. godine potpisivanjem „Povelje prijateljstva“ sa subjektima zrakoplovnih djelatnosti koji djeluju na području grada. Uz Grad Veliku Goricu, potpisali su je i Hrvatska kontrola zračne plovidbe, Međunarodna zračna luka Zagreb, Croatia Airlines, Trade Air, Zrakoplovno-tehnički centar, Veleučilište Velika Gorica, Zrakoplovno tehnička škola Rudolfa Perešina, Turistička zajednica Velike Gorice, Aeroklub Velika Gorica i Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i protuzračna obrana.

„Mi doista potvrđujemo da jesmo grad zrakoplovstva. Velika Gorica se razvija uz zrakoplovstvo i prilagođava se njemu, koristeći sve njegove benefite. Sada ovdje možete vidjeti nekoliko logističkih distributivnih centara, od jako velikog interesa kako za Republiku Hrvatsku tako i za našu Veliku Goricu te Zagrebačku županiju, kao što su Hrvatska pošta, Atlantic grupa i ostali koji nam dolaze u naš grad. Sve to daje nam veliku šansu u razvoju naše Velike Gorice“, poručio je gradonačelnik Dražen Barišić.

16.05.2018. Velika Gorica – Konferencija za medije AIRVG2018. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Planirate li za vikend posjetiti aeromiting AIRVG 2018, organizatori su i ove godine osigurali besplatni autobusni prijevoz. Posebna linija Autoturista prometovat će u subotu od 10 do 20 sati, a autobusi će polaziti sa stajališta svakih pola sata. Aeromiting se otvara u 11 sati.

CityTV

VIDEO Pogledajte kakve su sve akrobacije izvodili piloti na nebu iznad Gorice

AIRVG 2018 mnogima je bio prilika iz prve ruke razgledati zrakoplove koje inače, tijekom godine, mogu samo promatrati na nebu

Objavljeno

on

Želja Mladena Križanića je da mu unuk postane pilot pa je dvogodišnjem Borni pokazivao u čemu će sve moći letjeti. Borna ga je, međutim, odabirom svog budućeg zanimanja više nego iznenadio. O čemu je riječ doznajte u video prilogu:

Nastavi čitati

Sport

FOTO Memorijalni kuglački turnir ”Željko Plepelić – Beli”

Objavljeno

on

Memorijalni kuglački turnir u spomen na Željka Plepelića – Belog, legendu turopoljskog nogometa i zaljubljenika u sport, održan je sinoć na kuglani KK Radnik, ŠRC Velika Gorica. Sjećanja na Belog evocirali su Ivica Šipušić – Šiljo i Josip Kozačinski, inicijatori pokretanja Memorijala te veliki štovatelji nogometnog velemajstora i čovjeka kojeg su krasile posebnost i korektnost. Elokventni Kozačinski zahvalio se Marici Stepanić, predstavnici ŠRC Velika Gorica, Nenadu Črnku, predsjedniku HNK Gorica i ‘aerodromcima’ iz Zračne luke za nesebičnu pomoć u organizaciji Memorijala.

Sudionika na kuglačkom nadmetanju bilo je manje nego na prošlogodišnjem Memorijalu, ali su ipak uspjeli odigrati turnir s četiri ekipe u konkurenciji. Prijateljsko druženje nastavljeno je u restoranu na prigodnoj večeri.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

HOTNEWS

Javna tribina u Velikoj Gorici okupila ustanove koje se bave vojnim i civilnim zrakoplovstvom

Brigadir Vladimir Superina sudionike je upoznao s raketnim sustavima protuzračne obrane i dronovima

Objavljeno

on

Veleučilište Velika Gorica organiziralo je prvu javnu tribinu Hrvatska i zrakoplovstvo jučer, danas, sutra na kojoj su se okupili predstavnici relevantnih ustanova koje djeluju u području civilnog i vojnog zrakoplovstva, uključujući i obrazovne ustanove koje u svojim programima imaju izobrazbu u spomenutom području.

Nakon uvodnih riječi dekana Veleučilišta Velika Gorica Ivan Totha i izaslanika gradonačelnika Velike Gorice Domagoja Ilečića, svoja su tematska izlaganja i prezentacije redom iznijeli svi sudionici tribine.

Posebno zanimljiva izlaganja imali su general Josip Štimac koji je govorio o Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu i protuzračnoj obrani iz perspektive jučer, danas, sutra, kao i brigadir Vladimir Superina koji je sudionike upoznao s raketnim sustavima protuzračne obrane i dronovima.

Pukovnik Željko Ninić, zapovjednik 91. zrakoplovne baze i natporučnica Magdalena Ištuk na vrlo su zanimljiv način približili ulogu HRZ-a i to kroz njegovo opremanje višenamjenskim borbenim avionom 4. generacije. Sudionici tribine imali su prilike bolje upoznati ulogu Hrvatske kontrole zračne plovidbe, koje su pojasnili Nino Karamatić i Želimir Trifunović, kao i načine rada u Zračnoj luci Zagreb o čemu je govorio član Uprave MZLZ-a David Gabelica. Ispred naše poznate aviokompanije Croatia Airlinesa bili su Darko Virovac i Krešimir Vlašić. O radu ali i o konkretnim problemima Zrakoplovno tehničkog centra na tribini je govorio Josip Milošević. Sudionici tribine bili su i Damir Bezik i Marina Fekonja Dragan iz Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo.

Prvoj javnoj tribini veliki su doprinos dali i predstavnici obrazovnog sustava, Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina, čiji je rad prezentirao Stjepan Pripeljaš, kao i profesor s Prometnog fakulteta u Zagrebu Doris Novak koji je povezao ulogu zrakoplovstva i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj.

Nastavi čitati
MONOKL
SOLARIJ
ReporterIzdvojeno