Poveži se s nama

Vijesti

Inspektori iz ministarstva i velikogorički taksisti napravili prepad na vozače Ubera

Objavljeno

“Velikogorički taksisti udružili su se s inspektorima cestovnog prometa, s lažnih profila pozivali Uber i selektivno ih kažnjavali”, za Index je rekao njihov izvor, dobro obaviješten o jučerašnjoj akciji inspektora kojom su iz prometa isključili 10-ak vozila Ubera.

 

Prošlog petka ministar prometa Oleg Butković napao je način na koji posluju Uber i Cammeo u Splitu. Iako se Uber i Cammeo izvlače na nereguliranost članka 60. Zakona o prijevozu u cestovnom prometu koji uređuje ‘iznajmljivanje vozila s vozačem’, Butković je jasan – to je nezakonito.

 

Nakon što su im na gotovo 14 vozila skinuli tablice i kaznili ih s više od milijun kuna kazni, Cammeo se iz Splita povukao. U međuvremenu su Butkovića napali i njegove stranačke kolege pa je promijenio ploču i najavio liberalizaciju taksi tržišta.

 

Jučer je pak nekolicina inspektora Ministarstva prometa svoj službeni kombi parkirala na taksi stajalište u Velikoj Gorici, pokraj zagrebačkog aerodroma Pleso, te u suradnji s taksistima odradila do sada najveći udar na Uber otkako se ta kompanija pojavila u Hrvatskoj.

 

“Nakon što bi taksisti s lažnih profila pozvali Uber, jedan taksist bi mu stao pred automobil, a drugi iza njega. Tako opkoljenog, taksisti bi ‘pregledali’ tko se unutra nalazi, neki njihov stari drug, bivši kolega ili pak student koji želi popraviti vlastiti budžet. Ako ne bi prepoznali vozača, dali bi znak inspektorima koji bi izašli iz kombija, došli do Uberovaca, izdali im rješenje o kršenju zakona te skinuli tablice s vozila”, tvrdi Indexov sugovornik.

 

Od izvora u ministarstvu, Index neslužbeno doznaje i kako inspektori cestovnog prometa uopće nisu imali nalog za akciju na aerodromu. Naime, inspektori za svaku kontrolu trebaju imati službeni nalog, a čini se da su ovo odradili na svoju ruku, u suradnji s velikogoričkim taksistima.

 

Vijesti

FOTO Novi Kučki most još nije posve završen

Objavljeno

on

31.03.2020. Kuče. Novi Kučki most. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Prije točno dva tjedna izvođači završnih radova na novom Kučkom mostu iz tvrtke Ciglenica (Zaprešić) bili su u konačnoj fazi izgradnje novog betonskog mosta preko odteretnog kanala Sava-Odra u Kučama.

31.03.2020. Kuče. Novi Kučki most. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Tada je voditelj radova Marjan Benković, potvrdno odgovorio na pitanje da li dinamika radova znači skori završetak radova, odnosno puštanje mosta u promet: ”Ovo što danas vidite je finale završnih radova i vjerujemo da će sve biti završeno za desetak dana. Upravo radimo na uklopljenosti mosta na obje prometnice, prema Kučama odnosno Rakitovcu…”

31.03.2020. Kuče. Novi Kučki most. Foto: David Jolić/cityportal.hr

U međuvremenu došlo je do velike promjene vremenskih prilika (zahlađenje i snijeg), potresa u Zagrebu i dodatnih mjera za prevenciju širenja epidemije koronavirusa te su radovi obustavljeni. Mehanizacija je povučena i završni radovi će sačekati povoljniju priliku. Svejedno, novi most sjajno izgleda.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

VIDEO Informacije gradskog Stožera civilne zaštite

Velikogorički komunalni sustav funkcionira normalno, a iz Stožera ponovili još neke informacije važne za građane

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije s današnjim danom na području Velike Gorice evidentirano je 17 oboljelih od korona virusa te još troje iz susjednih općina.

Iz goričkog Stožera civilne zaštite poručili su kako Dom zdravlja radi u svom gotovo punom kapacitetu, a sve što je potrebno možete obaviti telefonskim pozivom svom liječniku opće medicine. Kako kažu, velikogorički komunalni sustav funkcionira normalno, a ponovili su i još neke informacije važne za građane.

 

Nastavi čitati

Vijesti

Preminula prva osoba (84) zaražena koronavirusom u Gorici

Zaraženo je 17ljudi u Gorici, u općinama još tri

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo u Gorici je  17 oboljelih od bolesti COVID-19, dok je još troje zaraženih koronavirusom u susjednim općinama.

Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice izvijestio je kako je preminuo 84-godišnjak zaražen koronavirusuom, inače onkološki bolesnik.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno