Poveži se s nama

Vijesti

Imate jaknu viška? Učinite dobro djelo, počinje akcija ‘Vješalica dobrote’!

Akcija ‘Vješalica dobrote’ održat će se u prolazu kod knjižnice na Trgu Stjepana Radića, predviđeno trajanje iste je do kraja siječnja, ovisno o odazivu.

Objavljeno

Već treću godinu zaredom goričke Buvljakuše pokrenule su hvalevrijednu akciju ‘Vješalica dobrote’, kojom se sakuplja zimska odjeća za sve koji su u potrebi, a isto si ne mogu priuštiti. Akcija kreće danas u 12 sati, a lokacija na kojoj možete donirati zimske jakne, kape, šalove, rukavice  ili zimsku obuću je prolaz na Trgu Stjepana Radića, kod knjižnice. Ako ne stignete danas, isto možete učiniti u narednim danima između  10 i 18 sati, budući da će akcija trajati do kraja ovog mjeseca, ovisno o odazivu. Svaki odjevni predmet otići će u prave ruke.

– Prva godina akcije ‘Vješalica dobrote’  imala je najveći odaziv, te se nadamo da će ove biti joši veći. Nijedan zimski odjevni predmet nije na odmet, stoga smo prošle godine preostale zimske stvari podijelili potrebitim stanovnicima Turopolja –  rekla je Ivana Krišto iz Buvljakuša.

Svi potrebiti građani dobrodošli su, za svakoga će se naći ponešto od zimskih stvari. Ukoliko znate nekoga kome bi dobro došla, obavijestite ih o akciji. Hladnoće su sve veće, a mnogo je naših sugrađana na rubu egzistencije. Ne smijemo dozvoliti da ih se zaboravi, budimo humani!

Vijesti

S ‘pušlekom’ narcisa protiv raka dojke

U Hrvatskoj se 2.500 žena godišnje suoči s dijagnozom smrtonosne bolesti raka dojke

Objavljeno

on

Dan narcisa je humanitarna akcija u kojoj se toga dana prodaju poklonjeni narcisi, a prikupljena sredstva namijenjena su prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke.  Prvo obilježavanje Dana narcisa održano je 5. travnja 1997. u organizaciji studenata tadašnjeg Fakulteta za defektologiju pod vodstvom dr. Ruže Sabol koja je i dovela Dan narcisa u Hrvatsku.Nakon toga svake se godine obilježava Dan narcisa u cijeloj Hrvatskoj pa tako i u našem gradu.

Ovogodišnja akcija obilježavanja ‘Dan narcisa’ održati će se 23.ožujka 2019. godine te je posvećena borbi protiv raka dojke. U Zagrebačkoj županiji akciju organizira Udruga edukacijom protiv raka dojke od 08:00 do 12:00 sati.

Osobita će nam biti čast da ovu našu humanitarnu akciju uveličate i Vi svojim dolaskom te nam pomognete prodati što veći broj narcisa.- poručuju iz Udruge

Mjesta na kojima možete kupiti svoj ‘pušlek’ narcisa i biti dio ove velike akcije su na četiri lokacije u našem gradu: Tržni centar, Trg Stjepana Radića, Robna kuća i Kaufland. No za one koji nisu u samom centru Velike Gorice mogu svoje narcise kupiti u Ščitarjevu Pokupskom, Maloj Buni, Vukovini, Kravarskom i Općini Orle.

Nastavi čitati

Vijesti

Večeras u Ručama zbor građana

Doznajte koliko je uloženo i kakvi su planovi za razvoj mjesta Suša i Ruča te Općine Orle

Objavljeno

on

U Vatrogasnom domu u Ručama u 19 sati zakazan je zbor građana Mjesnih odbora Suša i Ruča. Tema sastanka bit će izvještaj o dosadašnjim ulaganjima i planiranim aktivnostima u Općini Orle. Sastanak je sazvao načelnik Ervin Vujica.

Nastavi čitati

Kultura

FOTO Predstavljen Ljetopis Grada Velike Gorice 2018

Objavljeno

on

20.03.2019. Velika Gorica – Predstavljanje 15. broja Ljetopisa Grada Velike Gorice. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Novi 15. broj Ljetopisa Grada Velike Gorice predstavljen je večeras u posve ispunjenoj vijećnici Pučkog otvorenog učilišta. Na dvjestopedeset stranica nalaze se prilozi četrdeset autora i tri stotine fotografija. Prilozi su posvećeni najrazličitijim velikogoričkim temama: povijesti, znanosti, gradskom životu, tradiciji, kulturi, sportu, mladeži, vjeri, kulturno-umjetničkom stvaralaštvu, zabavi. Kroz mozaik priloga nastojalo se uhvatiti život našeg grada, Turopolja i okolice.

20.03.2019. Velika Gorica – Predstavljanje 15. broja Ljetopisa Grada Velike Gorice. Foto: David Jolić/cityportal.hr

U predstavljanju su sudjelovali urednik Miljenko Muršić i autori priloga. Posjetitelje su pozdravili zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec i ravnateljica POU-a Anita Pišković. Prigodni umjetnički program izveo je Tamburaški sastav ”To je to”. Moderatorica je bila Mirjana Marković.

20.03.2019. Velika Gorica – Predstavljanje 15. broja Ljetopisa Grada Velike Gorice. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon predstavljanja Ljetopisa prijateljsko druženje je nastavljeno uz prigodni domjenak.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 378 - 20.12.2018.

Facebook

Izdvojeno