Poveži se s nama

Crna kronika

Imali su opaki scenarij? U Velikom Polju započeli pljačkaški pohod, ali sve im se izjalovilo

Objavljeno

Dvojica lopova, 27-godišnjak i njegov sedam godina stariji kompanjon, upali su u automehaničarsku radionicu u Velikom Polju u Nadinskoj ulici iz koje su ukrali računalo i više automobilskih ključeva, među kojima i ključ osobnog automobila VW golf V. Odvezli su se zatim do napuštene kuće u Dračevičkoj ulici i tamo sakrili ukradeni automobil, dok ga 27-godišnjak nije uspio zamijeniti za BMW 325, čijeg je vlasnika uspio dovesti u zabludu.

 

Policija kaže kako im je stala na kraj, a da su pljačkaški pohod krenuli još 8./9. kolovoza i počinili materijalnu štetu od 70 tisuća kuna. To, međutim, nije sve. Uskoro su se vratili na mjesto ‘zločina’.

 

foto: google maps

foto: Google maps

“Utvrđeno je da su osumnjičeni zajedno počinili još dva kaznena djela krađe i to 26. kolovoza 2016. u Vrbanićevoj ulici na ulici ispred stambene zgrade otuđili moped yamaha zagrebačkih registracijskih oznaka u vlasništvu trgovačkog društva iz Zagreba, a na korištenju kod zaposlenika – dostavljača koji se dovezao na navedenu adresu gdje je dostavljao naručenu hranu. Osumnjičeni su nakon krađe moped odvezli u Veliko Polje, Dračevičku ulicu, gdje su ga naknadno pronašli policijski službenici. Sumnja se da su drugu krađu počinili 13. rujna 2016., na adresi Sv. Mateja u Zagrebu, kada su otuđili moped piaggio daruvarskih registracijskih oznaka u vlasništvu trgovačkog društva iz Daruvara, koji je bio na korištenju kod zaposlenika koji je prevozio pošiljke te se odvezli na adresu prebivališta prvoosumnjičenog 27-godišnjaka u Kašini i tamo ostavili moped. Moped su tijekom kriminalističkog istraživanja pronašli policijski službenici i vratili ga vlasniku. Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 21.000 kuna“, kažu iz policije, detaljno opisujući scenarij pljačkaškog dvojca.

 

Crna kronika

Novi detalji policijske akcije u Kobiliću, uhićeni provalnik (65) imao je pomagače

Muškarac s područja Nove Gradiške, zajedno s još dvojicom počinitelja, provalio je u kuću u Kobiliću

Objavljeno

on

Muškarac (65) kojega je policija uhitila tijekom provale u kuću u Kobiliću u noći u subotu, kazneno djelo nije počinio sam. Naime, s njime su bila još dvojica muškaraca koji su ipak uspjeli pobjeći.

Podsjetimo, u 1.20 sati u subotu, policija je zaprimila dojavu građana koji je kazao kako je u Kobiliću uočio trojicu muškaraca koji preskaču ogradu te ulaze u kuću za koju zna da je trenutno prazna, s obzirom da se stanari nalaze u inozemstvu.

– Brzom reakcijom policije uhvaćen je jedan od počinitelja. Doista se radilo o pravom bijegu s mjesta događaja. Naime, svi su se razbježali, a govorimo o pola 2 ujutro, što znači da je bio mrkli mrak. Policijski službenici u neposrednoj blizini kuće uhitili su 65-godišnjeg muškarca s područja Nove Gradiške, a obradom je utvrđeno da su počinitelji provalili u kuću, no zbog dolaska policije su pobjegli – ispričao je inspektor Nikica Ljubanović.

Budući da se vlasnik kuće nalazi na radu u inozemstvu, još nije poznato što je iz kuće ukradeno te će to policija utvrditi kada se vlasnik vrati i pregleda kuću. Do tada, kuća ostaje zapečaćena.

Nastavi čitati

Crna kronika

FOTO Do temelja izgorjela drvena kuća u Petrovini

Prema dojavi, u kući se u vrijeme požara nalazila jedna osoba. Srećom, do dolaska vatrogasaca već je bila na sigurnom

Objavljeno

on

Srećom, nitko nije ozlijeđen u požaru koji je planuo rano ujutro u ponedjeljak. Dojavu da se zapalila drvena kuća u Petrovini JVP Velika Gorica dobila je u 5.13 sati, a prema dojavi u kući se nalazila 71-godišnja vlasnica kuće. Gorički vatrogasci brzo reagirali i u kratkom vremenu stigli na intervenciju s dva vozila i devet vatrogasaca.

Foto: JVP Velika Gorica

– Zatekli smo drvenu kuću u plamenu, ali je srećom gospođa koja živi u kući već izašla van i bila je na sigurnom. Kad smo mi stigli na mjesto požara, krov je već bio propao unutra – objasnio je Ivica Maceković, zapovjednik JVP Velika Gorica, te dodao kako je intervencija trajala do 7.50 sati.

Materijalna šteta je velika budući da je drvena kuća izgorjela do temelja.

Na kraju, vatrogasci su uputili i apel građanima.

– U kućanstvima koja se griju na kruta goriva postoji veća opasnost od nastajanja požara radi neodržavanja dimovodnih kanala, neodržavanja peći i grijalica te neodgovorno rukovanje istim. Čim zima pokaže svoje zube, to još više dolazi do izražaja i nažalost učestale su ovakve slike. Upozoravamo građane da pažljivo i odgovorno rukuju sa svojim pećima i grijalicama te ih konstantno održavaju da se izbjegnu nemili događaji. Današnja intervencija je srećom završila samo sa materijalnom štetom, a falilo je malo da bude i kobnije – kažu iz JVP Velika Gorica.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Crna kronika

Policija ulovila 65-godišnjaka dok je provaljivao u kuću, pokušao je pobjeći…

Noćna akcija u Kobiliću, policajci su morali koristiti silu

Objavljeno

on

Policija je noćas u 1.35 sati u Kobiliću uhitila muškarca kojeg su zatekli prilikom počinjenja kaznenog djela teške krađe provaljivanjem u kuću. Muškarac (65) provaljivao je u kuću u vlasništvu 42-godišnjaka, a policija je morala koristiti sredstva prisile radi sprečavanja bijega.

– 65-godišnjak je priveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje – kažu iz policije.

Nastavi čitati

Reporter 400 - 17.12.2020.

Facebook

Izdvojeno