Poveži se s nama

Vijesti

Idući vikend humanitarna utrka 0:24 RUN

Uzletno-sletna staza Zračne luke Franjo Tuđman ugostit će humanitarnu utrku

Objavljeno

Uzletno-sletna staza Zračne luke Franjo Tuđman ugostit će humanitarnu utrku 0:24 RUN, koja će startati točno 24 minute nakon ponoći s 28. na 29. rujna. Sav prihod od utrke bit će doniran na račun Zaklade – dječja onkologija Rebro, a kotizacije za utrku rasprodane su u rekordnom vremenu.

– Utrka je koncipirana tako da sudionici u 45 minuta moraju prijeći jedan krug na stazi dugoj 5 kilometara, a atraktivna organizacija starta grandioznim vatrometom koji će se održati netom prije početka utrke. Trkači će zadanu trasu prolaziti okruženi civilnim zrakoplovima, ali i MIG-ovima, a svaki njihov korak, na reflektorima osvijetljenoj stazi iz zraka će pratiti helikopter MUP-a. Prije prolaska kroz cilj trkače očekuje tzv.vodeni pozdrav i veliki tulum uz DJ-a – poručili su organizatori.

Svi koji žele podržati ovu akciju i uplatiti sredstva mogu to učiniti na humanitarni račun IBAN: HR6723600001300132456, uz naznaku ‘Donacija za Zakladu’.

Organizatori utrke su 24sata u suradnji s Međunarodnom zračnom lukom Zagreb.

Vijesti

Policija će sutra pojačano nadzirati autobuse i kamione

Akcija će se provoditi na području cijele Policijske uprave zagrebačke

Objavljeno

on

Na području Policijske uprave zagrebačke sutra od 7 do 15 sati provodit će se akcija nadzora teretnih vozila i autobusa.

– Tijekom provođenja akcije nadzirati će se tehnička ispravnost vozila, valjanost preventivnog tehničkog pregleda, brzina, vrijeme vožnje, prekidi vožnje i razdoblje odmora vozača koji obavljaju cestovni prijevoz tereta i putnika te ostale prekršaje. Posebnu pozornost posvetit će se nadzoru autobusa, a naročito onih koji su označeni za prijevoz djece – poručili su iz PUZ-a.

I u nastavku tjedna policija će nastaviti provoditi redoviti nadzor teretnih vozila i autobusa.

Nastavi čitati

Vijesti

MIG-ovi HRZ-a u akciji sve do petka

Moguća probijanja zvučnog zida

Objavljeno

on

Eskadrila borbenih aviona HRZ-a iz sastava 91. zrakoplovne baze od danas do petka provodit će redovite letačke aktivnosti tijekom kojih je moguće probijanje zvučnog zida. MIG-ovi će letjeti svakim danom od 10 do 15 sati.

– Letovi će se izvoditi na području kontinentalne i istočne Hrvatske na visini iznad 10 tisuća metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera – poručili su iz MORH-a.

Nastavi čitati

Vijesti

Grad dodjeljuje 50 stipendija

Učenicima 500, a studentima 1000 kuna stipendije

Objavljeno

on

Grad Velika Gorica raspisao je natječaj za dodjelu stipendija. Dodijelit će se 50 stipendija, 25 srednjoškolcima i 25 studentima. U svakoj kategoriji dodijelit će se 15 stipendija prema izvrsnosti i 10 prema socijalnom statusu.

Stipendije su namijenjene učenicima trećih i četvrtih razreda, odnosno studentima od druge godine dodiplomskog studija pa nadalje.

Prijaviti se možete do 29. listopada. Više o natječaju možete pronaći ovdje.

– Za dodatne upute kandidati se mogu obratiti Upravnom odjelu za predškolski odgoj, školstvo i šport Grada Velike Gorice, Trg kralja Tomislava 34, soba 314 ili na broj tel. 6269-914, od 8 do 15 sati – poručili su iz Grada.

Nastavi čitati

Reporter 386 - 16.09.2019.

Facebook

Izdvojeno