Poveži se s nama

Vijesti

Idući tjedan kreću rekreativni programi i škola plivanja na gradskom bazenu

Plivački klub Gorica i Sinkro klub VG Aquabetta sutra počinju s treninzima

Objavljeno

Gradski bazen Velika Gorica nastavlja s organizacijom plivačkih programa za djecu i umirovljenike. Tako ponovno kreću Bebe ribe za djecu od 1 – 5 godina, bebe vidre za djecu od 3 – 5 godina, tečaj učenja plivanja za djecu od 5 – 12 godina, usavršavanje plivanja za plivače do 15 godina te korektivno vježbanje za umirovljenike.

Djeca od jedne do pet godina moći će uživati u vodi utorkom i četvorkom od 17 do 17,45 sati. Program se odvija u malom bazenu. Uključen je jedan od roditelja koji u suradnji s voditeljem provodi vježbe privikavanja na vodu. Cijena programa mjesečno iznosi 250 kuna

Oni malo stariji, stari od tri do pet godina uz asistenciju roditelja i nadzorom voditelja učit će osnovne plivačke vještine, kao što su vježbe disanja, plutanja, klizanja na vodi, ronjenja itd. Cijena programa mjesečno iznosi 300 kuna, a održavat će se ponedjeljkom, srijedom i petkom od 17 do 17,45 sati.

Škola plivanja za djecu uzrasta od pet do 12 godina održavat će se u ciklusima od tri tjedna, svakim radnim danom od 15,30 do 16,15 sati te od 18,30 do 19,15 sati. Cijena programa iznosi 300 kuna.

Mladi starosti do 15 godina moći će naučiti i usavršiti svoje plivačke tehnike u sklopu programa usavršavanja plivanja, koji će se održavati ponedjeljkom i srijedom od 20 do 20,45 sati te utorkom i četvrtkom od 9,30 do 10,15 sati. Cijena mjesečno iznosi 200 kuna.

Gradski bazen organizira i korektivno vježbanje za umirovljenike. Program je namijenjen svima koji imaju potrebu za rekreacijskim ili rehabilitacijskim vidom korektivnog vježbanja u vodi. Vježba se u grupama od 10 do 15 korisnika.

– Ovaj program provodi se u dvije opcije:
2 puta tjedno u terminima od 11 do 11.45 sati i od 12.30 do 13.15 sati utorkom i četvrtkom (osim blagdana). Cijena ove opcije je 80 kuna.
3 puta tjedno u terminima od 11 do 11.45 sati i od 12.30 do 13.15 sati ponedjeljkom, srijedom i petkom (osim blagdana). Cijena ove opcije je 100 kuna.
Programi kreću u ponedjeljak, 25. svibnja, a upisi i sve dodatne informacije mogu se dobiti na mail: bazen@srcvg.hr. Od sutra s aktivnostima kreću Plivački klub Gorica i Sinkro klub VG Aquabetta – poručili su iz Gradskog bazena Velika Gorica.

Vijesti

Tri nova slučaja u županiji: Dva u Zaprešiću, jedan u Velikoj Gorici

Velikogorička ispostava županijskog Zavoda za javno zdravstvo dosad je zabilježila 52 slučaja zaraze koronavirusom, od čega je 36 ljudi već izliječeno, a četvero ih je preminulo

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, na području Zagrebačke županije do četvrtka u 11 sati evidentirane su 192 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o tri osobe više, ali su i četiri osobe izliječene. Tako su na području Zagrebačke županije trenutno aktivna 52 slučaja. Do sad su ukupno izliječene 133 osobe, a sedam ih je preminulo, stoji u najnovijem izvješću županijskog Stožera.

Kao i svakoga dana, iz Županije su objavili i tablicu s brojkama, a u njoj je vidljivo da se novi slučajevi zaraze odnose na dva u Zaprešiću i jedan u Velikoj Gorici. Naša ispostava županijskog Zavoda za javno zdravstvo dosad ima zabilježena 52 slučaja. Dosad je 36 zareženih izliječeno, a četvero ih je preminulo.

Nastavi čitati

Vijesti

Vatrogasci u otežanim uvjetima spriječili širenje požara u podrumu

U podrumu kuće u Ulici kneza Mislava izbio je požar, no velikogorički vatrogasci brzom su reakcijom spriječili veću nevolju

Objavljeno

on

Začule su se u srijedu nešto iza podneva sirene vatrogasnih vozila, projurili su gorički vatrogasci gradskih ulicama, i to u smjeru Ulice kneza Mislava. Gorjelo je u podrumskim prostorijama kuće koje koristi trgovačko društvo. Naši vatrogasci brzo su riješili problem i sve je, nasreću, završilo bez žrtava, samo uz materijalnu štetu.

“Brzom reakcijom vatrogasaca spriječeno je daljnje širenje i razvoj požara. Iako su vatrogasci bili suočeni s visokom temperaturom i velikom količinom dima te nemogućnošću brzog odimljavanja prostora, intervencija je brzo privedena kraju. Ovim putem apeliramo na oprez ukoliko se nađete u okolnostima kakve su prisutne u ovom događaju!”, poručili su iz JVP-a.

Nastavi čitati

Kultura

Kak se spominamo v Turopolu: Snimaj se dok govoriš našim dijalektom

Otvoren je natječaj za najbolju videosnimku izvornog turopoljskog dijalekta, koja će trajati do 14. rujna

Objavljeno

on

Već osmu godinu zaredom u Velikoj Gorici se obilježavaju Dani europske baštine, velike i vrijedne međunarodne manifestacije, a svake godine tema je drukčija. Ove godine objavljen je poziv za slanjem videosnimaka na temu “Kak se spominamo v Turopolu”, a upućen je udrugama, umjetničkim organizacijama, ustanovama, samostalnim umjetnicima, učenicima i studentima, nastavnicima medijske i zavičajne kulture, građanima Velike Gorice i Turopolja, ljubiteljima tradicijske baštine…

Okvirna pravila su da snimka ne smije trajati duže od tri minute, da na njima moraju biti izvorni govornici turopoljskog dijalekta te da tekstovi prikazuju izvorne govornike koji opisuju svakodnevne životne situacije, recitiraju pjesme, zagonetke, molitve, recepte… Može se raditi i o razgovoru dvaju ili više izvornih govornika turopoljskog dijalekta, koji je 2017. godine postao zaštićeno kulturno dobro Hrvatske, a sve skupa može se snimati i mobitelom, bez visokih tehnoloških zahtjeva.

Uz video, treba ispuniti i Izjavu o suglasnosti za korištenje, pa sve do poslati na adresu natjecaj.kultura@gorica.hr. Najbolji će, kažu iz organizacije Dana europske baštine, dobiti i nagrade.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno