Poveži se s nama

Vijesti

Idući tjedan kreću rekreativni programi i škola plivanja na gradskom bazenu

Plivački klub Gorica i Sinkro klub VG Aquabetta sutra počinju s treninzima

Objavljeno

Gradski bazen Velika Gorica nastavlja s organizacijom plivačkih programa za djecu i umirovljenike. Tako ponovno kreću Bebe ribe za djecu od 1 – 5 godina, bebe vidre za djecu od 3 – 5 godina, tečaj učenja plivanja za djecu od 5 – 12 godina, usavršavanje plivanja za plivače do 15 godina te korektivno vježbanje za umirovljenike.

Djeca od jedne do pet godina moći će uživati u vodi utorkom i četvorkom od 17 do 17,45 sati. Program se odvija u malom bazenu. Uključen je jedan od roditelja koji u suradnji s voditeljem provodi vježbe privikavanja na vodu. Cijena programa mjesečno iznosi 250 kuna

Oni malo stariji, stari od tri do pet godina uz asistenciju roditelja i nadzorom voditelja učit će osnovne plivačke vještine, kao što su vježbe disanja, plutanja, klizanja na vodi, ronjenja itd. Cijena programa mjesečno iznosi 300 kuna, a održavat će se ponedjeljkom, srijedom i petkom od 17 do 17,45 sati.

Škola plivanja za djecu uzrasta od pet do 12 godina održavat će se u ciklusima od tri tjedna, svakim radnim danom od 15,30 do 16,15 sati te od 18,30 do 19,15 sati. Cijena programa iznosi 300 kuna.

Mladi starosti do 15 godina moći će naučiti i usavršiti svoje plivačke tehnike u sklopu programa usavršavanja plivanja, koji će se održavati ponedjeljkom i srijedom od 20 do 20,45 sati te utorkom i četvrtkom od 9,30 do 10,15 sati. Cijena mjesečno iznosi 200 kuna.

Gradski bazen organizira i korektivno vježbanje za umirovljenike. Program je namijenjen svima koji imaju potrebu za rekreacijskim ili rehabilitacijskim vidom korektivnog vježbanja u vodi. Vježba se u grupama od 10 do 15 korisnika.

– Ovaj program provodi se u dvije opcije:
2 puta tjedno u terminima od 11 do 11.45 sati i od 12.30 do 13.15 sati utorkom i četvrtkom (osim blagdana). Cijena ove opcije je 80 kuna.
3 puta tjedno u terminima od 11 do 11.45 sati i od 12.30 do 13.15 sati ponedjeljkom, srijedom i petkom (osim blagdana). Cijena ove opcije je 100 kuna.
Programi kreću u ponedjeljak, 25. svibnja, a upisi i sve dodatne informacije mogu se dobiti na mail: bazen@srcvg.hr. Od sutra s aktivnostima kreću Plivački klub Gorica i Sinkro klub VG Aquabetta – poručili su iz Gradskog bazena Velika Gorica.

HOTNEWS

Na trećoj sjednici Gradskog vijeća, vijećnici će raspravljati o 30 točaka dnevnog reda

Također, na dnevnom redu nalazi se i prezentacija Studije o javnom lokalnom prijevozu, a vijećnici će doznati i status projekta „Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracije Velika Gorica“..

Objavljeno

on

Gorički gradski vijećnici, sjest će po treći puta u vijećničke klupe 26.listopada, kada će raspravljati o 30 točaka dnevnog reda. Među njima će biti izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Velike Gorice za 2021.godinu, ali i brojna druga izvješća o radu goričkih gradskih ustanova poput Muzeja Turopolja, Pučkog otvorenog učilišta, dječjih vrtića, Razvojne agencije VE-GO-RA, Javne vatrogasne postrojbe i drugih…

Vijećnici će odlučivati i o lokalnim porezima grada, obnovi zgrade Područne škole Dubranec, imenovanju ulice u Velikoj Mlaki, kao i odavanju suglasnosti gradonačelniku za sklapanje Ugovora o izgradnji komunalne infrastrukture s tvrtkom iz Velikog Polja.

Također, na dnevnom redu nalazi se i prezentacija Studije o javnom lokalnom prijevozu, a vijećnici će doznati i status projekta „Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracije Velika Gorica“.

Sjednica Gradskog vijeća zakazana je za 26.listopada s početkom u 9 sati, a dnevni red možete pronaći ovdje.

Nastavi čitati

Moja županija

Postanite na tri godine član Savjeta mladih Zagrebačke županije

Kandidati moraju biti državljani Republike Hrvatske s prebivalištem ili boravištem na području županije, u dobi od 15 do navršenih 30 godina života…

Objavljeno

on

Županijska skupština Zagrebačke županije objavila je javni poziv za predlaganje kandidata za članove i zamjenike članova Savjeta mladih Zagrebačke županije.

– Savjet mladih Zagrebačke županije osniva se kao savjetodavno tijelo Zagrebačke županije s ciljem aktivnog sudjelovanja mladih u razvoju javne politike za mlade na području županije. Trinaest članova Savjeta mladih te trinaest zamjenskih članova, bira Županijska skupština Zagrebačke županije na mandat od tri godine – ističu iz Zagrebačke županije.

Pravo predlaganja kandidata za članove Savjeta imaju udruge koje su sukladno statutu ciljno i prema djelatnostima opredijeljene za rad s mladima i za mlade, učenička vijeća, studentski zborovi, pomladci političkih stranaka, sindikalnih ili strukovnih organizacija u Republici Hrvatskoj i neformalne skupine mladih od najmanje 50 mladih, a svi sa sjedištem na području županije. Prilikom isticanja kandidature za člana predlagatelji mogu predložiti samo jednog kandidata za člana te jednog kandidata za njegovog zamjenika. Kandidati moraju biti državljani Republike Hrvatske s prebivalištem ili boravištem na području županije, u dobi od 15 do navršenih 30 godina života.

Prijedlozi se podnose Odboru za izbor i imenovanja Županijske skupštine Zagrebačke županije do 3. studenoga 2021. godine.

 

Nastavi čitati

Vijesti

Mobitel ukrao u Velikoj Gorici, a prodao ga u Glini

Mobitel je ukraden u Ulici Ljudevita Posavskog.

Objavljeno

on

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Krađa“ na štetu 42-godišnjaka.

Sumnja se da je 34-godišnjak 11. srpnja 2021. godine oko 3.30 sati u Ulici Ljudevita Posavskog u Velikoj Gorici, s unaprijed stvorenom namjerom da tuđu pokretnu stvar oduzme drugome s ciljem njezinog protupravnog prisvajanja, došao do 42-godišnjaka koji je sjedio na travi te mu otuđio mobilni uređaj. Odmah nakon toga osobnim je automobilom pobjegao s mjesta događaja. Ujedno, sumnja se, otuđeni je mobilni uređaj prodao trećoj osobi u Glini.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici podnijeli posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Nastavi čitati

Reporter 408 - 23.09.2021.

Facebook

Izdvojeno