Poveži se s nama

Vijesti

I ove godine subvencije za dovoz pitke vode i odvoz fekalija

Objavljeno

Grad Velika Gorica i u ovoj godini nastavlja sa sufinanciranjem odvoza fekalija i dovoza pitke vode kućanstvima.

Odvoz fekalne kanalizacije bit će sufinanciran  sa 200 kuna po cisterni, isključivo tvrtke VG vodoopskrba i to za potrebe odvodnje na području Grada, osim u naseljima u kojima je izgrađena mreža fekalne kanalizacije i postoji mogućnost priključenja na nju. Listu redoslijeda pražnjenja septičkih jama formirat će tvrtka.

Grad će sa 200 kuna subvencionirati i dio troškova prijevoza pitke vode, za udaljenost do 10 kilometara i 230 kuna za prijevoz preko 10 kilometara, po cisterni od 8 m3. Subvencija će se primijeniti samo za dovoz vode za piće, također putem VG vodoopskrbe, jedan puta mjesečno po domaćinstvu, na području gdje nije izgrađena vodoopskrbna mreža.

Vijesti

VIDEO Vrtićanci iz Cicibana prikazali lucijske običaje

Osim turopoljske tradicije, djeca iz Cicibana prikazala su i običaje iz drugih europskih zemalja

Objavljeno

on

Povodom proslave blagdana svete Lucije u Dječjem vrtiću Ciciban organiziran je prigodni program. Dječica su nam otkrila neke činjenice vezane uz proslavu zaštitnice Velike Gorice i Turopolja. Osim turopoljske tradicije, djeca iz Cicibana prikazala su i običaje iz drugih europskih zemalja. Tako su djeca iz njemačkog programa prikazali njemačke običaje, a ona iz engleskog programa, naravno engleske običaje. Sve ih je spojila ideja svjetlosti koja će obasjati predstojeće blagdane.

Nastavi čitati

Vijesti

Humanitarna sarmijada – dobar razlog da u nedjelju ne kuhate

Ručak počinje u 12 sati

Objavljeno

on

KUD Čiče, Udruga bosanskih Posavljaka “Izvorni običaji” i KUU “Turopoljska tradicija” u nedjelju će ispred Centra za posjetitelje, pored Muzeja Turopolja, pripremati obožavanu zimsku deliciju – sarmu. Posjetitelji će tako za 20 kuna moći ručati, ali i pomoći sestrama Loreni i Ivi te akciji “Za naš korak”. Naime, udrugama će se na trećoj po redu Sarmijadi pridružiti Buvljakuše i prijatelji, pa će ona imati i humanitarni karakter.

“Ovime ćemo dati svoj doprinos akciji prikupljanja novčanih sredstava za sestre, a u koju se već uključio veliki broj naših sugrađana. Novac koji prikupimo donirat ćemo obitelji Rinčić”, kažu organizatori.

Ručak počinje u 12 sati, a ionako ukusna sarma imat će još bolji okus kada znate da tako nekome pomažete.

Nastavi čitati

Obrazovanje

FOTO Počinje energetska obnova zgrade Srednjih škola

Objavljeno

on

09.12.2019. Velika Gorica. Početak energetske obnove zgrade Srednjih škola. Foto: David Jolić/cityportal.hr

”Zapisnik o uvođenju izvođača radova u posao na energetskoj obnovi zgrade Srednje škole Velika Gorica” potpisali su danas (ponedjeljak, 09. prosinca 2019. godine) na sastanku u prostoru Srednje škole: Pročelnik Upravnog odjela za fondove Europske unije, regionalnu i međunarodnu suradnju Zagrebačke županije (Velimir Kokot), projektant Građevinskog projekta (Dalimir Jurković), Izvođač radova – Matinčević d.o.o., pružatelji usluge Stručnog i Investicijskog nadzora te predstavnici Srednjih škola Grada Velike Gorice (Srednja strukovna škola, Ekonomska škola i Gimnazija). Ovim aktom i zvanično je označen početak na energetskoj obnovi zgrade Srednjoškolskog centra uključujući i sportsku dvoranu.

09.12.2019. Velika Gorica. Početak energetske obnove zgrade Srednjih škola. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Projekt ”Energetska obnova zgrade Srednje škole Velika Gorica” je projekt Zagrebačke županije i njegova ukupna vrijednost iznosi 30.817.443,78 kuna. Europska unija sufinancirala je projekt iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 15.155.068,10 kuna.

09.12.2019. Velika Gorica. Početak energetske obnove zgrade Srednjih škola. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kompletan projekt treba biti realiziran do 09. prosinca 2020. godine, a krajnji rok je 22. veljače 2021. godine. Nakon potpisivanja zapisnika svi sudionici sastanka obišli su školsku zgradu i sportsku dvoranu.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno