Poveži se s nama

Vijesti

HSP AS suspendirao goričku članicu Predsjedništva stranke Vlatku Kovač

Objavljeno

U službenom priopćenju HSP AS-a objavio je kako je jednoglasnom odlukom Časnog suda od 2. listopada na 60 dana suspendirana članica Predsjedništva HSP AS iz Velike Gorice i predsjednica Županijskog-vijeća HSP AS ZGŽ Vlatka Kovač.

HSP Ante Starčević - Vlatka Kovač

“Nakon iznimno loših rezultata koje je HSP AS kao dio Domovinske koalicije ostvario na prijevremenim parlamentarnim izborima, određeni stranački dužnosnici ponijeli su se izrazito nekorektno prema svojim suradnicima, ali i suprotno Statutu i Etičkom kodeksu HSP AS. U tome je prednjačila Vlatka Kovač. Tijekom predizborne kampanje nije provodila stranačke Odluke niti se ponašala u skladu s ovlastima koje je preuzela pri organizaciji na terenu. Takvo ponašanje je bilo nastavak njezine ustaljene prakse nesazivanja stranačkih tijela na razini Zagrebačke županije niti bilo kakve koordinacije prema nižim stranačkim tijelima prilikom donošenja Odluka u Skupštini Zagrebačke županije”, kažu iz HSP AS i dodaju kako je prijava protiv nje zaprimljena iz njihove podružnice u Zaprešiću.

 

Vlatka Kovač kratko nam je telefonom rekla kako na ovo nema komentara jer je za isto doznala iz priopćenja medijima, dakle ne zna što joj se stavlja na teret, i dodaje kako nije ranije imala saznanja o nezadovoljstvu njezinim radom. Također, smatra kako odluku o suspenziji može donijeti tek Predsjedništvo stranke, a ono se, kako kaže, još nije sastalo.

 

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO Osobna molitva u Crkvi NBDM

Objavljeno

on

27.03.2020. Velika Gorica. Osobna molitva u Crkvi NBDM. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Na vratima Crkve Navještenja Blažene Djevice Marije istaknuta je obavijest: ”Za osobnu molitvu župna crkva bit će otvorena od 07:30 do 10:00 i od 16:00 do 18:30 sati. U crkvi smije biti prisutno najviše deset osoba pazeći pritom da razmak između osoba bude barem 2 metra.”

Galerija fotografija

Nastavi čitati

HOTNEWS

COVID-19: 46 pozitivnih osoba na području Zagrebačke županije

Grad Sveta Nedelja ima najveći broj zaraženih.

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije u petak 27.ožujka evidentirano je 46 osoba kojima je dokazana bolest uzrokovana novim koronavirusom, njih oko 1.200 se nalazi u samoizolaciji, a jedna osoba je izliječena.

 Broj oboljelih prema ispostavama Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije:

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve stanovnike da poštuju upute Nacionalnog Stožera civilne zaštite jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze virusom COVID-19. Podsjećamo također da zbog velike preopterećenosti broja 112:

  1. Ukoliko zovete hitnu pomoć s FIKSNOG telefona nazovite 194 ili 6223 045
  2. Ukoliko zovete hitnu pomoć s MOBILNOG telefona nazovite 6223 045

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO Šarenilo maski na goričkim ulicama

Objavljeno

on

27.03.2020. Velika Gorica. Šarenilo maski. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Svakodnevno se povećava broj ljudi koji kao dodatak odijevanju dodaju i zaštitnu masku. Ima ih jednobojnih, šarenih, stiliziranih i onih koje su načinjene u kućnoj radinosti, vjerujemo da sve služe svojoj svrsi – osobnoj zaštiti i zaštiti drugih. Sve su zanimljive na svoj način, napravljene su od raznih materijala a njihovo šarenilo i razigranost boja pokazuju kako su njihovi autori i u prijetećoj pandemiji koronavirusa sačuvali zdrav duh, kreativnost i optimizam.

27.03.2020. Velika Gorica. Šarenilo maski. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Maska pruža adekvatnu zaštitu ako pokriva područje od korijena nosa do ispod brade. Obvezne su za medicinsko osoblje.

27.03.2020. Velika Gorica. Šarenilo maski. Foto: David Jolić/cityportal.hr

”Ona je zaštita ako osoba ima simptome. Više štiti osobu koja je bolesna i koja ima simptome nego što štiti zdravu osobu” (Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo).

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno