Poveži se s nama

HOTNEWS

Hrvatska nogometna reprezentacija se vraća u Veliku Goricu

Objavljeno

Velika Gorica i Zagrebačka županija se vraćaju u projekte Hrvatskog nogometnog saveza koji uključuju i organizacije važnih događanja. Tako je u utorak u velikogoričkom hotelu Garden Hill održana mini konferencija HNS-a Središta Zagreb u kojoj su sudjelovali tajnici i instruktori nogometa pet Županijskih nogometnih saveza (Zagrebački nogometni savez, NS Zagrebačke županije, NS Karlovačke županije, NS Krapinsko Zagorske županije i NS Sisačko Moslavačke županije). Unutar konferencije razgovaralo se o razvoju i aktivnostima selektivnog programa mlađih uzrasnih kategorija kao i problematike amaterskog nogometa u središtu Zagreb. Najavljeni su i brojni pozitivni pomaci unutar novih aktivnosti nacionalnog Saveza a u korist razvoja amaterskog nogometa i infrastrukture u županijama.

06.02.2017. Velika Gorica – HNS Središte Zagreb održalo mini konferenciju u Velikoj Gorici. foto: HNS

Domaćin skupu bio je NS Zagrebačke županije i njegov predsjednik i član Izvršnog odbora HNS-a Nenad Črnko, operativno je sjednicu vodio instruktor HNS-a Sreten Ćuk, a ispred nacionalnog Saveza prisutne su pozdravili Neven Šprajcer, koji je zadužen za koordinaciju reprezentativnih aktivnosti i Zorislav Srebrić.

06.02.2017. Velika Gorica – HNS održao sjednicu središta Zagreb u Velikoj Gorici. foto: HNS

Potvrđeno je i kako će Velika Gorica biti domaćin U21 reprezentaciji punih tjedan dana od 19. – 27. ožujka 2018. godine kada će reprezentacija na velikogoričkom gradskom stadionu odigrati i utakmicu protiv Moldove. Prije toga će se mlada reprezentacija pripremati na gradskom stadionu za utakmicu protiv Češke koja se igra 23. ožujka u Opavi (Češka), nakon koje se mlada reprezentacija ponovno vraća u Veliku Goricu i hotel Garden Hill u kojem će biti smješteni mladi reprezentativci i stožer Nenada Gračana. Dio je ovo aktivnosti kojima se nakon što je Nenad Črnko postao predsjednik Županijskog nogometnog saveza i član Izvršnog odbora HNS-a žele pojačati i nacionalne nogometne aktivnosti u Zagrebačkoj županiji koja je po prvi puta i vrlo značajno zastupljena u tijelima Hrvatskog nogometnog saveza u kojima je svoje pozicije dobio i NS Zagrebačke županije u čak pet radnih tijela što do sada nikad nije bio slučaj.

06.02.2017. Velika Gorica – HNS Središte Zagreb održalo mini konferenciju u Velikoj Gorici. foto: HNS

Ovo je vrlo čvrsta potvrda i Nogometnom savezu Zagrebačke županije i svim nogometnim djelatnicima i granskim savezima kako se njihov rad cijeni i valorizira i u najvišim tijelima nacionalnog saveza što je vrlo važno za daljnji razvoj amaterskog nogometa i sporta uopće u gradovima i općinama županije. Danas je na konferenciji istaknuta i činjenica koja se premalo vrednuje i spominje u društvu, a to je da se u okviru Hrvatskog nogometnog saveza samo u omladinskim kategorijama u jednom natjecateljskom vikendu odigra preko 3000 utakmica u dva dana koje u prosjeku gleda preko 210.000 gledatelja (statistika je rađena na bazi 70 gledatelja po utakmici), a kad tome pridodamo i seniorska natjecanja nogomet u Hrvatskoj mjesečno prati preko milijun gledatelja i to je podatak koji još uvijek premalo koristimo za promidžbu ne samo sporta već i lokalnog hrvatskog turizma, bez obzira na regiju u kojoj se nalazimo.

06.02.2017. Velika Gorica – HNS Središte Zagreb održalo mini konferenciju u Velikoj Gorici. foto: HNS

 

HOTNEWS

Na goričkom području dva novozaražena

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Velike Gorice u posljednjih 24 sata koronavirusom su zaražene dvije nove osobe. Radi se o jedina dva nova slučaja na području Zagrebačke županije. Do danas je u Gorici zabilježeno ukupno 45 slučajeva COVID-19, 36 ljudi je ozdravilo, a troje umrlo.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Počinje ljetni kamp za djecu: Osim kupanja na bazenu, isprobat će i sportove u dvorani

Za aktivan početak ljeta pobrinuo se Gradski bazen Velika Gorica, a na kamp se mogu prijaviti i plivači i neplivači

Objavljeno

on

Zadovoljni prošlogodišnjim odazivom i reakcijama djece, iz Gradskog bazena Velika Gorica odlučili su i ove godine organizirati ljetni kamp za djecu od 7 do 12 godina. Sve počinje 29. lipnja, a trajat će do 17. srpnja, u tri smjene po pet dana. Dio aktivnosti u sklopu ljetnog kampa održava se u Gradskoj sportskoj dvorani. Djeca će u ljetnom kampu imati malu školu plivanja, moći će se slobodno kupati u bazenu, ponudit će im brojne sportske aktivnosti u dvorani, a u svemu će ih  pratiti kineziolozi. Tako će djeca moći isprobati sve sportove koje požele, od graničara do streličarstva.

– Smjena traje pet dana i to smo stavili u period dok roditelji još rade, a prije nego što svi odu na more. Ovo je dobar način da popune vrijeme jer škola će biti gotova, a dosta roditelja ne zna kuda sa svojim mališanima tako da im je ovo idealna prilika. Uz to se djeca bave sportom i zdravo žive, dok roditelji rade ili imaju druge obveze u tom jutarnjem terminu od 8 do 16 sati – objasnio je Darko Ćopić, voditelj Gradskog bazena, i dodao kako prijave traju do 24. lipnja, a prijaviti se mogu i plivači i neplivači.

Ćopić je napomenuo i kako će se pridržavati svih protuepidemioloških mjera koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

 

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno