Poveži se s nama

HOTNEWS

Hrvatska nogometna reprezentacija se vraća u Veliku Goricu

Objavljeno

Velika Gorica i Zagrebačka županija se vraćaju u projekte Hrvatskog nogometnog saveza koji uključuju i organizacije važnih događanja. Tako je u utorak u velikogoričkom hotelu Garden Hill održana mini konferencija HNS-a Središta Zagreb u kojoj su sudjelovali tajnici i instruktori nogometa pet Županijskih nogometnih saveza (Zagrebački nogometni savez, NS Zagrebačke županije, NS Karlovačke županije, NS Krapinsko Zagorske županije i NS Sisačko Moslavačke županije). Unutar konferencije razgovaralo se o razvoju i aktivnostima selektivnog programa mlađih uzrasnih kategorija kao i problematike amaterskog nogometa u središtu Zagreb. Najavljeni su i brojni pozitivni pomaci unutar novih aktivnosti nacionalnog Saveza a u korist razvoja amaterskog nogometa i infrastrukture u županijama.

06.02.2017. Velika Gorica – HNS Središte Zagreb održalo mini konferenciju u Velikoj Gorici. foto: HNS

Domaćin skupu bio je NS Zagrebačke županije i njegov predsjednik i član Izvršnog odbora HNS-a Nenad Črnko, operativno je sjednicu vodio instruktor HNS-a Sreten Ćuk, a ispred nacionalnog Saveza prisutne su pozdravili Neven Šprajcer, koji je zadužen za koordinaciju reprezentativnih aktivnosti i Zorislav Srebrić.

06.02.2017. Velika Gorica – HNS održao sjednicu središta Zagreb u Velikoj Gorici. foto: HNS

Potvrđeno je i kako će Velika Gorica biti domaćin U21 reprezentaciji punih tjedan dana od 19. – 27. ožujka 2018. godine kada će reprezentacija na velikogoričkom gradskom stadionu odigrati i utakmicu protiv Moldove. Prije toga će se mlada reprezentacija pripremati na gradskom stadionu za utakmicu protiv Češke koja se igra 23. ožujka u Opavi (Češka), nakon koje se mlada reprezentacija ponovno vraća u Veliku Goricu i hotel Garden Hill u kojem će biti smješteni mladi reprezentativci i stožer Nenada Gračana. Dio je ovo aktivnosti kojima se nakon što je Nenad Črnko postao predsjednik Županijskog nogometnog saveza i član Izvršnog odbora HNS-a žele pojačati i nacionalne nogometne aktivnosti u Zagrebačkoj županiji koja je po prvi puta i vrlo značajno zastupljena u tijelima Hrvatskog nogometnog saveza u kojima je svoje pozicije dobio i NS Zagrebačke županije u čak pet radnih tijela što do sada nikad nije bio slučaj.

06.02.2017. Velika Gorica – HNS Središte Zagreb održalo mini konferenciju u Velikoj Gorici. foto: HNS

Ovo je vrlo čvrsta potvrda i Nogometnom savezu Zagrebačke županije i svim nogometnim djelatnicima i granskim savezima kako se njihov rad cijeni i valorizira i u najvišim tijelima nacionalnog saveza što je vrlo važno za daljnji razvoj amaterskog nogometa i sporta uopće u gradovima i općinama županije. Danas je na konferenciji istaknuta i činjenica koja se premalo vrednuje i spominje u društvu, a to je da se u okviru Hrvatskog nogometnog saveza samo u omladinskim kategorijama u jednom natjecateljskom vikendu odigra preko 3000 utakmica u dva dana koje u prosjeku gleda preko 210.000 gledatelja (statistika je rađena na bazi 70 gledatelja po utakmici), a kad tome pridodamo i seniorska natjecanja nogomet u Hrvatskoj mjesečno prati preko milijun gledatelja i to je podatak koji još uvijek premalo koristimo za promidžbu ne samo sporta već i lokalnog hrvatskog turizma, bez obzira na regiju u kojoj se nalazimo.

06.02.2017. Velika Gorica – HNS Središte Zagreb održalo mini konferenciju u Velikoj Gorici. foto: HNS

 

HOTNEWS

Polet bolji od Turopoljca

Objavljeno

on

JEDINSTVENA ŽUPANIJSKA LIGA , 14. kolo

U turopoljskom derbiju Jedinstvene županijske lige domaći nogometaši Poleta uvjerljivom prezentacijom na Zvrniku riješili su pobjednika protiv Turopoljca iz Kuča. Kod vodećeg gola domaćih kapetanu Ivici Sučiću uveliko je pomogao Ivan Balenović od kojeg se lopta odbila u mrežu. Mladi domaći igrač Matej Robić podebljao je rezultat iz gužve u šesnaestercu krajem prve dionice dvoboja. Ipak kad je iskusni Sučić okomito proigrao Ivana Zagorca pred gol gostiju u 53. minuti, najbolji buševski strijelac loptu je majstorski poslao iza leđa vratara Turopoljca, kako se kasnije pokazalo za nedostižnih 3:0.

POLET (B) – TUROPOLJAC 3:0

BUŠEVEC. SRC Zvrnik. Gledatelja 100.
Sudac: Hrgović (Zagreb). Pomoćnici: Vuković i Geller.

STRIJELCI: 1:0 – Sučić (24), 2:0 – Robić (43), 3:0 – Zagorec (53).

POLET (B): Bradić, Brajković, Tičarić, Sovina, Skrbin (od 68. Kovačević), Stuparić, Šestak (od 56. Milanović), Pejak, Zagorec (od 70. Mikulić), Sučić, Robić. TRENER: Mario Paviša.

TUROPOLJAC: I. Zagorac, Cavrić (od 46. Đuksi), Bušić, Balenović, Radilović, Matasić, Šestok, Milatović, Čaić (od 67. Filep), Lučić, Sesar (od 73. Žugaj). TRENER: Vlado Horvat.

Nastavi čitati

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: Uspješni i naglavačke te kako biti brži od gripe!

Pogledajte i naše ostale teme – Kako će se u Novom Čiću prerađivati lan, čime je Snježana Dianežević očarala žiri na Izboru za najuzorniju seosku ženu i udomiteljstvo – plemenitost za ljepše odrastanje!

Objavljeno

on

Nastavi čitati

HOTNEWS

FOTO Župnik i vinogradari u Kosnici svečano krstili mošt u vino

Objavljeno

on

10.11.2019. Kosnica. Blagdan Sv. Martina, Martinje. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Blagdan Sv. Martina, Martinje, proslavljeno je tijekom vikenda diljem Turopolja i Vukomeričkih gorica ceremonijalom simboličnog prevođenja mošta u mlado vino (”krštenje vina”). U Kosnici su sinoć tradicionalnu manifestaciju organizirali župnik Stjepan Tenšek, Udruga vinogradara i vinara Grozd i DVD Kosnica. Nakon mise u Crkvi Svetog Martina u Šćitarjevu spomenuti ceremonijal, špelancija, izveden je u Vatrogasnom domu u Kosnici, koji je bio premali da primi sve pajdaše i pajdašice.

10.11.2019. Kosnica. Blagdan Sv. Martina, Martinje. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Špelanciju je vodio meštar martinjskog ceremonijala i pučki pjesnik Stjepan Vitez, a kuma je bila Snježana Dijanežević, ovogodišnja prva pratilja najuzornije hrvatske seoske žene. Nakon podužeg podsjećanja na Svetog Martina, čitanja martinjskog statuta i litanija prešlo se na kušanje mladog vina.

10.11.2019. Kosnica. Blagdan Sv. Martina, Martinje. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Vojni kapelan Željko Savić vodio je zajedničku molitvu prije uživanja u bogatoj trpezi te zabavu uz odličnu živu svirku i pjesmu. Vrijedni članovi DVD Kosnica i djelatnice u kuhinji sve su besprijekorno pripremili i servirali posjetiteljima. Muzički program živom svirkom i pjesmom odradila je tročlana grupa Party Time.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 387 - 24.10.2019.

Facebook

Izdvojeno