Poveži se s nama

Vijesti

Hoće li u subotu Velika Gorica dobiti svjetskog rekordera?

Podržite Vlahovića i Basića u njihovom nevjerojatnom pothvatu

Objavljeno

Na vježbalištu u Parku Franje Tuđmana u 17 sati dvojica Goričana pokušat će postaviti nove rekorde u sklekovima i zgibovima.

Bivši atletičar i dvostruki finalist Svjetskog prvenstva u Street Workoutu Petar Bruno Basić pokušat će izvesti 1000 sklekova zaredom, odnosno u jednoj seriji. Računa kako će mu za to trebati oko pola sata.

Bivši svjetski prvak u powerliftingu s 25-godišnjim sportskim iskustvom u raznim sportovima Marin Vlahović pokušat će postaviti novi svjetski rekord u zgibovima u minuti. Najviši zabilježen rezultat u ovoj disciplini je 57 zgibova u minuti Declana Burnsa iz 1981, a Vlahović najavljuje kako će pokušati napraviti više od 60 zgibova u minuti. Ako uspije oboriti rekord, namjerava nastaviti s izvedbom i unutar pet minuta napraviti više od 200 zgibova.

Dvojac je na Facebook-u najavio pohod na rekorde, u slučaju da Hrvatska postane prvak svijeta. To se ipak nije dogodilo, ali po njihovoj shvaćanju, koje dijele mnogi u Hrvatskoj i svijetu, naši reprezentativci su istinski prvaci, pa i moralni pobjednici Svjetskog prvenstva u nogometu. Zato, u čast „Vatrenih“, ove subote će dati sve od sebe da postave nove svjetske standarde u popularnim vježbama zgibova i sklekova.

Vijesti

Jedan novi oboljeli, više od 200 Goričana u samoizolacij

Stožer je izdao 1.811 propusnica, a Crveni križ i dobrovoljna vatrogasna društva dnevno zaprime oko 500 poziva za pomoć

Objavljeno

on

Velika Gorica s današnjim danom broji 13 zaraženih koronavirusom, dok je više od 200 građana u samoizolaciji.

Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice aktiviran je prije 18 dana, a od tada je donio niz mjera na koje je danas ponovno podsjetio načelnik Stožera, zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

– Naša dobrovoljna vatrogasna društva po mjesnim odborima, osim što pomažu potrebitim sugrađanima, vrše i ophodnju. Ophodnju vršimo i u gradskim četvrtima kako bi vidjeli pridržavaju li se naši sugrađani preporučenih mjera. Ustrojili smo i odjel za izdavanje propusnica, a do danas smo ih izdali 1.811 – kazao je Kolarec.

Grad Velika Gorica osnovao je i Službu za nužnu pomoć koja starijim sugrađanima dostavlja namirnice i lijekove, a do danas je ta služba primila oko 4.000 poziva te ih, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa i dobrovoljnim vatrogasnim društvima, riješila.

– Zovite, dobit ćete što treba, ali molim vas ostanite doma – kazao je gradonačelnik Barišić.

Gradonačelnik Dražen Barišić najavio je i fond za poduzetnike, koji su zbog pandemije koronavirusa i odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite morali zatvoriti poslovanje, a iz njega će biti isplaćeno dva milijuna kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Pronađena Fabia ukradena u Novom Zagrebu

Objavljeno

on

Automobil marke Škoda Fabia zagrebačkih registracija policija je jučer, 28. ožujka, u 15.45 sati pronašla u Lazini Čičkoj u Črnkovcu. Vlasnik automobila je 60-godišnjak, a netko mu ga je ukrao nekoliko dana ranije na području Novog Zagreba.

Nastavi čitati

Crna kronika

Tijelo nepoznatog muškrarca pronađeno u rijeci Savi

Objavljeno

on

Policija javlja kako je jučer, 28. ožujka, u 14.30 sati u Strmecu Bukevskom pronađen leš nepoznate muške osobe. Tijelo je bilo u rijeci Savi, a na njemu nisu pronađene ozljede koje bi upućivale na kazneno djelo. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno