Poveži se s nama

Vijesti

Hoće li mu netko stati na kraj?! Serijski razbojnik pljačkao i na Staru godinu

Ponovno je meta razbojnika bila trgovina Mlin i pekare, a jedina razlika je što je maskirani počinitelj u akciju krenuo na početku radnog vremena, a ne na kraju, kao u prethodnim slučajevima…

Objavljeno

Budio se novi dan, posljednji u staroj godini, još nije otkucalo ni sedam sati ujutro, kad je nepoznati razbojnik odlučio krenuti u akciju. I, kako se čini, nastaviti niz. Nepoznati počinitelj je u 6:50 sati ušao maskiran u trgovinu Mlin i pekare u Ulici Ivana Gorana Kovačića. Ponovno je, kao i u prethodnih šest slučajeva, bio naoružan. Pištoljem je zaprijetio 32-godišnjoj zaposlenici i odnio plijen od nekoliko tisuća kuna.

Priča je, naravno, već dobro poznata, uz tu promjenu što je ovoga puta razbojnik odlučio svoje odraditi na početku radnog vremena, a ne na kraju, kao što je bilo u prethodnim slučajevima. Ne mijenja to previše u dojmu da je riječ o istom počinitelju, razbojniku koji već dva mjeseca doslovno maltretira zaposlenice ovog lanca trgovina po cijelom Turopolju. Za policiju je i dalje neuhvatljiv, cijela ova priča polako se pretvara u pravu trakavicu, a jedino dobro u svemu tome je što nitko nije nastradao. Unatoč tome, bilo bi krajnje vrijeme da se tom manijaku stane na kraj…

Ovdje pročitajte kako iz perspektive blagajnice izgleda iskustvo kad maskirani razbojnik s pištoljem uđe u trgovinu i odradi svoje.

Vijesti

VIDEO VIJEST Pogledajte štrajkašku pjesmu nastavnika

Djelatnici Osnovne škole Eugena Kumičića poslali jasnu glazbenu poruku odgovornima

Objavljeno

on

Štrajk hrvatskih nastavnika ušao je u drugi tjedan. Prosvjetari su se pokazali kao tvrd orah i nema naznaka da će skoro popustiti u svojim zahtjevima. Nastavnici iz Osnovne škole Eugena Kumičića poslali jasnu glazbenu poruku odgovornima. Poslušajte preradu Gibonnijeve pjesme ‘Ovo mi je škola’ u izvedbi goričkih učitelja i profesora.

Nastavi čitati

Vijesti

‘Zasadi drvo, ne budi panj’ poručili su iz Posavine

Mještani Općine Orle u subotu sade stabla kod škola u Bukevju i Veleševcu

Objavljeno

on

Iz Općine Orle pozvali su mještane da se pridruže akciji ‘Zasadi drvo, ne budi panj’ u sklopu koje će u subotu kod škola u Bukevju i Veleševcu posaditi nova stabla. Akcija se provodi u sklopu šire građanske inicijative ‘Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj’.

– Cilj akcije je da nas se što više okupi i da na javnim površinama zasadimo što više stabala. Sadnice smo osigurali, a vaše je samo da ponesete potreban alat za sadnju te naravno, dobru volju – poručili su organizatori.

Akcija kreće u 8 sati kod škole u Bukevju, a u popodnevnim satima seli se kod škole u Veleševcu.

Nastavi čitati

Kultura

Sladoledi Miljenka Muršića u Čakovcu

Objavljeno

on

18.10.2019. Čakovec. Predstavljanje romana ”The Sladoleds” Miljenka Muršića. Foto: Autor

Roman za mladež “The Sladoleds” velikogoričkog autora Miljenka Muršića predstavljen je u Knjižnici “Nikola Zrinski” u Čakovcu, u petak, 18. listopada 2019. godine. Zagrebački nakladnik “Alfa” nedavno je objavio ovaj roman u svojoj poznatoj ediciji “Knjiga za mladež”. Na promociji u Čakovcu predstavili su ga urednik Božidar Prosenjak i sam autor.

18.10.2019. Čakovec. Predstavljanje romana ”The Sladoleds” Miljenka Muršića. Foto: Autor

Roman govori o četvero tinejdžera, dva prijatelja i dvije prijateljice, koji se stalno druže i zajedno idu na sladoled. Među njima razvijaju se simpatije. Da bi “osvojio” svoju odabranicu i da bi mu se ona divila, Miran, jedan od likova, sklada pjesmu i osniva rock sastav. Problemi, peripetije i nesporazumi koji se pojavljuju razrješavaju se kroz odlazak na sladoled i kroz rock svirku.

Miljenko Muršić okušao se praktično u svim vrstama književnog stvaralaštva – poeziji, prozi, esejima, dramama i igrokazima, slikovnicama. Ovo mu je prvi roman za mladež. Naslovnu stranicu i prekrasne ilustracije napravio je strip autor Matija Pisačić.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 386 - 16.09.2019.

Facebook

Izdvojeno