Poveži se s nama

Vijesti

Hoće li mu netko stati na kraj?! Serijski razbojnik pljačkao i na Staru godinu

Ponovno je meta razbojnika bila trgovina Mlin i pekare, a jedina razlika je što je maskirani počinitelj u akciju krenuo na početku radnog vremena, a ne na kraju, kao u prethodnim slučajevima…

Objavljeno

Budio se novi dan, posljednji u staroj godini, još nije otkucalo ni sedam sati ujutro, kad je nepoznati razbojnik odlučio krenuti u akciju. I, kako se čini, nastaviti niz. Nepoznati počinitelj je u 6:50 sati ušao maskiran u trgovinu Mlin i pekare u Ulici Ivana Gorana Kovačića. Ponovno je, kao i u prethodnih šest slučajeva, bio naoružan. Pištoljem je zaprijetio 32-godišnjoj zaposlenici i odnio plijen od nekoliko tisuća kuna.

Priča je, naravno, već dobro poznata, uz tu promjenu što je ovoga puta razbojnik odlučio svoje odraditi na početku radnog vremena, a ne na kraju, kao što je bilo u prethodnim slučajevima. Ne mijenja to previše u dojmu da je riječ o istom počinitelju, razbojniku koji već dva mjeseca doslovno maltretira zaposlenice ovog lanca trgovina po cijelom Turopolju. Za policiju je i dalje neuhvatljiv, cijela ova priča polako se pretvara u pravu trakavicu, a jedino dobro u svemu tome je što nitko nije nastradao. Unatoč tome, bilo bi krajnje vrijeme da se tom manijaku stane na kraj…

Ovdje pročitajte kako iz perspektive blagajnice izgleda iskustvo kad maskirani razbojnik s pištoljem uđe u trgovinu i odradi svoje.

Vijesti

U javni prijevoz od sutra s maskom

Mjera stupa na snagu u ponoć

Objavljeno

on

Broj oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj i dalje raste, pa je nacionalni Stožer civilne zaštite dobio novu odluku, a ona se tiče javnog prijevoza. Naime, vozači i ostali zaposlenici i putnici moraju obavezno koristiti medicinske maske te se pridržavati općih mjera. Putniku koji nema masku prijevoznik ne smije dozvoliti ulazak u prijevozno sredstvo. Mjera stupa na snagu u ponoć.

– Vozač ne smije pokrenuti vozilo ako svi putnici nemaju maske – kazao je Davor Božinović.

Nastavi čitati

Vijesti

Za zapošljavanje žena koje će brinuti za starije osobe Općina Orle dobila gotovo milijun kuna

Projekt Zaželi ušao je u drugu fazu

Objavljeno

on

Općina Orle dobila je 926.000 kuna za projekt “Zaželi” kojim će se s područja općine zaposliti 10 žena. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava 19. lipnja načelniku Ervinu Vujici uručili su predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović te ravnatelj HZZ-a Ane Lončar.

– Mi smo 2017. lansirali ovaj projekt, on je ostvario jako dobre rezultate, ukupno je financirano 322 projekta za koja je odobreno više od milijardu kuna, i to bespovratnih, iz sredstava Europskog socijalnog fonda – kazao je Plenković.

Kroz provedbu programa Zaželi zaposleno je više od 6.000 žena, a uključeno je 30.000 starijih osoba koje su zbrinute u vlastitom domu, a koje bi bez tih usluga imale vrlo teške okolnosti za samostalni život.

– Želim podsjetiti da je ovdje ciljna skupina bila upravo teže zapošljive žene, zrele srednje dobi i to u ruralnim krajevima – istaknuo je Plenković i dodao kako je time država ispunila svoju temeljnu zadaću, popunivši onaj dio tržišta rada koji privatni sektor teško može popuniti.

Ministar Josip Aladrović objasnio je da sam projekt Zaželi sadrži tri komponente: komponentu zapošljavanja, komponentu obrazovanja i komponentu osposobljavanja te izrazio uvjerenje da će sve to poboljšati kvalitetu života korisnika i svakodnevnih aktivnosti na koje osobe zaposlene kroz ovaj projekt utječu.

Nastavi čitati

Vijesti

Nakon mjesec dana na goričkom području novi slučaj koronavirusa

Objavljeno

on

Nakon jučerašnja dva nova slučaja, u Zagrebačkoj županiji ponovno je zabilježen slučaj zaraze koronavirusom. Radi se o osobi s područja goričke ispostave Doma zdravlja. U Gorici je do danas ukupno zaraženo 40 osoba, a tri su preminule. Tako je danas do 11 sati evidentirano 139 osoba kojima je potvrđena bolest COVID-19. Do sada je ukupno izliječeno 125 osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno