Poveži se s nama

Vijesti

Hladno vam je? Bez brige, već u utorak će nas grijati 13 stupnjeva

Velikogorička jutra ovih su dana izrazito hladna i neugodna, ali već za nekoliko dana moći ćemo opet uživati u suncu i značajno višim temperaturama

Objavljeno

Za one koji vole zimske radosti ovo su dani uživanja. Za početak, u onim trenucima kad se ujutro probudiš za posao, krmeljavih očiju jedva se izvučeš iz kreveta, nekako se spremiš za polazak, još možda i malo nervozan što kasniš, pa dođeš do automobila i shvatiš da te čeka – struganje! Stakla su zaleđena sa svih strana, zaledi se i cesta, zima udara na najjače, a onda shvatiš da je zapravo tek počelo. Da nas tek čeka ulazak u prosinac, pa onda još i siječanj, pa veljača… Struganja i zimskih “radosti” koliko ti srce želi.

Međutim, postoje tu i dobre vijesti. Evo, već sljedeći tjedan ćemo se malo odmoriti od takvih aktivnosti. Ludo vrijeme, koje varira od umjetnog proljeća do ljute zime u samo dan, dva ili tri, nastavlja u svom ritmu. Kako kažu prognostičari, već početkom sljedećeg tjedna zagrijat će nas kasnojesenska verzija sunca, a temperature bi trebale otići u debeli plus. Još će subotnje jutro biti u minusu, tijekom dana bit će jedva koji stupanj u plusu, a onda će krenuti ljepše vrijeme.

U ponedjeljak je najavljeno sunce koje se probija kroz oblake i temperatura od 10-11 stupnjeva. U utorak bi oblaci trebali nestati, a temperatura dobaciti i do vrlo ugodnih 13. U nastavku tjedna malo će zahladiti, ali samo koji stupanj, tako da će termometar pokazivati nekih sedam, osam ili devet stupnjeva. U danima kad se otvori goričko klizalište, zima će se nakratko povući pred jeseni, bit će ugodno prošetati gradom u prvim danima “Prosinca u Gorici”. A onda, kad to prođe, opet dolazi zima… Ukratko, uživajmo dok možemo.

Vijesti

Jedan novi oboljeli, više od 200 Goričana u samoizolacij

Stožer je izdao 1.811 propusnica, a Crveni križ i dobrovoljna vatrogasna društva dnevno zaprime oko 500 poziva za pomoć

Objavljeno

on

Velika Gorica s današnjim danom broji 13 zaraženih koronavirusom, dok je više od 200 građana u samoizolaciji.

Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice aktiviran je prije 18 dana, a od tada je donio niz mjera na koje je danas ponovno podsjetio načelnik Stožera, zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

– Naša dobrovoljna vatrogasna društva po mjesnim odborima, osim što pomažu potrebitim sugrađanima, vrše i ophodnju. Ophodnju vršimo i u gradskim četvrtima kako bi vidjeli pridržavaju li se naši sugrađani preporučenih mjera. Ustrojili smo i odjel za izdavanje propusnica, a do danas smo ih izdali 1.811 – kazao je Kolarec.

Grad Velika Gorica osnovao je i Službu za nužnu pomoć koja starijim sugrađanima dostavlja namirnice i lijekove, a do danas je ta služba primila oko 4.000 poziva te ih, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa i dobrovoljnim vatrogasnim društvima, riješila.

– Zovite, dobit ćete što treba, ali molim vas ostanite doma – kazao je gradonačelnik Barišić.

Gradonačelnik Dražen Barišić najavio je i fond za poduzetnike, koji su zbog pandemije koronavirusa i odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite morali zatvoriti poslovanje, a iz njega će biti isplaćeno dva milijuna kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Pronađena Fabia ukradena u Novom Zagrebu

Objavljeno

on

Automobil marke Škoda Fabia zagrebačkih registracija policija je jučer, 28. ožujka, u 15.45 sati pronašla u Lazini Čičkoj u Črnkovcu. Vlasnik automobila je 60-godišnjak, a netko mu ga je ukrao nekoliko dana ranije na području Novog Zagreba.

Nastavi čitati

Crna kronika

Tijelo nepoznatog muškrarca pronađeno u rijeci Savi

Objavljeno

on

Policija javlja kako je jučer, 28. ožujka, u 14.30 sati u Strmecu Bukevskom pronađen leš nepoznate muške osobe. Tijelo je bilo u rijeci Savi, a na njemu nisu pronađene ozljede koje bi upućivale na kazneno djelo. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno