Poveži se s nama

Vijesti

Hladno vam je? Bez brige, već u utorak će nas grijati 13 stupnjeva

Velikogorička jutra ovih su dana izrazito hladna i neugodna, ali već za nekoliko dana moći ćemo opet uživati u suncu i značajno višim temperaturama

Objavljeno

Za one koji vole zimske radosti ovo su dani uživanja. Za početak, u onim trenucima kad se ujutro probudiš za posao, krmeljavih očiju jedva se izvučeš iz kreveta, nekako se spremiš za polazak, još možda i malo nervozan što kasniš, pa dođeš do automobila i shvatiš da te čeka – struganje! Stakla su zaleđena sa svih strana, zaledi se i cesta, zima udara na najjače, a onda shvatiš da je zapravo tek počelo. Da nas tek čeka ulazak u prosinac, pa onda još i siječanj, pa veljača… Struganja i zimskih “radosti” koliko ti srce želi.

Međutim, postoje tu i dobre vijesti. Evo, već sljedeći tjedan ćemo se malo odmoriti od takvih aktivnosti. Ludo vrijeme, koje varira od umjetnog proljeća do ljute zime u samo dan, dva ili tri, nastavlja u svom ritmu. Kako kažu prognostičari, već početkom sljedećeg tjedna zagrijat će nas kasnojesenska verzija sunca, a temperature bi trebale otići u debeli plus. Još će subotnje jutro biti u minusu, tijekom dana bit će jedva koji stupanj u plusu, a onda će krenuti ljepše vrijeme.

U ponedjeljak je najavljeno sunce koje se probija kroz oblake i temperatura od 10-11 stupnjeva. U utorak bi oblaci trebali nestati, a temperatura dobaciti i do vrlo ugodnih 13. U nastavku tjedna malo će zahladiti, ali samo koji stupanj, tako da će termometar pokazivati nekih sedam, osam ili devet stupnjeva. U danima kad se otvori goričko klizalište, zima će se nakratko povući pred jeseni, bit će ugodno prošetati gradom u prvim danima “Prosinca u Gorici”. A onda, kad to prođe, opet dolazi zima… Ukratko, uživajmo dok možemo.

Vijesti

VIDEO VIJEST Pogledajte štrajkašku pjesmu nastavnika

Djelatnici Osnovne škole Eugena Kumičića poslali jasnu glazbenu poruku odgovornima

Objavljeno

on

Štrajk hrvatskih nastavnika ušao je u drugi tjedan. Prosvjetari su se pokazali kao tvrd orah i nema naznaka da će skoro popustiti u svojim zahtjevima. Nastavnici iz Osnovne škole Eugena Kumičića poslali jasnu glazbenu poruku odgovornima. Poslušajte preradu Gibonnijeve pjesme ‘Ovo mi je škola’ u izvedbi goričkih učitelja i profesora.

Nastavi čitati

Vijesti

‘Zasadi drvo, ne budi panj’ poručili su iz Posavine

Mještani Općine Orle u subotu sade stabla kod škola u Bukevju i Veleševcu

Objavljeno

on

Iz Općine Orle pozvali su mještane da se pridruže akciji ‘Zasadi drvo, ne budi panj’ u sklopu koje će u subotu kod škola u Bukevju i Veleševcu posaditi nova stabla. Akcija se provodi u sklopu šire građanske inicijative ‘Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj’.

– Cilj akcije je da nas se što više okupi i da na javnim površinama zasadimo što više stabala. Sadnice smo osigurali, a vaše je samo da ponesete potreban alat za sadnju te naravno, dobru volju – poručili su organizatori.

Akcija kreće u 8 sati kod škole u Bukevju, a u popodnevnim satima seli se kod škole u Veleševcu.

Nastavi čitati

Kultura

Sladoledi Miljenka Muršića u Čakovcu

Objavljeno

on

18.10.2019. Čakovec. Predstavljanje romana ”The Sladoleds” Miljenka Muršića. Foto: Autor

Roman za mladež “The Sladoleds” velikogoričkog autora Miljenka Muršića predstavljen je u Knjižnici “Nikola Zrinski” u Čakovcu, u petak, 18. listopada 2019. godine. Zagrebački nakladnik “Alfa” nedavno je objavio ovaj roman u svojoj poznatoj ediciji “Knjiga za mladež”. Na promociji u Čakovcu predstavili su ga urednik Božidar Prosenjak i sam autor.

18.10.2019. Čakovec. Predstavljanje romana ”The Sladoleds” Miljenka Muršića. Foto: Autor

Roman govori o četvero tinejdžera, dva prijatelja i dvije prijateljice, koji se stalno druže i zajedno idu na sladoled. Među njima razvijaju se simpatije. Da bi “osvojio” svoju odabranicu i da bi mu se ona divila, Miran, jedan od likova, sklada pjesmu i osniva rock sastav. Problemi, peripetije i nesporazumi koji se pojavljuju razrješavaju se kroz odlazak na sladoled i kroz rock svirku.

Miljenko Muršić okušao se praktično u svim vrstama književnog stvaralaštva – poeziji, prozi, esejima, dramama i igrokazima, slikovnicama. Ovo mu je prvi roman za mladež. Naslovnu stranicu i prekrasne ilustracije napravio je strip autor Matija Pisačić.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 386 - 16.09.2019.

Facebook

Izdvojeno