Poveži se s nama

Vijesti

HAK: Kolnici su mokri i skliski, na zagrebačkoj obilaznici gužva zbog prometne nesreće

Objavljeno

Zbog prometne nezgode pred čvorom Jankomir na zagrebačkoj obilaznici (A3) u smjeru Bregane, kolona je i zastoj od čvora Lučko, javlja HAK, koji upozorava na mokre i skliske kolnike u većem dijelu zemlje. Prometni izvjestitelji napominju i kako su mogući odroni na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale.

 

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Podsjećamo vozače motornih vozila da u uvjetima smanjene vidljivosti i tijekom dana (kiša, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše…itd.) voze sa upaljenim dnevnim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena”, kažu iz Hrvatskog autokluba.

 

CityTV

VIDEO City puls: Gorički vijećnici sastali se posljednji put, kako do potpora u turizmu, 15.izdanje VG brass festivala…

Objavljeno

on

U 123 izdanju emisije City puls donosimo vam izvješće s posljednje sjednice Gradskog vijeća Grada Velike Gorice u ovom sazivu, što će sve Zagrebačka županija financirati bespovratnim potporama u turizmu, traju prijave na natječaj “Rudolf Perešin”, a doznajte i što nas čeka na ovogodišnjem 15.jubilarnom izdanju VG brass festivala…

Nastavi čitati

Vijesti

Ponovo su uspjeli: Gorička hitna pomoć dobit će prijenosni EKG aparat

VG Legacy ekipa prikupila je dovoljno novaca kako bi opremila hitnu pomoć

Objavljeno

on

Gorički humanitarci VG Legacy uspješno su završili još jednu u nizu svojih akcija. Iako su akciju za opremanje velikogoričke Hitne pomoći započeli još prije nego što je razorni potres pogodio područje Petrinje, 29. prosinca fokus se prebacio na tragediju koja je zadesila stanovnike Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije.

– Na našu veliku žalost, 29. prosinca u 12:19 sve se promijenilo i naš fokus se prebacio na pogođena područja te se s tom odlukom složilo i kompletno vodstvo VG Hitne koji su čak i izrazili želju da se sredstva skupljena za opremanje vozila hitne pomoći prebace za potrebite u pogođenim područjima. No, zakonski okviri to ne dozvoljavaju jer je način provedbe humanitarne akcije vrlo striktan i treba ga se pridržavati. U konačnici, mi smo sretni da će u vozilima velikogoričke Hitne biti prvi prijenosni EKG aparat, koji će spasiti puno života a za sve to ste zaslužni vi, donatori – objavili su iz VG Legacyja te dodali kako je uplata obavljena, a EKG će stiži kroz tri tjedna.

Podsjetimo, dio sredstava ekipa je skupila na akcijama u sklopu Gastro Turopolja, prodajom adventskih vijenaca, a ostatak su donirali građani. Ukupno su za aparat koji spašava živote humanitarci skupili 20 tisuća kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Lopovi tijekom vikenda demontirali traktor, ukrali gorivo iz radnog stroja te vibro nabijač s gradilišta

U dvije krađe šteta gotvo 30 tisuća kuna

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelji tijekom vikenda su ukrali vrijedne alate i dijelove radnih strojeva, javlja gorička policija, te su vlasnicima uzrokovali veliku štetu. Policija je zaprimila dojave o dvije takve krađe.

U mjestu Novaki Ščitarjevski nepoznati je počinitelj u periodu od 28. veljače do 1. ožujka provalio u garažu. Provalnik je obio ulazna vrata kako bi ušao u garažu, a tamo je demontirao i ukrao dijelove s traktora marke IMT te ukrao jednu pumpu. Šteta je oko 10 tisuća kuna.

Nepoznati počinitelj ukrao je vibro nabijač  s gradilišta projekta Aglomeracija velike Gorice. Tijekom vikenda, radnici su stroj ostavili na otvorenom prostoru gradilišta iza naselja Kuče. Osim nabijača podloge, kradljivac je ukrao i dizelsko gorivo iz drugog radnog stroja. Šteta je 18 tisuća kuna.

Nastavi čitati

Reporter 401 - 18.02.2021.

Facebook

Izdvojeno