Poveži se s nama

CityLIGHTS

Grupa BEATTA poručuje: Ne odustajem!

Prva pjesma kao rezultat truda, ljubavi prema glazbi i potencijala za budućnost

Objavljeno

Grupa Beatta za Valentinovo je predstavila svoj prvi singl pod nazivom ‘Ne odustajem’ i tako su ostvarili svoj dugogodišnji san za vlastitom pjesmom. Pjesmu izvode 4 lead vokala, točnije dvostruki duet što je poprilično jedinstvena pojava, a za njen nastanak zaslužna je pjevačica grupe Tadeja Molan.

„Pjesmu u potpunosti potpisuje Tadeja: i tekst i glazbu. Napisala ju je u jedno popodne te snimila uz pratnju gitare. Poslala ju je ostatku ekipe koja je ostala instant paf. Poruka ljubavi koja sve pobjeđuje prodire pod kožu na prvo slušanje. Trebalo je puno truda za osmisliti aranžman dostojan kvalitete ove pjesme, no svatko od članova pridonio je maksimalno i rezultat je tu.“, poručuju iz Beatte.

Foto: Beatta Band

Spot je snimljen u Pučkom veleučilištu u Zaprešiću, a za njega je zaslužan slovenski umjetnik Goran Mikić. „Budući da su novi na sceni, logično je bilo u spotu staviti fokus gotovo isključivo na lead vokale. Želja je bila prenijeti emociju koliko god je to moguće.“, ističu članovi grupe.

Današnja postava Beatte sastavljena je 2011.godine, no sam bend je stariji od četvrt stoljeća. Grupu čini 6 izvođača i svi oni pjevaju, a iza sebe imaju barem tisuću odsviranih svadbi. Ipak, poslovni zanos i ljubav prema glazbi su u najmanju ruku jednaki kao i prije, tvrde u Beatti.

Grupa u pripremi ima još pjesama koje namjeravaju snimiti u skoroj budućnosti, no za sada s ponosom predstavljaju svoj autorski prvijenac ‘Ne odustajem’ kojeg možete poslušati na Youtube kanalu ili Facebook-u benda.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

FOTO Duhovit i efektan oproštaj maturanata od nastavnika

Objavljeno

on

Maturanti Srednje strukovne škole Velika Gorica, generacija 2014./2018., organizirali su za sebe i svoje nastavnike priredbu ”Veseli dan maturanata” u maloj sportskoj dvorani Srednjoškolskog centra. Sve su sami osmislili, uz pomoć Jasminke Tešije, prof., i odličan program duhovito i efektno izveli. Moderatori programa Marija Filković i Matija Prigorac (oboje 3.h), kasnije su im se pridružili Laura Kozarić (3.e) i Luka Pintarić (3.a), su na početku priredbe izrecitirali: ”Dragi naši gosti, hvala što ste došli. Primite pozdrave naše u ime Generacije 2014./2018. vaše. Danas imamo čast da priredbu vodimo, skoro k’o da imamo vlast. Sve godine školovanja našeg bilo nam je teško, bilo nam je lako ispijati pivo svako. Da je srednju školu završiti lako, maturant bi bio svako. Ekipa se rastaje, valjda to zovu odrastanje. Da ne ostanemo zaboravljeni, mi smo Vam iznenađenje pripremili.”

Posebno je efektna i komična bila dodjela nastavnicima ‘policijskih iskaznica’, diploma, avio-karata, zahvalnica, slika i cvjetića, jer šaljivi stihovi o nastavnicima izazivali su salve smijeha i spontani pljesak. Jednako takav učinak imalo je i čitanje najčešćih poštapalica koje su u svakodnevnoj nastavi koristili nastavnici. Kompletna dvorana smijala se do suza kada je prikazan video uradak (autor Luka Kelihar) u kojem elektrotehničari (4.f) pjevaju ‘bećarac’ o nastavnicima (bećarac smo vam smislili iza leđa, nemojte da vas nešto od toga vrijeđa), koji su sami komponirali, a sjajno ga je vodio Marko na harmonici..

Bez krupnih riječi, s malo patetike i nešto više sjete, maturanti su se opraštali od nastavnika, koji su im uzvraćali savjetima i riječima potpore za vrijeme u kojem će susresti sa svim izazovima bliske i daljnje budućnosti. Priredba je završena u kabinetu konobara kušanjem torti i ostalih slastica koje su pripremili učenici kuhari uz pomoć svojih nastavnika.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice, 18. svibnja 2018.

Nakon 22 godine odlučili se vratiti iz Australije, kako bi se u Velikoj Gorici bavili poljoprivredom!

Objavljeno

on

Doznajte kako možete sami uzgojiti limun, od koštice pa sve do berbe. Ne propustite video:

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Festival sportskog duha i pozitivnih vibracija

Na travnjaku ŠRC-a Obrezina nastupilo 310 učenika iz 31 škole s područja Zagrebačke županije

Objavljeno

on

Šesti festival univerzalne športske škole na travnjaku ŠRC-a Obrezina okupio je 310 djece iz 31 škole s područja Zagrebačke županije. Iako su se osnovnoškolci natjecali u 15 disciplina, manifestacija nije bila natjecateljskog karaktera. Bio je to pravi festival sportskog duha i dječjeg veselja. Bez obzira na ostvarene rezultate, djeca su pokazala kako se znaju nositi sa sportskim neuspjesima kao i s uspjesima te se dobro zabaviti. Kako je to danas izgledalo pogledajte u video prilogu.

Nastavi čitati
MONOKL
SOLARIJ
ReporterIzdvojeno