Poveži se s nama

Vijesti

Gradsko vijeće usvojilo drugi paket mjera za pomoć građanima i poduzetnicima

Osim pomoći poduzetnicima, Grad će pomoći i roditeljima predškolske djece, učenika i studenata

Objavljeno

Na 21. sjednici Gradskog vijeća Grada Velike Gorice, koja je i ovoga puta održana elektronskim putem, vijećnici su usvojili drugi paket mjera pomoći građanima i poduzetnicima uslijed epidemije izazvane koronavirusom.

Prva od mjera koju su vijećnici danas potvrdili jest ona o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za financiranje tekućeg poslovanja subjekata malog gospodarstva. Osigurana sredstva u iznosu od 2 milijuna kuna bit će raspodijeljena putem javnog poziva.

Nadalje, roditelji predškolske djece, učenika i studenata koji su dobili otkaz uslijed pandemije COVID-19, dobit će potpiru u iznosu od 1.000 kuna neto po djetetu. Pravo na pomoć ostvaruju podnošenjem zahtjeva Upravnom odjelu za predškolski odgoj, školstvo i šport, pod uvjetom da su oba roditelja/skrbnika dobila otkaz, da je roditelj/skrbnik u jednoroditeljskoj obitelji dobio otkaz, da je samohran roditelj/skrbnik dobio otkaz te da je jedan roditelj/skrbnik dobio otkaz, a drugi ima neto primanja manja od 5.000 kuna.

Treća usvojena mjera je potpuno oslobađanje plaćanja komunalne naknade za poslovne prostore i građevinska zemljišta koja služe obavljanju poslovne djelatnosti, a kojima je privremeno obustavljen rad. Svoje pravo na oslobađanje ostvarit će podnošenjem pisanog zahtjeva Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti i promet. Poptuno se oslobađaju od plaćanja naknade za korištenje javnih površina korisnici javnih površina koji istu nisu u mogućnosti koristiti zbog nastalih okolnosti. Svoje pravo na oslobađanje ostvarit će podnošenjem pisanog zahtjeva Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti i promet Grada Velike Gorice. Zadnja točka je oslobađanje od plaćanja zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu Grada Velike Gorice za subjekte koji zbog nastalih okolnosti ne obavljaju djelatnost. Svoje pravo na oslobađanje ostvarit će podnošenjem pisanog zahtjeva Upravnom odjelu za lokalnu samoupravu.

Vijesti

Najviše kazni ovog vikenda zbog prebrze vožnje

28-godišnjak jedini zaustavljeni vozač koji je vozio pod utjecajem alkohola

Objavljeno

on

Najčešći razlog zbog kojeg su ovog vikenda prometni policajci goričke policije pisali kazne bila je prebrza vožnja. Kaznu zbog toga dobilo je 26 vozača. Još dvoje je policija kaznila zbog nekorištenja pojasa za vrijeme vožnje, a jedan zbog korištenja mobitela tijekom vožnje. Policija je najavila i alkotest za sve zaustavljene vozače, a ovog vikenda u noćnoj akciji policije samo samo su jednog vozača ‘ulovili’ da vozi pod utjecajem alkohola. Naime, u petak u 23.40 sati 28-godišnjak je vozio Ulicom Ljudevita Posavskog, a policija ga je zaustavila kod kućnog broja 47. Alkotestiranjem su mu izmjerili 0.53 promila alkohola u organizmu.

–  Na mjestu događaja mu je privremeno oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati i izdat mu je Obavezni prekršajni nalog te je isključen iz prometa – kažu iz policije.

Nastavi čitati

Sport

Lukavec, Gradići i Odra remizirali

Turopoljac potopio Vatrogasac (Z), Kupa i dalje nezaustavljiva

Objavljeno

on

Autor

Turopoljski nogometni klubovi imali su produženi vikenda jer je Gorica igrala još u petak, subotnje rezultate smo objavili iste večeri a evo i nedjeljnih događanja. Sva tri naša četvrto ligaša Lukavec, Gradići i Odra su odigrali bez pobjednika. Lukavec tako i dalje pomalo gubi korak s vodećim Ravnicama. Gradići su pak dobili gol u 5. minuti nadoknade.

Od petoligaša igrali su samo Lomnica i Turopoljac a učinak je poraz i pobjeda. Nova tri boda je upisao Turopoljac a proslavio se trostruki strijelac Šandor.

U 1. županijskoj ligi istok Kupa iz Pokupskog i dalje melje sve pred sobom. Nova žrtva je Vatrogasac iz Kobilića koji polako gubi korak u borbi za prvaka. Buna je doma odigrala 1:1 s Kloštrom a dinamovci iz Čiča dobili su tri komada u Banovom, zabili nisu ništa. Ova liga sve više postaje neozbiljna. Opet je bilo klubova kojima se izgleda nije igralo. Tako u Obrezinu nije stigao Gaj a u Lonjicu Zvekovac.

 

REZULTATI UTAKMICA:

  1. HNL središte, 22. kolo

Nedjelja, 18. travnja 2021.:

Mladost – Lukavec 3:3 (za Lukavec strijelci Puntarić, Humeljak, Kaurin)

Stubica – Gradići 3:3 (za Gradiće Abazi, Radoš, Pralas)

Odra – Tondach 0:0

 

JŽNL, 23. kolo

Nedjelja, 18. travnja 2021.:

Lomnica – Dinamo (J) 0:1

Turopoljac – Vatrogasac (Z) 4:1 (za Turopoljac Šandor 3, Horvat)

 

  1. ŽNL istok, 21. kolo

Nedjelja, 18. travnja 2021.:

Kupa – Vatrogasac 2:1 (Poturica, Brajković/D. Matković)

Buna – Kloštar 1:1 (za Bunu Đurašin)

Mladost – Gaj (nije igrano jer gosti nisu stigli u Obrezinu)

Ban Jelačić – Dinamo Hidrel 3:0

Nastavi čitati

Sport

Ines Grdenić prvakinja Hrvatske, Mia Mijović brončana

Za Ines slijede pripreme za Europsko seniorsko prvenstvo

Objavljeno

on

Ovog vikenda u Zagrebu se održava  seniorsko prvenstvo Hrvatske na kojem je Karate klub Velika Gorica imao dvije predstavnice.
Prvog dana (subota 17.travnja) Ines Grdenić i Mia Mijović su nastupile u kategoriji -50kg i ostvarile odličan rezultat. Mia je osvojila brončanu medalju, dok je Ines nakon tri vrhunski odrađene borbe osvojila zlatnu medalju.
-Klub je ponosan vidjeti obje članice na postolju te im ovim putem čestitamo! – poručili su iz kluba.
Za Ines slijede pripreme za Europsko seniorsko prvenstvo u Poreču koje se održava u svibnju, a Mia nastavlja pripreme po planu i programu U21 reprezentacije jer Europsko mlađe seniorsko prvenstvo je u kolovozu u Finskoj.

Nastavi čitati

Reporter 402 - 25.03.2021.

Facebook

Izdvojeno