Poveži se s nama

Vijesti

Gradsko vijeće usvojilo drugi paket mjera za pomoć građanima i poduzetnicima

Osim pomoći poduzetnicima, Grad će pomoći i roditeljima predškolske djece, učenika i studenata

Objavljeno

Na 21. sjednici Gradskog vijeća Grada Velike Gorice, koja je i ovoga puta održana elektronskim putem, vijećnici su usvojili drugi paket mjera pomoći građanima i poduzetnicima uslijed epidemije izazvane koronavirusom.

Prva od mjera koju su vijećnici danas potvrdili jest ona o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za financiranje tekućeg poslovanja subjekata malog gospodarstva. Osigurana sredstva u iznosu od 2 milijuna kuna bit će raspodijeljena putem javnog poziva.

Nadalje, roditelji predškolske djece, učenika i studenata koji su dobili otkaz uslijed pandemije COVID-19, dobit će potpiru u iznosu od 1.000 kuna neto po djetetu. Pravo na pomoć ostvaruju podnošenjem zahtjeva Upravnom odjelu za predškolski odgoj, školstvo i šport, pod uvjetom da su oba roditelja/skrbnika dobila otkaz, da je roditelj/skrbnik u jednoroditeljskoj obitelji dobio otkaz, da je samohran roditelj/skrbnik dobio otkaz te da je jedan roditelj/skrbnik dobio otkaz, a drugi ima neto primanja manja od 5.000 kuna.

Treća usvojena mjera je potpuno oslobađanje plaćanja komunalne naknade za poslovne prostore i građevinska zemljišta koja služe obavljanju poslovne djelatnosti, a kojima je privremeno obustavljen rad. Svoje pravo na oslobađanje ostvarit će podnošenjem pisanog zahtjeva Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti i promet. Poptuno se oslobađaju od plaćanja naknade za korištenje javnih površina korisnici javnih površina koji istu nisu u mogućnosti koristiti zbog nastalih okolnosti. Svoje pravo na oslobađanje ostvarit će podnošenjem pisanog zahtjeva Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti i promet Grada Velike Gorice. Zadnja točka je oslobađanje od plaćanja zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu Grada Velike Gorice za subjekte koji zbog nastalih okolnosti ne obavljaju djelatnost. Svoje pravo na oslobađanje ostvarit će podnošenjem pisanog zahtjeva Upravnom odjelu za lokalnu samoupravu.

Vijesti

Zagrebačka županija već 24. dan bez novooboljelih od COVID-19

Velika Gorica i susjedne općine i dalje nastavljaju pozitivan niz

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije izvijestili su kako na području županije nema novooboljelih od bolesti COVID-19. Dobar niz nastavlja se 24 dan zaredom, ali niti danas nema novih ozdravljenja.

Do sada je ozdravilo 116 osoba, a četiri su preminule.

 

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Bernardić u Velikoj Gorici

Čelnik SDP-a posjetio goričku tržnicu i obavio kupnju

Objavljeno

on

Predsjednik Socijaldemokratske partije Davor Bernardić u posjetu je Velikoj Gorici. Jutros se družio s Goričankama i Goričanima, a usput je obavio i kupovinu na goričkoj tržnici.

– Stiglo je vrijeme za promjene i novi početak – poručio je Bernardić iz Velike Gorice.

Nastavi čitati

Crna kronika

Skinuo anlaser i alternator sa strojeva

Na meti lopova našla se i jedna ostava za alat u voćnjaku u Vukovini

Objavljeno

on

Nepoznati lopov u noći s utorka na srijedu odlučio je ‘poslužiti’ se dijelovima s parkiranih strojeva u Obrezini. Pa je tako s utovarivača skinuo elektropokretač iliti anlaser, a s ‘finišera’ električni generator iliti alternator te ukrao 30-tak litara dizelskog goriva.

Lopov je tako 60-godišnjeg vlasnika oštetio za pet tisuća kuna.

Od 17. do 21. svibnja na meti lopova našla se jedna ostava za alat u ograđenom voćnjaku u Vukovini. Lopov je razbio staklo na ostavi te ušao u unutrašnjost.

– Otuđen je jedan akumulator, aparat za gašenje požara, kablovi za paljenje vozila, 40 litara dizelskog goriva te 20-tak drvenih greda. Sveukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 2000 kuna – objasnio je inspektor Nikica Ljubanović.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno