Poveži se s nama

Vijesti

Gradski vijećnici i kandidat za gradonačelnika Ivo Jelušić obišli dječji vrtić u izgradnji

Jelušić je izjavio da će, kada postane gradonačelnik, obilaziti i pratiti izgradnju svih gradskih projekata i uvijek pozivati sve gradske vijećnike bez obzira iz koje su stranke, sve vijećnike iz mjesnih odbora kao i građane gdje se to nalazi

Objavljeno

Gradski vijećnici Grada Velika Gorica SDP-ovi Marijo Zdelar i Katarina Šeravić Lovrak te HSS-ov Igor Horvačić, u pratnji kandidata za gradonačelnika Ive Jelušića obišli su dječji vrtić u izgradnji u Maloj Buni.

– Radujemo se svakom novom projektu i svakom novom mjestu u vrtićima našeg grada. Ovaj vrtić kao i svi drugi objekti, radi se novcima ovoga grada, odnosno građana Velike Gorice. Za ovaj vrtić i mi vijećnici podigli smo ruku i glasali da se on izgradi – kazali su vijećnici.

Nadodali su da je prije nekoliko dana ovaj objekt u izgradnji posjetio i aktualni v.d. gradonačelnika, sam, kao da je ovo projekt jednog čovjeka ili jedne stranke.

– Ovaj projekt je projekt svih nas i radi se novcima svih građana Velike Gorice. Zato smo ga i obišli jer želimo vidjeti kako napreduje i radujemo se njegovu završetku – rekao je SDP-ov Marijo Zdelar.

Ivo Jelušić izjavio je da kada postane gradonačelnik, obilazit će i pratiti izgradnju svih gradskih projekata i uvijek pozivati sve gradske vijećnike bez obzira iz koje su stranke, sve vijećnike iz mjesnih odbora kao i građane gdje se to nalazi.

– To će biti naši zajednički projekti koji će se graditi našim zajedničkim novcima! Neću nikada prisvajati zasluge koje mi ne pripadaju samo za sebe niti se kititi tuđim, to jest zajedničkim perjem – rekao je Jelušić.

Vijesti

Rad za opće dobro u VG Komunalcu odradilo više od 130 osuđenika

U 2020. i 2021. godini odradili su više od 17 tisuća sati.

Objavljeno

on

VG Komunalac  već nekoliko godina surađuje s Ministarstvom pravosuđa u vidu rada osuđenika za opće dobro. Osim što se osuđenicima omogućuje uključivanje u društvenu zajednicu te razvijanje svijesti od štetnosti određenih ponašanja i posljedica izazvanih počinjenim kaznenim, odnosno prekršajnim djelom, rad za opće dobro predstavlja i veliku uštedu za VG Komunalac kao društvo.

U 2020. i 2021. godini do sada je rad za opće dobro u VG Komunalcu odradilo više od 130 osuđenika, što u satima rada iznosi preko 17 tisuća sati.

-Na ovaj način podižemo svijest o ovom korisnom obliku resocijalizacije osuđenika-kažu iz VG Komunalca.

Nastavi čitati

Kultura

Vlatka Bauer predstavit će svoje umjetničke radove na temu bezuvjetne ljubavi majke i djeteta

Izložba će se moći razgledati od 24.rujna do 7.listopada…

Objavljeno

on

Velikogorički ljubitelji umjetnosti, od petka u izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica mogu vidjeti radove Vlatke Bauer, rođene Vukovarke. Riječ je o izložbi „Bezuvjetna ljubav – majke svijeta“ čija je tematska okosnica ovog ciklusa propitivanje ljubavi dvoje bliskih bića, majke i djeteta.

– Radovi su maštoviti, univerzalni, nadahnuti simbolikom i mistikom, a na nekim radovima vidimo strahote razaranja autoričinog rodnoga grada, dramatičnim odnosom crvenih i crnih mrlja kao naznaka tragedije, nevolje koja je zadesila čovjeka. U ovom slučaju crvena boja koja simbolizira krv, stradanje, patnju, ujedno simbolizira i ljubav te ne osjećamo depresiju, tugu i mržnju, već naprotiv, prikazana majka s djetetom simbol je nade, ljubavi i vjere u bolje sutra – ističe mr. sc. Ante Živković Fošar koji će ujedno u petak i službeno otvoriti ovu izložbu u 19 sati.

Izložba će se moć razgledati od 24.rujna do 7.listopada.

 

Nastavi čitati

Vijesti

Na Vukomeričkim goricama berba pri kraju, do 70 posto manje ubranog grožđa nego prethodnih godina

Iduće godine pit će se manje, ali vina će biti vrlo dobra i kvalitetna.

Objavljeno

on

Ovogodišnja berba grožđa bliži se kraju, a vremenske prilike zasada su poslužile vrijedne vinogradare. No usprkos toga vinogradari Vukomeričkih gorica ostali su pomalo razočarani nažalost kao i većina vinogradara iz vinogradarskih regija Središnja bregovita Hrvatska te Slavonija i hrvatsko Podunavlje, budući je urod odnosno količina ubranog grožđa manja za oko 50 pa čak i 70 % nego proteklih godina.

Razlog toga su prije svega jaki proljetni mrazevi, a ponegdje i tuča. S obzirom na ranije spomenuto ove godine trsovi nisu bili jako opterećeni, nije bilo previše padalina stoga nije bilo ni značajnijih prisutnosti bolesti grožđa te je ono ubrano zdravo i u fazi pune zrelosti.

 

Sve to ukazuje da su omjeri sladora i kiselina vrlo dobri, mošt se neće morati puno doslađivati pa će se iduće godine piti puno manje, ali zato zasigurno vrlo dobra i kvalitetna vina.

Galerija fotografija:

 

Nastavi čitati

Reporter 407 - 26.08.2021.

Facebook

Izdvojeno