Poveži se s nama

Sport

Gradski stadion dobiva najmoderniju rasvjetu

U ponedjeljak, 21. svibnja slijedi nastavak 7. sjednice Gradskog vijeća, koja ima čak 40 točaka

Objavljeno

Na 7. sjednici Gradskog vijeća izglasan je prvi rebalans velikogoričkog Proračuna, kojim se predviđa povećanje prihoda od 26 milijuna kuna. Oni sada iznose 382 milijuna kuna, dok se ukupni rashodi i izdaci povećavaju za 28 milijuna kuna i oni iznose 384 milijuna kuna.

Usvojen je prijedlog Odluke o kreditnom zaduženju u iznosu od 30,7 milijuna kuna. Tim će se novcem dovršiti izgradnja gradskog bazena, Spomen doma 153. brigade Hrvatske vojske, energetski obnoviti vrtić Ciciban, rekonstruirati zgrada ‘Stare općine’, dovršiti mrtvačnica gradskog groblja u Kušancu, dok će gradski stadion napokon dobiti potrebnu rasvjetu.

Pročelnica Upravnog odjela za financije Žaneta Štefančić kazala je kako su bili u potrazi za najboljim uvjetima kreditiranja te su ponude zatražili od sedam banaka, od kojih je pet svoje ponude i dostavilo. Na kraju je odluka pala na Erste & Steiermärkische Bank d.d. koja je ponudila najpovoljniju kamatu uz efektivnu kamatnu stopu od 1,3 posto.

„Rok otplate kredita je 7 godina, dospijeće prve rate kredita je 31.3.2020. godine, a naknada za obradu kredita nema. Instrumenti osiguranja plaćanja su mjenice i zadužnice“, pojasnila je pročelnica.

Gradonačelnik Dražen Barišić istaknuo je kako će se kreditnim zaduženjem realizirati izgradnja bazena, najvećeg projekta u povijesti Grada koji je financiran iz gradskog proračuna.

„Bazen je u visokom stupnju obrtničkih radova i otvorenje očekujemo najkasnije sredinom srpnja. Ugovorena cijena je gotovo 37 milijuna kuna bez pristupne ceste s parkiralištem. Važno je reći kako tu nije probijen proračun. Moram reći kako je tu potrebno kreditno zaduženje zato što su nam izostali prihodi koji su bili planirani od Zagrebačke županije“, rekao je Barišić.

Nakon što je HNK Gorica izborila status prvoligaša neophodna je realizacija projekta postavljanja rasvjete na gradskom stadionu, za što je namijenjeno 10 milijuna kuna od ukupnog iznosa kredita. Stadionska rasvjeta imat će sva potrebna osiguranja i dva prateća agregata u slučaju nestanka struje.

„Stadionska rasvjeta se mora izgraditi kako bi stadion dobio na funkciji. To je sada rashod, ali povrat novca će biti vrlo brz. Mi međunarodne utakmice reprezentativnog karaktera bez rasvjete ne možemo igrati u kasnijim satima, niti možemo realizirati televizijski prijenos“, napomenuo je gradonačelnik i HNK Gorici čestitao na uspjehu, a čestitkama su se pridružili i mnogi vijećnici.

Potpredsjednik Gradskog vijeća Damir Šimunić (SDP) istaknuo je kako je HNK Gorica ostvario povijesni uspjeh, koji izlazi iz sportskih okvira.

„Rasvjeta nije hir HNK Gorice, to su propozicije UEFE, da bi se dobila licenca za igranje u prvoj nacionalnoj ligi. I najmanje je bitno koliko će gledatelja biti na tim utakmicama, ali kada nam dolaze klubovi sa juga, sjevera, oni moraju biti najmanje dva dana tu i ostaviti svoj novac našem gradu. A da ne pričam o navijačima koji ih prate tijekom gostovanja. U slučaju da je to zasebna točka, digao bih ruku za rasvjetu na stadionu. Sada sam potpredsjednik Skupštine HNK Gorice, ali nakon ove sjednice, radi stranačke stege i odluke, ja ću podnijeti ostavku na tu funkciju“, najavio je Šimunić.

Željko Stanilović iz BM 365 – Stranke rada i solidarnosti naglasio je kako su na području grada nužni i drugi projekti, poput izgradnje sustava odvodnje, proširenje Doma zdravlja i Zavoda za hitnu medicinu.

„U gomili problema s kojima se naši građani susreću zbog nedostatka zaposlenja, nerješenog stambenog pitanja i slično, naša mladost umjesto na utakmice odlazi u Irsku, Dansku i Njemačku. Gospodine gradonačelniče, na vama je odgovornost, imate stručne procjene, nemojte da poslije budu krivi oni koji su vam dali povjerenje“, rekao je Stanilović, koji je i podržao predloženi rebalans proračuna. 

Vijećnik MOST-a Marko Šimac rekao je kako ostaje ‘to nesretno pitanje’ treba li razvoj grada financirati iz redovitih sredstva proračuna ili iz kredita.„Pitanje je kad krenu drugi kapitalni projekti hoće li trebati biti napravljeni iz novih kredita. Mi nismo protiv razvoja, projekte ćemo podržati, ali mislimo da ih je bolje realizirati iz proračuna“, poručio je Šimac.

U ponedjeljak, 21. svibnja nastavak je 7. sjednice Gradskog vijeća, koja ima čak 40 točaka. Nakon prijedloga Provedbenog plana unapređenja zaštite od požara za Grad Veliku Goricu, nastavit će se 16. točkom, prijedlogom Odluke o proglašenju površina izvan lovišta na području Grada. Posljednja, 40. točka bit će Izvješće Povjerenstva za pregovore sa Strabagom o izmještanju asfaltne baze.

Sport

Festival golova u sudaru Jelačića i Gradića, stiglo vrijeme za kup utakmice

Šestoligaš iz Vukovine i četvrtoligaš iz Gradića odigrali su 3-3 na terenu s umjetnom travom Gradskog stadiona, što je Jelačić bio posljednji test uoči ogleda s Dubravom Vrbovečkom u Kupu, u kojem igraju i ostali naši klubovi

Objavljeno

on

Četvrtoligaš Gradići i šestoligaš Jelačić odigrali su u srijedu navečer, u terminu Lige prvaka, još jednu test utakmicu i na umjetnoj travi stadiona u Velikoj Gorici odigrali 3-3. Trener Jelačića Siniša Mioković ima svoje viđenje dvoboja.

– Zadovoljan sam prikazanim od strane mojih igrača u jednoj utakmici koja je na trenutke izgledala kao natjecateljska. Istina, imamo još puno prostora za napredak u svim segmentima igre. Učinak pojedinaca ne želim komentirati jer je bitna igra momčadi. Također, istaknuo bih da smo još u fazi uigravanja, iako većinu igrača poznajem od ranije. U ovih 10-ak dana dečki su shvatili i prihvatili moj način rada i pokazuju to na terenu. Veseli me što su nam se priključila dva iskusna igrača, Bandalo i Ivanjko, koji će sigurno zaoštriti konkurenciju, što su i pokazali u dosadašnjim pripremnim utakmicama – kazao je Mioković i dodao:

– Sad nas očekuje prva službena kup utakmica, protiv Mraclina u gostima, koja će nam poslužiti da se još više uigramo i pripremimo za ono što nas čeka 10. ožujka u nastavku prvenstva, na gostovanju u Dubravi Vrbovečkoj – kazao je Miokovića.

Trener Jelačića Siniša Mioković zadovoljan je kako igrači prihvaćaju njegove zahtjeve

Spomenimo i ostale parove 1. kola kup natjecanja NS Velika Gorica koje se igraju u nedjelju, 24. veljače: Lomnica – Mladost Obrezina, Turopolje – Turopoljac, Vatrogasac Kobilić – Dinamo Hidrel, Buna – Meštrica. Svi susreti startaju u 15 sati, osim Bune i Meštrice, koji igraju od 11 sati.

JELAČIĆ (V) – GRADIĆI 3-3
VELIKA GORICA Gradski stadion, igralište s umjetnom travom. Igrano pod rasvjetom. Sudac: Tomislav Novosel (Kurilovec).
STRIJELCI: 0-1 Hajduk (7), 1-1 Miletić (11) 2-1 (12), 3-1 Bandalo (61), 3-2 Furić (65-11m) 3-3 Pralas (77).
JELAČIĆ VUKOVINA: Sakač, Herek, Godinić, Radoš, Debijađi, Ezgeta, Relota, Nikić, Miletić, Smok, Prizmić (još su igrali: Ivanjko, Bandalo, Hrkovac, Klarić, Matković, Jambrečina). Trener Siniša Mioković
GRADIĆI: Kovačić, Božić, Budimir, Milanović, Cindrić, Cedne Junior, Lučić, Štefner, Hajduk, Krstanović, Smolković (još su igrali: Kamenjašević, Pralas, Furić, Cvetnić). Trener Vlado Horvat

Nastavi čitati

Sport

Hajduk asistirao, Štafner zabijao Poletu, u srijedu Gradići s Jelačićem

Gradići su u subotu pobijedili petoligaša Polet, nakon utakmice obje momčadi su se družile uz roštilj, a sljedeću pripremnu utakmicu Gradićani igraju u srijedu navečer pod reflektorima Gradskog stadiona

Objavljeno

on

Vlado Horvat, trener četvrtoligaša Gradića, po rangu trećega kluba u Turopolju, uvijek je na dispoziciji predstavnicima medija.

– U srijedu od 20.30 sati na igralištu s umjetnom travom stadiona u Velikoj Gorici igramo još jednu pripremnu utakmicu, a suparnik će nam biti vrlo kvalitetan šestoligaš, Jelačić iz Vukovine. U subotu smo u Buševcu igrali protiv domaćeg petoligaša Poleta, jako dobre momčadi, i pobijedili 2-0 golovima dvostrukog strijelca Tonija Štefnera na asistencije Igora Hajduka. Zahvaljujemo Poletu na gostoprimstvu, a mi smo pridonijeli dobroj atmosferi tako što smo sudjelovali kod organizacije pripreme roštilja. Naime, donijeli smo najvažniju namirnicu – podnio je kratko izvješće iz Gradića trener Horvat.

Nastavi čitati

Sport

Gorički odbojkaši nadigrali goste iz Petrinje

U napetoj utakmici domaćini slavili rezultatom 3:2

Objavljeno

on

U Gradskoj sportskoj dvorani gorički odbojkaši nadigrali su goste iz Petrinje s rezultatom 3:2. U napetoj utakmici odbojkaši OK-a Gorice dobrim prijemom servisa i prolazima u napadu pokazali su više od Petrinje. Za Goricu su nastupili : Luka Humski, Genti Martinaj, Dario Rukavina, Josip Huljev, Marko Stipić, Alen Sever, Neno Hazer, Tomislav Zaluški, Tomo Dumić, Matija Klasnić, David Petar Buđak.

Goričani su nastupili bez tehničara Domagoja Ivkovića i srednjeg blokera Roberta Strnića.

Nastavi čitati

Reporter 378 - 20.12.2018.

Facebook

Izdvojeno