Poveži se s nama

Sport

Gradski stadion dobiva najmoderniju rasvjetu

U ponedjeljak, 21. svibnja slijedi nastavak 7. sjednice Gradskog vijeća, koja ima čak 40 točaka

Objavljeno

Na 7. sjednici Gradskog vijeća izglasan je prvi rebalans velikogoričkog Proračuna, kojim se predviđa povećanje prihoda od 26 milijuna kuna. Oni sada iznose 382 milijuna kuna, dok se ukupni rashodi i izdaci povećavaju za 28 milijuna kuna i oni iznose 384 milijuna kuna.

Usvojen je prijedlog Odluke o kreditnom zaduženju u iznosu od 30,7 milijuna kuna. Tim će se novcem dovršiti izgradnja gradskog bazena, Spomen doma 153. brigade Hrvatske vojske, energetski obnoviti vrtić Ciciban, rekonstruirati zgrada ‘Stare općine’, dovršiti mrtvačnica gradskog groblja u Kušancu, dok će gradski stadion napokon dobiti potrebnu rasvjetu.

Pročelnica Upravnog odjela za financije Žaneta Štefančić kazala je kako su bili u potrazi za najboljim uvjetima kreditiranja te su ponude zatražili od sedam banaka, od kojih je pet svoje ponude i dostavilo. Na kraju je odluka pala na Erste & Steiermärkische Bank d.d. koja je ponudila najpovoljniju kamatu uz efektivnu kamatnu stopu od 1,3 posto.

„Rok otplate kredita je 7 godina, dospijeće prve rate kredita je 31.3.2020. godine, a naknada za obradu kredita nema. Instrumenti osiguranja plaćanja su mjenice i zadužnice“, pojasnila je pročelnica.

Gradonačelnik Dražen Barišić istaknuo je kako će se kreditnim zaduženjem realizirati izgradnja bazena, najvećeg projekta u povijesti Grada koji je financiran iz gradskog proračuna.

„Bazen je u visokom stupnju obrtničkih radova i otvorenje očekujemo najkasnije sredinom srpnja. Ugovorena cijena je gotovo 37 milijuna kuna bez pristupne ceste s parkiralištem. Važno je reći kako tu nije probijen proračun. Moram reći kako je tu potrebno kreditno zaduženje zato što su nam izostali prihodi koji su bili planirani od Zagrebačke županije“, rekao je Barišić.

Nakon što je HNK Gorica izborila status prvoligaša neophodna je realizacija projekta postavljanja rasvjete na gradskom stadionu, za što je namijenjeno 10 milijuna kuna od ukupnog iznosa kredita. Stadionska rasvjeta imat će sva potrebna osiguranja i dva prateća agregata u slučaju nestanka struje.

„Stadionska rasvjeta se mora izgraditi kako bi stadion dobio na funkciji. To je sada rashod, ali povrat novca će biti vrlo brz. Mi međunarodne utakmice reprezentativnog karaktera bez rasvjete ne možemo igrati u kasnijim satima, niti možemo realizirati televizijski prijenos“, napomenuo je gradonačelnik i HNK Gorici čestitao na uspjehu, a čestitkama su se pridružili i mnogi vijećnici.

Potpredsjednik Gradskog vijeća Damir Šimunić (SDP) istaknuo je kako je HNK Gorica ostvario povijesni uspjeh, koji izlazi iz sportskih okvira.

„Rasvjeta nije hir HNK Gorice, to su propozicije UEFE, da bi se dobila licenca za igranje u prvoj nacionalnoj ligi. I najmanje je bitno koliko će gledatelja biti na tim utakmicama, ali kada nam dolaze klubovi sa juga, sjevera, oni moraju biti najmanje dva dana tu i ostaviti svoj novac našem gradu. A da ne pričam o navijačima koji ih prate tijekom gostovanja. U slučaju da je to zasebna točka, digao bih ruku za rasvjetu na stadionu. Sada sam potpredsjednik Skupštine HNK Gorice, ali nakon ove sjednice, radi stranačke stege i odluke, ja ću podnijeti ostavku na tu funkciju“, najavio je Šimunić.

Željko Stanilović iz BM 365 – Stranke rada i solidarnosti naglasio je kako su na području grada nužni i drugi projekti, poput izgradnje sustava odvodnje, proširenje Doma zdravlja i Zavoda za hitnu medicinu.

„U gomili problema s kojima se naši građani susreću zbog nedostatka zaposlenja, nerješenog stambenog pitanja i slično, naša mladost umjesto na utakmice odlazi u Irsku, Dansku i Njemačku. Gospodine gradonačelniče, na vama je odgovornost, imate stručne procjene, nemojte da poslije budu krivi oni koji su vam dali povjerenje“, rekao je Stanilović, koji je i podržao predloženi rebalans proračuna. 

Vijećnik MOST-a Marko Šimac rekao je kako ostaje ‘to nesretno pitanje’ treba li razvoj grada financirati iz redovitih sredstva proračuna ili iz kredita.„Pitanje je kad krenu drugi kapitalni projekti hoće li trebati biti napravljeni iz novih kredita. Mi nismo protiv razvoja, projekte ćemo podržati, ali mislimo da ih je bolje realizirati iz proračuna“, poručio je Šimac.

U ponedjeljak, 21. svibnja nastavak je 7. sjednice Gradskog vijeća, koja ima čak 40 točaka. Nakon prijedloga Provedbenog plana unapređenja zaštite od požara za Grad Veliku Goricu, nastavit će se 16. točkom, prijedlogom Odluke o proglašenju površina izvan lovišta na području Grada. Posljednja, 40. točka bit će Izvješće Povjerenstva za pregovore sa Strabagom o izmještanju asfaltne baze.

Sport

Remizirali Gradići i Zelina te Lukavec i Gorica II

Lider 1. ŽNL istok Sloga iz Križa utrpala Brcku sedmicu

Objavljeno

on

Arhiva – Foto: Nikica Topić/cityportal.hr

 

Na subotnjim prvenstvenim utakmicama klubova NSVG nije bilo iznenađenja a od četiri odigrana dvoboja čak tri su završila neodlučno. U Sop Hrušćici domaća Sava je tri puta vodila a Meštrica tri puta poravnavala. Četvrto vodstvo domaćih, gosti nisu uspjeli anulirati. Vodeća momčad 1. ŽNL istok Sloga iz Križa sedam puta je torpedirala Brcko i sigurno zadžala tron a hoće li povećati bodovnu prednost (tri), pokazat će nedjeljne utakmice konkurenata Dinama Hidrela i Lonje.

 

Arhiva – Foto: Vitomir Štuban/cityportal.hr

REZULTATI UTAKMICA KLUBOVA NSVG ODIGRANIH 19. SVIBNJA 2018.:

3. HNL zapad 30. kolo
19. svibnja 2018. 17:30 Velika Gorica SRC Udarnik KURILOVEC-DUBRAVA TIM KABEL 0:0

4. HNL 27. KOLO
19. svibnja 2018. 17:30 Buševec GRADIĆI-ZELIN 1:1 (za Gradiće zabio Igor Hajduk u 70. min. iz kaznenog udarca)

JŽNL 26. KOLO
19. svibnja 2018. 17:00 Lukavec LUKAVEC-GORICA II 1:1 (L. Borković/Roginić)

1. ŽNL istok 26. KOLO
19. svibnja 2018. 17:00 Sop Hrušćica SAVA-MEŠTRICA 4:3

Nastavi čitati

Sport

Kurilovcu i Dubravi po bod

Vratari i obrane odigrali bez ozbiljnijih pogrešaka

Objavljeno

on

19.05.2018. SRC Udarnik, Kurilovec-Dubrava Tim Kabel. Foto: Nikica Topić/cityportal.hr

 

Žustra, zanimljiva, neizvjesna pa i relativno kvalitetna utakmica dva ravnopravna suparnika pa je i konačni rezultat 0:0 najrealniji. Prilika je bilo za Kurilovec (5. Brajko, 48. i 80. Džaja, 59. stativa Celičeka) ali i Dubravu (1. i 34. Filipović, 17. Mudražija, 53. Alghoul). Kod domaćih istaknuli su se vratar Kranjčec, stoper Čunčić i lijevi bočni Šarić a za goste vratar Bogović, vezni Alghoul i lijevokrilni napadač Filipović. U 55. minuti teže je ozljeđen kod Kurilovca Ivan Horvat (koljeno).

19.05.2018. SRC Udarnik, Kurilovec-Dubrava Tim Kabel. Foto: Nikica Topić/cityportal.hr

KURILOVEC 0
DUBRAVA TIM KABEL 0
VELIKA GORICA SRC Udarnik. Igrano 19. svibnja 2018. od 17:30. Gledatelja 200. Sudac: Marić (Sisak) 6,5. Pomoćnici: Valešić i Kukurić.
KURILOVEC: Kranjčec 7, Čurek 6,5, Čunčić 7, I. Čolić 6,5, Šarić 7, Celiček 6, Kovačić 6, Džaja 6, Povoljnjak 6 (od 75. Kelava-), Horvat 6 (od 56. Ladović 6), Brajko 6.
TRENER: Damir Biškup 6,5
DUBRAVA TIM KABEL: Bogović 7, Berić 6,5, Čopec 6,5, Žugaj 6,5, Čečura 6,5, Šugić 6, Alghoul 7, Mudražija 6, Pejić, Kovačević 6 (od 60. Džeferović 6), Filipović 7.
TRENER: Krešimir Sunara 6,5
IGRAČ UTAKMICE: Mislav Čunčić

 

Nastavi čitati

Sport

FOTO Memorijalni kuglački turnir ”Željko Plepelić – Beli”

Objavljeno

on

Memorijalni kuglački turnir u spomen na Željka Plepelića – Belog, legendu turopoljskog nogometa i zaljubljenika u sport, održan je sinoć na kuglani KK Radnik, ŠRC Velika Gorica. Sjećanja na Belog evocirali su Ivica Šipušić – Šiljo i Josip Kozačinski, inicijatori pokretanja Memorijala te veliki štovatelji nogometnog velemajstora i čovjeka kojeg su krasile posebnost i korektnost. Elokventni Kozačinski zahvalio se Marici Stepanić, predstavnici ŠRC Velika Gorica, Nenadu Črnku, predsjedniku HNK Gorica i ‘aerodromcima’ iz Zračne luke za nesebičnu pomoć u organizaciji Memorijala.

Sudionika na kuglačkom nadmetanju bilo je manje nego na prošlogodišnjem Memorijalu, ali su ipak uspjeli odigrati turnir s četiri ekipe u konkurenciji. Prijateljsko druženje nastavljeno je u restoranu na prigodnoj večeri.

Galerija fotografija

Nastavi čitati
MONOKL
SOLARIJ
ReporterIzdvojeno