Poveži se s nama

HOTNEWS

Gradski bazen polako dobiva konture

Otvorenje se očekuje u prvom kvartalu 2018. godine

Objavljeno

Gradonačelnik Dražen Barišić obišao je danas gradilište novog gradskog bazena koji polako dobiva konture. Završen je podrumski dio glavne zgrade, a u tijeku su i radovi na bazenima.

27.04.2017. Velika Gorica – Obilazak gradilišta bazena. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

„Sa zadovoljstvom mogu reći da radovi teku prema planu. Najveći i najteži dio posla je napravljen, a početkom sljedeće godine, odnosno u prvom kvartalu, otvorit ćemo bazenski kompleks građanima. Vrlo brzo ponudit ćemo rješenje i za vanjske bazene. Ono što smo obećali našim sugrađanima to ćemo i učiniti“, poručio je gradonačelnik.

27.04.2017. Velika Gorica – Obilazak gradilišta bazena. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Veći bazen bit će dimenzije 25 x 16,37 metara i dubine 2,47 metara, a manji 10 x 16,67 metara i dubok 47-98 cm. Ispred bazenskog kompleksa trebao bi niknuti trg i parkiralište s oko 70-tak parkirnih mjesta.

27.04.2017. Velika Gorica – Obilazak gradilišta bazena. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Građevinski radovi trebali bi biti gotovi do rujna, odnosno građevina bi trebala biti stavljena pod krov. Nakon toga slijedi uređenje unutarnjeg prostora, ugradnja električne i strojarske infrastrukture te postavljenje fasade i uređenje okoliša“, objasnio je Željko Črnjak iz Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet.

27.04.2017. Velika Gorica – Obilazak gradilišta bazena. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

U srpnju bi trebala početi i izgradnja pristupne ceste od naselja 8. mart prema novom gradskom bazenu. Rok za njezin završetak je listopad.

HOTNEWS

Pao s četiri metra visine i teško se ozlijedio

Liječnička pomoć pružena mu je u Klinici za traumatologiju.

Objavljeno

on

Kako javlja Policijska uprava zagrebačka jučer oko 14 sati u Velikoj Gorici, dok je u poduzeću obavljao poslove na demontaži kontejnera, 64-godišnji zaposlenik je pao s visine od oko 4 metra i teško se ozlijedio.

Liječnička pomoć pružena mu je u Klinici za traumatologiju.

Nastavi čitati

HOTNEWS

(Dis)funkcija glave gostuje na Festivalu glumca

Barbara Vicković, Ranko Zidarić, Alen Šalinović i Mladen Kovačić večeras nastupaju u Vukovaru

Objavljeno

on

Predstava Scene Gorica gostuje večeras u 21 sat u Hrvatskom domu Vukovar, gdje se od 5. do 13. rujna održava 27. Festival glumca. Na repertoar festivala izbornik Nedim Prohić uvrstio je, među 17 izabranih predstava, i (Dis)funkciju glave. U predstavi gledatelji prate posjete trojice muškaraca psihijatrici i njihovo suočavanje sa seksualnim disfunkcijama te pokušajima da pronađu rješenje.

– Lijepo je za istaknuti i pohvaliti se kako je naša Scena Gorica i ove godine na Festivalu glumca. (Dis)funkcija glave je komedija istaknutog makedonskog komediografa Bratislava Dimitrova, koja na suptilan i vrlo duhovit način tematizira seksualne probleme kod muškaraca. Komedija je napisana 2012. godine i u Makedoniji je stekla status kultnog hita, a sada će ju publici predstaviti naša glumačka ekipa – kažu iz Scene Gorica.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Iskustva iz poslovnica za otkup zlata: Kako do najveće isplate?

Najveći isplaćeni iznos za otkup zlata premašio je milijun kuna

Objavljeno

on

Autor

Otkup zlata stoljećima je prisutan u zlatarskoj branši. No tek pojavom tvrtke Auro Domus krajem prošlog desetljeća, ta se djelatnost „profesionalizirala“, uz djelatnike posebno educirane isključivo za procjenu i otkup zlatnih predmeta. Iz brojnih poslovnica za otkup zlata stižu i zanimljive priče. Usluge otkupa zlata tvrtke Auro Domus svakog mjeseca koristi nekoliko desetaka tisuća ljudi diljem Hrvatske, među kojima su i mnogi stanovnici Velike Gorice.

Iskustva koja su imali prilično su različita. S jedne je strane neskriveno oduševljenje kada im se nekoliko komada nakita procijeni na više tisuća kuna, daleko iznad očekivanja, a s druge razočaranje saznanjem da je „obiteljsko nasljeđe“ zapravo vješta imitacija zlata koja nema vrijednosti na tržištu.

Najveći isplaćeni iznos za otkup zlata premašio je milijun kuna. Ipak, tada se radilo o otkupu investicijskog zlata, a ne lom-zlata koje se najčešće otkupljuje u Auro Domusovim poslovnicama. Većina otkupljenog zlata otpada na stari nakit. Upravo se tu kriju i najveće isplate u gotovini, koje su dosezale i nekoliko desetaka tisuća kuna.

Tako su sa zaboravljenim predmetima iz ladica ili pospremljenih u kutije na tavanu i podrumu financirali nabavku novih kućanskih uređaja, platili troškove skijanja i ljetovanja, riješili financijske dubioze… Jedna klijentica iz Velike Gorice je isplatom od otkupa zlata čak uspjela i zatvoriti kredit za novi automobil. Djelatnici iz poslovnica za otkup zlata ističu kako su iskustva građana uglavnom pozitivna. Zadovoljni su jer im stari predmeti koje više ne trebaju mogu osigurati „ekstra“ mjesečnu plaću.

Kako ističu djelatnici, često se dogodi da klijenti dođu iskoristiti mogućnost besplatne procjene svojeg nakita, pa se – iznenađeni visokom otkupnom cijenom – na koncu odluče i na prodaju. Stoga je lako napraviti prvi korak: dovoljno je doći u poslovnicu u Veliku Goricu, na adresi Zagrebačka 15 i zatražiti besplatnu procjenu. Nakon nekoliko minuta saznat ćete isplati li se prodati zlato ili ćete ga zadržati.

Radno vrijeme poslovnice možete pronaći na poveznici, a za sve upite dostupan je i besplatan broj telefona 0800 73 72.

Nastavi čitati

Reporter 396 - 27.08.2020.

Facebook

Izdvojeno