Poveži se s nama

HOTNEWS

FOTO Gradom se od danas možete voziti javnim biciklima

Prvih 15 dana Goričani će potpuno besplatno moći isprobati nove bicikle, a potrebno je samo registrirati se

Objavljeno

Velika Gorica našla se u društvu gradova koji imaju sustav javnih gradskih bicikala. U Ulici kneza Ljudevita Posavskog na broju 45 i na Trgu kralja Tomislava otvorena su dva stajališta na kojem možete iznajmiti obični ili električni bicikl. Godišnja registracija iznosi 79 kuna, a svaki dan vam je na raspolaganju besplatnih pola sata korištenja bicikla.

16.05.2017. Velika Gorica – Javni gradski bicikli. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

„Nakon početnih pola sata, svaki sljedeći sat se naplaćuje osam kuna, a ako pređete pet sati cijeli kredit od 79 kuna vam se potroši. Time smo željeli omogućiti da bicikli budu dostupni što većem broju ljudi“, rekao je Krešimir Dvorski, direktor Nextbike-a.

Investitori Grad Velika Gorica, Turistička zajednica Velike Gorice i VG Komunalac odlučili su Goričanima i njihovim gostima ponuditi ovaj cjenovno najpovoljniji i najzeleniji oblik javnog gradskog prijevoza.

16.05.2017. Velika Gorica – Javni gradski bicikli. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

„Gorica ima mrežu biciklističkih staza i puno biciklista. Relativno je ravna posebice u ovom urbanom dijelu našeg grada i kao stvorena je za bicikliste po mnogočemu. Ovo je projekt o kojem smo razgovaramo već duže vremena, a danas smo ga realizirali“, istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

Gradonačelnik je kao sljedeći korak ovog projekta najavio postavljanje stajališta kod željezničke stanice, zahvaljujući kojom bi se ona povezala s centrom grada, ali i pored kompleksa Gradskog bazena. Napomenuo je i kako bi uskoro trebala početi izgradnja pješačko-biciklističkih staza prema Posavini i Vukomeričkim goricama.

16.05.2017. Velika Gorica – Javni gradski bicikli. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

„U tijeku je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i ishođenje lokacijske dozvole. Vrlo brzo, već početkom iduće sezone moramo imati te biciklističke staze, kako bismo omogućili našim sugrađanima i drugim posjetiteljima da se sigurno voze tim koridorima“, dodao je Barišić.

Prvih 15 dana Goričani će potpuno besplatno moći isprobati nove bicikle, a potrebno je samo registrirati se. To možete učiniti putem smartphone aplikacije nextbike, web stranice nextbike.hr ili na stajalištu putem terminala.

Galerija fotografija

HOTNEWS

Potpisan ugovor koji će u Pučko otvoreno učilište dovesti novu tehnologiju

Anita Pišković: ‘Ono što se nekad činilo znanstvenom fantastikom, u našem Učilištu postaje stvarnost’

Objavljeno

on

Pučko otvoreno učilište i Turska agencija za suradnju i koordinaciju potpisali su  danas ugovor o zajedničkom projektu stručnog usavršavanja za osnovno 3D modeliranje i korištenje 3D printera. U sklopu ovog projekta POUVG će dobiti vrijednu donaciju. Polaznici ovog programa znanje će stjecati na novom 3D printeru i 17 novih računala.

Foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

– Naše Učilište trudi se ići ukorak s vremenom i pratiti suvremene tehnološke trendove. Ova nova tehnologija trebala bi stvoriti nova radna mjesta i znatno unaprijediti postojeće poslovne procese. Ono što se nekad činilo znanstvenom fantastikom, u našem učilištu postaje stvarnost. Ispis predmeta iz raznih materijala postala je realnost,  a 3D modeliranje nova tehnologija sadašnjosti i budućnosti – rekla je Anita Pišković, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta.

TIKA-i je goričko Učilište najzanimljivije zbog njegovog prostornog položaja. Ova Agencija u Hrvatskoj je prisutna od 2016. godine te potiče razne obrazovne, socijalne i kulturno-povijesne projekte.

Foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

– Ovo je prvi projekt iz stručnog usavršavanja u kojem sudjelujemo u Hrvatskoj. Nadam se i vjerujem da će ova suradnja potrajati i da će biti još ovakvih projekata. Ovo je tek  prvi modul koji smo ponudili Pučkom otvorenom učilištu – poručio je Haşim Koç, turski ataše i koordinator TIKA-e.

Stručni program trajat će 100 sati, a svaki polazni po završetku programa bit će kvalificiran za 3D modeliranje na računalu i korištenje 3D printera. Edukacija će se održavati u vrhunski opremljenoj informatičko – tehničkoj učionici uz stručno vodstvo predavača iz Ankare.

– Smatramo da ova vrijedna donacija i vrhunska oprema uvelike će pomoći unaprijediti ljudske potencijale, ali stvoriti dodatnu vrijednost Pučkom otvorenom učilištu i Velikoj Gorici. Vjerujem da će se ova suradnja nastaviti i mogu potvrditi da Grad Velika Gorica daje punu podršku Pučkom otvorenom učilištu u njihovom radu i djelovanju – istaknuo je Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika.

Foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

Nastavi čitati

HOTNEWS

‘Djeca imaju pravo sudjelovati u donošenju odluka koje ih se tiču’

Predsjednik Dječjeg vijeća Velike Gorice održao zanimljiv govor u kojem je prozvao odrasle

Objavljeno

on

Predsjednik Dječjeg gradskog vijeća VG Matija Dražetić održao govor u Hrvatskom saboru na svečanoj sjednici povodom obilježavanja 30-te obljetnice Konvencije o pravima djeteta.

Matija je iznio svoje iskustvo sudjelovanja u Dječjem vijeću kao i iskustvo u donošenju EU deklaracije o dječjoj participaciji. Prozvao je odrasle, posebno one koji donose odluke da slušaju, ali i čuju što djeca govore i poručuju te da ih odrasli uključe u donošenje odluka koje se tiču djece. Matija je sjajno predstavio sebe, Dječje gradsko vijeće i svoj grad.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Polet bolji od Turopoljca

Objavljeno

on

JEDINSTVENA ŽUPANIJSKA LIGA , 14. kolo

U turopoljskom derbiju Jedinstvene županijske lige domaći nogometaši Poleta uvjerljivom prezentacijom na Zvrniku riješili su pobjednika protiv Turopoljca iz Kuča. Kod vodećeg gola domaćih kapetanu Ivici Sučiću uveliko je pomogao Ivan Balenović od kojeg se lopta odbila u mrežu. Mladi domaći igrač Matej Robić podebljao je rezultat iz gužve u šesnaestercu krajem prve dionice dvoboja. Ipak kad je iskusni Sučić okomito proigrao Ivana Zagorca pred gol gostiju u 53. minuti, najbolji buševski strijelac loptu je majstorski poslao iza leđa vratara Turopoljca, kako se kasnije pokazalo za nedostižnih 3:0.

POLET (B) – TUROPOLJAC 3:0

BUŠEVEC. SRC Zvrnik. Gledatelja 100.
Sudac: Hrgović (Zagreb). Pomoćnici: Vuković i Geller.

STRIJELCI: 1:0 – Sučić (24), 2:0 – Robić (43), 3:0 – Zagorec (53).

POLET (B): Bradić, Brajković, Tičarić, Sovina, Skrbin (od 68. Kovačević), Stuparić, Šestak (od 56. Milanović), Pejak, Zagorec (od 70. Mikulić), Sučić, Robić. TRENER: Mario Paviša.

TUROPOLJAC: I. Zagorac, Cavrić (od 46. Đuksi), Bušić, Balenović, Radilović, Matasić, Šestok, Milatović, Čaić (od 67. Filep), Lučić, Sesar (od 73. Žugaj). TRENER: Vlado Horvat.

Nastavi čitati

Reporter 387 - 24.10.2019.

Facebook

Izdvojeno