Poveži se s nama

Vijesti

Prijedlog Gradskom vijeću: Grad Velika Gorica ukida porez na potrošnju za 2021. godinu

Ostale mjere kojima Grad želi pomoći poduzetnicima su oslobađanje plaćanja komunalne naknade i naknade za korištenje ugostiteljskih terasa, mogućnost proširenja površine terase do 50 posto sadašnje površine gdje za to postoje tehničke mogućnosti te oslobođenje obveze plaćanja zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu Grada

Objavljeno

V.d. gradonačelnika Grada Velike Gorice Krešimir Ačkar predložio je Gradskom vijeću uvođenje mjera za pomoć gospodarskim subjektima posebno pogođenima pandemijom COVID-19 u 2021. godini. Predložio je oslobađanje plaćanja komunalne naknade, oslobođenje plaćanja naknade za korištenje ugostiteljskih terasa, mogućnost proširenja površine terase do 50 posto sadašnje površine gdje za to postoje tehničke mogućnosti, oslobođenje obveze plaćanja zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu Grada te oslobađanje plaćanja poreza na potrošnju. Svi prijedlozi odnose se na cijelu 2021. godinu.

– Budući da je uvedenim protuepidemijskim mjerama Stožera civilne zaštite RH privremeno obustavljen rad određenih gospodarskih djelatnosti, posebice u segmentu ugostiteljstva i sportskih rekreativnih sadržaja, obveza je Grada Velike Gorice omogućiti istima lakši oporavak. Sagledavajući sve mogućnosti proračuna i potreba vas gospodarstvenika, predložio sam set mjera koje će vam omogućiti lakše poslovanje do konca ove godine – rekao je Ačkar na sinoćnjem sastanku s predstavnicima velikogoričkih ugostitelja, vlasnike teretana i fitness centara.

Sve odluke trebale bi stupiti na snagu po izglasavanju na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća, a za korištenje ovih prava bit će potrebno dostaviti zahtjeve nadležnim upravnim odjelima. Obrasci zahtjeva bit će objavljeni na službenim stranicama Grada.

Kod primjene oslobađanja poreza na potrošnju , ugostitelji i obrtnici koji su obveznici poreza na potrošnju alkoholnih pića (vinjaka, rakije i žestokih pića), prirodnih vina, specijalnih vina, piva i bezalkoholnih pića u ugostiteljskim objektima, oslobađaju se plaćanja poreza po stopi od 3 posto, do 31.12.2021. godine.

– Znači nije riječ o smanjenju nego potpunom oslobađanju. Za sada ugostitelji neće morati mijenjati programe jer će i dalje na računima morati iskazivati navedeni porez, podnositi obrasce Poreznoj upravi, koja će temeljem ove Odluke otpisivati obvezu plaćanja poreza na potrošnju. Ova mjera je za ovu godinu donesena kao mjera oslobađanja od plaćanja poreza na potrošnju. Želim naglasiti da se i kao posebna točka dnevnog reda na ovoj sjednici Gradskog vijeća nalazi točka – Ukidanje poreza na potrošnju za 2022. godinu – rekao je Ačkar.

CityTV

VIDEO Intervju tjedna – gost Tomislav Špoljar, umjetnički ravnatelj VG brass festivala

Ove godine očekuje nas jubilarni 15.Velikogorički brass festival…

Objavljeno

on

Akademski trubač, inače profesor trube u Umjetničkoj školi Franje Lučića i umjetnički ravnatelj VGbrass festivala ispričao nam je svoj put glazbenika te kako je biti profesor, a prisjetili smo se i početaka festivala. Koliko je umjetnika prošlo u ovih 15 godina, koji su bili najupečatljiviji nastupi, anegdote te što nas čeka na ovogodišnjem izdanju…postoji li plan B s obzirom na epidemiološku situaciju. Više pogledajte u videu..

Nastavi čitati

Vijesti

Policija tijekom vikenda pojačano nadzire promet

Sve zaustavljene vozače čeka alkotest

Objavljeno

on

Tijekom vikenda, od 26. veljače do 1. ožujka, na goričkom području policija je pojačano kontrolirati promet, a najavili su i akcije Alkohol i droge te Brzina. Sva zaustavljene vozače policajci će alkotestirati, a kažnjavat će i prekršaje nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima te nepropisnog prijevoza djece.

– Policijski službenici će sankcionirati i ostale prometne prekršaje, kao što su nepropisno kretanje kolnikom, nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje, prekršaji vozača prema pješacima, nepropisna uporaba mobitela u vožnji i drugi prekršaji koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća – kažu iz policije.

Nastavi čitati

Vijesti

Ugostitelji od ponedjeljka mogu otvoriti terase, a dozvoljeni su i treninzi u zatvorenim prostorima

Objavljeno

on

Na današnjoj sjednici Vlade RH u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, premijer Andrej Plenković najavio je popuštanje nekih mjera. Od ponedjeljka, 1. ožujka, će tako ugostitelji moći otvoriti terase, a dozvoljeni će biti i treninzi u zatvorenim prostorima, kazao je premijer.

– I dalje moramo zadržati veliki oprez. Danas smo uz Dansku zemlja koja ima najmanju incidenciju zemalja u EU što se tiče novih zaraza. Dobro je da je smanjen broj novozaraženih i hospitaliziranih, onih na respiratorima, preminulih, onih u samoizolaciji… – kazao je Plenković.

Nastavi čitati

Reporter 401 - 18.02.2021.

Facebook

Izdvojeno